Corelația dintre grupa sanguină și sănătatea ta

Crezi că știind tipul de sânge este importantă doar în cazul unei transfuzii? Cercetările indică faptul că tipul de sânge este un factor cheie genetice care influențează multe domenii ale sănătății și bunăstării. De-a lungul vieții, ați observat, probabil, că unii oameni au tendința de a pierde in greutate mult mai ușor, în timp ce pentru alții, greutatea lor este o luptă în curs de desfășurare. Sau se întreba de ce unii oameni sunt afectate de boli cronice în timp ce altele ramane sanatosi si vitale bine în anii lor avansate. Foarte simplu, răspunsul este tipul de sânge.

Cunoașterea tipul de sânge este un instrument important pentru înțelegerea modului în care corpul tau reactioneaza la produsele alimentare, susceptibilitatea la boli, reacția naturală la stres, și multe altele. O singura picatura de sange contine un machiaj biochimic ca unic pentru tine, ca amprenta.

Mai jos sunt cinci fapte despre tipul de sânge, care ar putea schimba viata ta:

Tipul de sânge poate prezice susceptibilitatea la anumite boli

Cercetarea a constatat ca persoanele de anumite tipuri de sânge poate fi la un risc mai mare pentru anumite boli. Studiile au descoperit ca persoanele cu sange de tip O au un risc mai mic de boli de inima, dar un risc mai mare de a dezvolta ulcere gastrice. Oamenii care sunt sange de tip A au riscuri mai mari de infecții microbiene, dar de tip A Femeile suferă o rată mai mare de fertilitate. Alte studii au constatat ca persoanele cu tip AB și de sânge B au un risc mult mai mare de a dezvolta cancer pancreatic.

Oamenii de diferite tipuri de sange reactioneaza diferit la stres

De tip A in mod natural oamenii au niveluri mai ridicate ale hormonului cortizol de stres în corpurile lor și să producă mai mult, ca răspuns la situații de stres. Pe de altă parte, persoanele cu grupa O sânge, au o reacție de luptă pentru a sublinia ceea ce duce la supraproductia de adrenalină. Este nevoie de tip O, mai mult pentru a recupera de la stres, deoarece este mult mai dificil pentru ei să îndepărteze adrenalina din corpurile lor.

antigenele dvs. tip de sânge nu sunt doar în sânge

Ele sunt peste tot în corpul tău, în special pe suprafețele care interacționează cu mediul înconjurător. Acestea includ tractul digestiv, de la gura la intestinul gros, precum și pasajele nazale și plămâni. Deoarece aceste antigene de tip sânge sunt peste tot, ele influențează modul în care corpul tau reactioneaza la alimentele consumate prin mai mulți factori. De exemplu, lectins în anumite alimente se leagă la antigenul dvs. grupa de sânge și poate provoca sânge la aglutineze (se lipesc între ele), rezultând în sentimente de oboseală, dureri de cap, probleme digestive, probleme ale pielii și o serie de alte probleme de sanatate.

Gut bacterii este legată de tipul de sange

Oamenii de diferite tipuri de sânge au diferite bacterii intestinale, de fapt, anumite bacterii sunt 50.000 mai multe sanse de a transforma în oameni cu un singur tip de sânge sau altul. Aceasta provine de la strămoșii noștri ale căror întinderi dezvoltate pentru a găzdui un tip de dieta peste un alt digestiv. De exemplu, microbiome unor oameni dezvoltate pentru a descompune carbohidratii mult mai eficient (sange de tip A). Oamenii care nu dețin această capacitate (tip de sânge O) au tendința de a stoca carbohidrati ca grăsime.

Un one-size-fits-all abordare a nutriției nu funcționează

capricii alimentare vin și pleacă, dar faptele sunt clare: toată lumea nu are aceleași nevoi nutriționale de bază. Știm cu toții pe cineva care este strict vegetarian și prosperă pe această dietă, în timp ce alții jur de Atkins sau planuri similare low-carb. Am constatat că nevoile nutriționale pot fi determinate în funcție de tipul de sânge.

După cum ați învățat, tipul de sânge afectează mai mult decât tipul de sânge pe care ar avea nevoie, în caz de transfuzie. Tipul de sânge este un factor genetice care joaca mai multe roluri în corpul uman. Alegerea low-lectină, non-aglutinare alimente care creează un mediu primitor pentru florei intestinale bune și selectarea alimente care combat riscurile bolii sunt două primii pași buni în crearea unui program nutritional individualizat doar pentru tine.

Unul dintre semnele distinctive ale medicinei alternative este recunoașterea unicitatea biochimice a fiecărui individ și de necesitatea de a adapta tratamente si prescriptii pentru a se potrivi că variabilitatea individuală. In timp ce un cod genetic persoană, în cele din urmă, este baza acestei individualitate, bazându-tratamente pe factori genetici este prea largă și o abordare nu este în concordanță cu medicina alternativă.

