Cum pentru a curăța limba în mod corespunzător și cu ușurință

Limba are cea mai mare cantitate de bacterii, în comparație cu alte părți ale gurii. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu ia timp pentru a curăța limba. Curățarea limbii va ajuta să evitați cariilor dentare, respiratie urat mirositoare, si multe altele.

De ce este important să Clean Limba în mod regulat?

De-a lungul timpului, celulele moarte, bacterii și resturi pot construi pe limba si cauzeaza respiratia urat mirositoare. Păstrarea limba curat este important, deoarece:

1. îmbunătățește aspectul limbii

Atunci când există o acumulare de exces de resturi, limba ar putea începe cu un aspect alb. Când l curățați zilnic, acest strat poate fi îndepărtat.

2. îmbunătățește gustul dvs.

Curățarea limbii poate îmbunătăți simțul gustului. Limba ta va fi capabil să distingă diferite senzații mai bine.

3. Îndepărtează Bacteriile

Curățarea limbii în fiecare zi reduce streptococii mutans și lactobacili bacteriile care sunt cunoscute pentru cauzarea cariilor dentare și respirația urât mirositoare.

4. Reduce Bad Breath

Eficiente limba-răzuire poate elimina bacteriile cauzatoare de miros.

5. Îmbunătățește sănătatea generală

bacteriile pot ajuta la prevenirea Eliminarea boli ale gingiilor, carii și alte afecțiuni ale gurii.

Ce părere ai nevoie pentru a curăța limba?

Există mai multe tipuri diferite de instrumente pentru a alege pentru a curăța limba. Cel mai frecvent instrument de oameni folosesc este limba-raclete. Mulți folosesc, de asemenea, perii limba, deși acestea sunt relativ noi. Tongue sunt instrumente de curățare, care au crestele mici și acest ajutor să-l trage peste limba. combinații Scraper-perie sunt de asemenea disponibile. Folosind acest instrument, în timp ce răzuiți perie. Limba de periaj si răzuirea sunt la fel de eficiente pentru a preveni șansele de placa. După curățare, ați putea clatiti gura cu apa de gura.

Cum puteți Curățați limba dvs. în mod corect?

curățarea limbii este foarte ușor atunci când o faci în mod corect.

1. Limba de curățare Folosind o perie

 • Dupa periaj corect, indrepti atentia catre limba. Puteți utiliza pur și simplu perii periuței de dinți pentru a curăța limba.
 • Ai putea folosi, de asemenea, periuțe de dinți, care au curățat limba de pe suprafața inferioară.
 • Bacteria- și miros de acumulare pot fi îndepărtate prin tamponare periuta de dinti si periaj atent limba de pe partea de sus.
 • Începe de la curățarea spate a limbii și de a lucra mai departe spre începutul gurii.
 • Perie zona superioară a limbii în întregime pe o presiune moale și termina procesul off prin clătire cu niște apă de gură sau apă.

2. curățarea limbii folosind un răzuitor

 • Dupa periaj, lipi limba afară. Se pune capătul rotunjit al racletei cu grijă la partea din spate a limbii.
 • Dacă găsiți calus să fie o problemă, atunci puteți începe în mijlocul limbii.
 • Începe din spate, treptat, pe măsură ce te obișnuiești cu acest obicei.
 • Așezați racleta ușor pe limbă și încet-l trage înainte în direcția spre vârful limbii. Întotdeauna merg din spate la vârf și nu o fac invers.
 • După răzuire, utilizați un țesut sau un prosop pentru a elimina resturile colectate pe racletă.
 • Se repetă acest proces până când întreaga suprafață a limbii este fragmentat. De obicei, răzuire o dată sau de două ori într-o zonă este suficientă.
 • Se spală curat, cu săpun și apă, se usucă și se păstrează într-o zonă curată.

Remedii naturale pentru a curăța și Dezinfectează limba dvs.

