Consells per rentar-se les dents que hauríeu de fer

Raspallar-se les dents és una cosa que probablement vau aprendre a fer de petit i, per això, és poc probable que us hàgiu aturat per avaluar com es renta les dents. A hores d’ara, les tècniques que utilitzeu són molt rellevants. Malauradament, molta gent no es renta les dents tan bé com hauria d’estar.

Atès que la salut bucodental està directament relacionada amb la salut general, és molt important tenir cura de les dents. Per millorar la vostra experiència i resultats, intenteu incorporar aquests vuit consells a la vostra rutina d’higiene bucal.

Consells per rentar-se les dents

Mantingueu net el raspall de dents

Posar el raspall de dents al taulell del bany o a la vora de la pica entre usos és una manera excel·lent de recollir bacteris. En lloc d’això, guardeu el raspall de dents en posició vertical amb un porta-raspalls o una tassa.

A més d’esbandir-se bé el raspall de dents després de cada ús, també es pot sucar el raspall de dents amb una barreja de peròxid d’hidrogen i aigua o un rentat bucal antibacterià. Algunes persones fins i tot es netegen el raspall de dents una o dues vegades al mes al rentaplats.

Utilitzeu el raspall de dents adequat

Triar un raspall de dents hauria de ser un moment Goldilocks. No voleu un mànec massa llarg o massa curt; no voleu un cap massa gran ni massa petit; i no voleu truges massa dures o massa suaus. Voleu un raspall de dents correcte. Si necessiteu ajuda per determinar quin raspall de dents us convé, parleu amb el vostre dentista.

Sigues suau amb el raspall de dents

Un rentat vigorós pot ser dur a les dents i a les genives, així que sigueu suaus.

Substituïu el raspall de dents regularment

Amb el pas del temps, els bacteris creixen al raspall de dents, no només a les truges sinó al mànec. Les truges també es fan malbé, cosa que les fa menys efectives. Per obtenir els millors resultats, substituïu el raspall de dents cada tres o quatre mesos.

No oblideu raspallar els costats interiors, les superfícies mastegadores i els molars

Molta gent se centra a la part frontal de les dents i presta una atenció mínima als costats interns, a les superfícies mastegadores i als molars. Tot i que és possible que aquestes parts de les dents no siguin visibles, és essencial prestar-los la mateixa atenció que prestis a les dents del davant, si no més, quan et rentes.

No comenceu a raspallar al mateix lloc

Quan et renteu les dents, intenteu començar cada vegada en una zona diferent de la boca. La zona que es raspalla primer tendeix a cridar més l’atenció amb la que s’acaba, de manera que triar el punt de partida a l’atzar pot ajudar a garantir que totes les dents rebin la mateixa atenció.

No es renti les dents immediatament després de menjar

Per molt temptador que sigui rentar-se les dents immediatament després de menjar, molts dentistes recomanen esperar almenys trenta minuts abans de rentar-se les dents després de menjar o beure. Recordeu que mai és tard per millorar la vostra rutina d’higiene bucal.

Utilitzeu fil dental abans o després del raspallat

Les truges d’un raspall de dents no poden arribar entre les dents, on sovint es troben aliments, bacteris i tàrtar. No importa si useu fil dental abans o després de rentar-vos les dents sempre que feu servir el fil dental cada dia. Després de passar el fil dental, utilitzeu aigua o rentat bucal per esbandir tot allò que la fil dental va desallotjar.