Potrivit medic naturopat Peter J. D’Adamo, ND, în cartea sa Eat Right 4 Tipul dvs. , veriga lipsă ar putea fi cele patru tipuri de sânge de bază: O, A, B și AB. Trebuia să existe un motiv pentru care au existat atât de multe paradoxuri in studii dietetice si de supravietuire a bolii, de ce unii oameni își pierd în greutate și alții nu pe aceeași dietă sau de ce unii oameni păstrează vitalitatea lor pe măsură ce îmbătrânesc, iar altele nu, spune Dr. . D’Adamo.

Cercetarile sale in antropologie, istoricul medical, si genetica l-au condus la concluzia că tipul de sânge este cheia care deschide ușa spre misterele sanatatii, boli, longevitate, vitalitatea fizică, emoțională și puterea. Dr. D’Adamo explică faptul că aplicarea practică a tipului de sânge este că vă permite să facă alegeri în cunoștință de cauză cu privire la dieta ta, exerciții fizice, supliment, chiar și planurile de tratament medical. Cu grupa de sânge foaia de parcurs, aceste planuri pot corespunde acum la profilul tau biologic exactă și forțele naturale dinamice din interiorul propriului corp.

Scrie o

Persoanele cu grupa O tarif de sânge cel mai bine pe efort fizic intens fizic și proteine ​​animale și mai puțin bine pe produse lactate si cereale, spune Dr. D’Adamo. Motivul lider pentru cresterea in greutate in randul tip O este gluten găsit în produse de grâu și, într-o măsură mai mică, linte, porumb, fasole, varză, explica Dr. D’Adamo. Ideal pentru exerciții de tip O includ aerobic, arte martiale, sporturi de contact și de funcționare.

Tip A

Cei cu sange de tip A, cu toate acestea, sunt în mod natural mai potrivite pentru o dietă vegetariană și alimente care sunt proaspete, pure, și organice. Ca tip A sunt predispusi la boli de inima, cancer si diabet, „Nu pot sublinia modul în care critică această ajustare dietetice poate fi la sistemul imunitar sensibil de tip A“, spune dr D’Adamo. Tipul A poate obține beneficii semnificative de calmare, de centrare exercițiu, cum ar fi yoga și Tai Chi.

Tip B

De tip B au un sistem imunitar robust și un sistem digestiv tolerant și au tendința de a rezista multora dintre bolile degenerative cronice severe, sau cel puțin să supraviețuiască ei mai bine decât celelalte tipuri de sânge. Tip B-uri face cel mai bine cu exercitii fizice moderate care necesită echilibru mental, cum ar fi drumeții, ciclism, tenis și înot.

Tip AB

Grupa de sange AB, cel mai recent, în ceea ce privește evoluția, dintre cele patru grupe și un amalgam de tip A și B, este cel mai biologic complex. Pentru acest grup, o combinație de exerciții pentru tipurile A și B funcționează cel mai bine, spune Dr. D’Adamo.

Tipul de sânge, cu digestiv și specificitatea sistemului imunitar, este o fereastra asupra susceptibilității probabilă a unei persoane sau putere asupra bolii, in functie de Dr. D’Adamo. De exemplu, de tip O sunt cele mai susceptibile de a suferi de astm, febra fânului și alte alergii, in timp ce de tip B au un prag de mare alergie, și va reacționa doar dacă alergic mananca alimente greșit. B tip sunt, de asemenea, deosebit de sensibile la boli autoimune, cum ar fi oboseala cronica, lupus si scleroza multipla. Tipul lui AB tind să aibă cele mai puține probleme cu alergii, in timp ce boli de inima, cancerul, anemia si riscuri medicale pentru ei.

Cu artrita, de tip O lui, din nou, sunt suferinzi predominante, deoarece sistemul lor imunitar nu tolerează mediul înconjurător, în special la produsele alimentare, cum ar fi cereale și cartofi, care pot produce reacții inflamatorii în articulații, spune dr D’Adamo. Tipurile A și B sunt cele mai sensibile la diabet, în timp ce tipurile A și AB au o rată mai mare de ansamblu a cancerului si cote de supravietuire mai sarace decat celelalte tipuri.

În timp ce nu se poate schimba tipul de sânge, puteți utiliza cunoștințele despre natura sa de a pune în aplicare un plan alimentar adecvat biologic pentru machiaj, spune Dr. D’Adamo, care furnizează detalii privind consumul de copioase planuri pentru toate cele patru tipuri. „Cei mai mulți dintre pacienții mei experiență unele rezultate în termen de două săptămâni de la începerea planului de dieta. Acesta este crescut de energie, pierderea in greutate, o diminuare a plângerilor digestive, precum și îmbunătățirea condițiilor cronice, cum ar fi astmul, dureri de cap si arsuri la stomac.“