Iată cum puteți curăța limba în mod natural. Aceste acasă căi de atac pentru a curăța limba sunt foarte simple:

1. Usturoiul

Noi știm usturoiul este motivul pentru respirația urât mirositoare și cred că ei nu curata gura. Indiferent de aceste credințe anterioare, usturoi, atunci când sunt consumate crude, poate lupta si distruge bacteriile de pe limba, menținându-l astfel curat.

2. Sare

O altă modalitate bună de a curăța limba este prin utilizarea de sare. particule abrazive de sare va ajuta la eliminarea celulelor moarte si bacteriile rele prezente pe limbă. Tot ce trebuie să faceți este să pună un pic de sare pe limbă și se curăță ușor în jurul cu ajutorul periutei pentru un minut sau două.

3. Curcuma

Curcuma nu este doar ceva ce folosim ca un condiment, dar se poate face, de asemenea, un substitut uimitor pentru medicamente antiseptice pe care le puteți utiliza pentru gura. Se combină unele suc de lămâie și curcuma până la consistența este foarte păstos. Pune aceasta pasta de turmeric pe limbă, timp de aproximativ 2 minute și apoi se clătește gura în mod corespunzător cu puțină apă călduță.

4. Aloe Vera

Aloe vera este bine-cunoscut pentru proprietățile sale anti-inflamatorii și de vindecare. Poti pune 1 lingura de suc in gura de a ucide bacteriile si germenii de pe limba sau gingiilor. Foșnitură sucul timp de câteva minute și se spală gura. Folosind apa calda, clatiti gura.

5. Ierburi

Unele plante, cum ar fi menta, musetel, salvie si sunt cunoscute pentru proprietățile lor medicinale unice. Ia 1 lingura de musetel, 1 lingurita de salvie, și 1 linguriță de mentă. Adăugați o cantitate mică de coaja de stejar la acest amestec de plante aromatice și umple-l cu aproximativ 4 cani de apa foarte fierbinte. Păstrați această apă deoparte și așteptați pentru ca aceasta să se răcească și apoi se strecoara apa. Apoi a pus o lingura de sare în această apă. Tot ce trebuie să faci acum este foșnet această apă în gură de două ori pe zi, imediat după ce ați terminat periaj.

În afară de aceste metode, curățarea limbii cu peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu se poate face.

întrebări frecvente

Iată câteva lucruri despre limba de curățare pe care ar trebui să știi.

1. De câte ori trebuie să curăț limba mea?

Curățarea limbii ar trebui să fie făcut în fiecare zi, astfel încât să puteți menține în mod constant sănătatea orală. Bacteriile se acumuleaza in gura la scurt timp după periaj, asa periaj regulat si folosirea atei dentare este un pas foarte important pentru a lupta impotriva problemelor de sanatate orala.

2. este limba decopertare sigură?

Una dintre cele mai mari preocupări este calus atunci când răzuire limba. Pentru a evita acest lucru, ai putea îndepărta de la mijlocul limbii. Ai putea, de asemenea, tăiat accidental limba cu racleta. Pentru a preveni rănirea, asigurați-vă că racleta nu are margini inegale și asigurați-vă că racleta este sigur de utilizat.

3. Este mai bine să se spele sau să zgâriați limba?

Folosind o racleta este mai bună decât o perie, deoarece perii sunt mai susceptibile de a provoca calus. Raclete, de asemenea, vă permit să înceapă curățarea din spate a limbii, fără a atinge acoperișul sensibil al gurii.

4. Ce să fac dacă am rănit în timp ce curățarea limbii mele?

Dacă vă simțiți vreun disconfort sau rănit le apoi țineți pe răzuire pentru o zi sau două și apoi încercați o abordare mai blanda.

curățarea limbii este un proces foarte simplu. Când acorde o atenție la igiena orală, numărul de bacterii prezente în gură este redusă. Este important să curățați limba și dinții în fiecare zi. Ar trebui să vedeți, de asemenea, un medic dentist pentru curățarea regulată și controale.