Com prevenir la càries dental amb facilitat

La majoria de la gent tendeix a prendre la salut oral per fet, de manera que els problemes dentals són bastant freqüent entre tots els grups d’edat. Però, ¿sabia malaltia de les genives i les càries dentals són també una de les malalties més fàcils de prevenir? La càries dental es produeix quan l’esmalt de les dents s’erosiona, el que porta als forats o cavitats en les dents. Si no es tracta d’una manera oportuna, aquestes cavitats poden deteriorar encara més a posar en perill la dent sencer, goma o fins i tot el canal de l’arrel. No obstant això, la bona notícia és que és possible per frustrar la càries dental amb mitjans raonables i directes.

Com evitar la cavitat de la dent?

Algunes formes de prevenir la cavitat de la dent inclouen els següents:

1. règim de cura bucal

L’adopció de la rutina de cura oral correcta pot recórrer un llarg camí en la protecció de les dents contra els bacteris i l’acumulació de placa que són perjudicials per a la salut de les seves dents. Raspallar-se les dents dues vegades al dia, tant al matí ia la nit és un pas vital en la cura oral. Assegureu-vos que el seu raspall arriba a totes les esquerdes, les superfícies, les butxaques i les cantonades de les dents. A més, recordi netejar la seva llengua suaument amb un raspador de llengua o raspall de dents, ja que pot albergar bacteris també.

2. El fil dental

El fil dental diàriament a mínim un cop pot evitar l’ocurrència de la cavitat de la dent i altres malalties periodontals, ja que ajuda a eliminar les partícules de restes de menjar de sota de les genives, detenint d’aquesta manera els bacteris d’establir-se les dents. A més, el fil pot arribar a les esquerdes diminutes que les truges del raspall poden no ser capaços d’assolir.

3. Esbandida bucal

L’ús d’un esbandida bucal per mantenir una boca neta pot ser un impuls addicional per a la higiene bucal. La placa i bacteris generalment es desenvolupen en petits espais entre les dents i al llarg de la línia de les genives, donant pas a la cavitat de la dent. Les capacitats antibacterianes d’esbandida bucal poden ajudar a eliminar qualsevol bacteri residual, protegint així les dents de la descomposició prematura. Per tant, esbandir-se la boca amb esbandida bucal després de raspallar-se les dents.

4. Restringir el consum de sucre

Evitar els aliments ensucrats com sucs i begudes gasoses que contribueixen al desenvolupament de tosca pot jugar un paper important en la promoció de les dents sans. El sucre pot reaccionar amb els bacteris presents a la boca per generar un àcid que pot erosionar l’esmalt dental i sobrevenir la càries dental i les càries.

5. L’ús de pasta de dents de fluorur

Molta gent pot saber com pasta de dents prevé les càries. Vostè pot beneficiar mitjançant l’ús de pasta de dents que conté fluorur, ja que pot ajudar a donar suport l’esmalt de les dents per lluitar contra l’excessiva acumulació de placa que amb més freqüència causa càries.

6. Incorporar hàbits alimentaris saludables

Apt modificacions en els hàbits alimentaris no només pot aturar la càries dental, però també poden revertir-la. Sens dubte, és una bona idea per reduir els refrigeris freqüents. Menjar o beure durant tot el dia pot sotmetre les seves dents a un atac constant, sobretot d’aliments rics en midó i sucre. En canvi, l’aigua potable amb regularitat, com en, que tenen entre glops picades poden resultar útils.

7. optar per aliments saludables per la dent

La dieta pot afectar el benestar del cos en general, inclosa la salut oral. El consum d’aliments rics en calci com cols, col arrissada, bròquil, productes lactis, etc., pot nodrir els ossos i dents fortes. Evitar l’excés d’aliments processats o ferralla com patates fregides, galetes, etc. Integrar verdures i fruites fresques com les cols de Brussel·les, pèsols, plàtans que fomenten la salivació en la seva dieta, de manera que els bacteris no poden romandre en les seves dents. Els aliments rics en probiòtics com quefir, kombucha i els aliments fermentats com el xucrut, kimchi, etc., poden estimular el creixement de bacteris bones que poden agafar expansió placa i càries dental.

8. Visites horari fix al dentista

Fer cites regulars amb el seu dentista per revisions i neteja dental, fins i tot si creu que les seves dents es veuen saludables. Atendre qualsevol inflamació a les genives, sagnat durant el raspallat o el dolor i consulti al seu dentista immediatament per evitar possibles complicacions més endavant.

Preguntes freqüents

Algunes de les preguntes més freqüents sobre la càries dental són:

1. Per què les dents es deteriorin?

La càries dental pot ocórrer per diverses raons –

  • Tenir la boca seca (menys saliva) com la saliva ajuda en el rentat dels bacteris nocives de distància que poden destruir l’esmalt dental
  • Els refrigeris freqüents en coses dolces
  • La manca d’higiene oral
  • La manca d’examen dental regular i revisions

2. Com es formen les càries?

Les cavitats formen generalment a causa dels aliments i bacteris. El bacteri responsable de la formació de plaques tendeixen a prosperar a sucre que es troba a les begudes i els aliments per a produir un àcid que porta a la creació de la placa bacteriana. Amb el temps, aquesta placa s’endureix i es converteix en un lloc convenient perquè els bacteris es multipliquin.

Al seu degut temps de temps, la placa comença a erosionar l’esmalt dental (capa protectora externa de les dents) per fer petits forats en l’esmalt. Quan l’esmalt es destrueix, els bacteris comencen a atacar la dentina, la capa posterior de les dents. L’àcid i bacteris poden continuar a dinar a l’estructura de les dents, arruïnant la polpa, vasos sanguinis, nervis i causant finalment un abscés dental oa la cavitat.

3. Com se sap si les seves dents estan en descomposició?

Més sovint que no, vostè no pot experimentar cap símptoma perceptible de dents corcats. No obstant això, amb la decadència que l’empitjorament pot començar a sentir una sensibilitat mal de queixal, dents, mentre que beure o menjar alguna cosa fred, calent o dolç. forats visibles poden aparèixer en les dents. També pot observar taques negres, marrons o blanques a la superfície de la dent.

4. Pot vostè inverteix la càries dental?

Reversió de la càries dental pot dependre de la magnitud dels danys. Si es detecta aviat, les mesures correctives poden ser preses per rectificar. No obstant això, si s’ha format una cavitat, el metge pot posar un farcit després de retirar el material corcats.

5. Com prevenir la càries dental infantil?

Pot prevenir la càries dental infantil per:

  • En presentar el seu fill a una bona rutina d’higiene oral
  • Assegurar que es renta i utilitza fil dental cada dia
  • li proporciona aliments saludables
  • Mantenir un control sobre la seva ingesta de productes ensucrats

6. Quines persones són més propenses al risc de càries?

Les persones que fumen, segueixen a les males rutina de cura oral que ascendeix a l’absència de raspallat i ús de fil dental dents sobre una base diària, o consumir aliments o hidrats de carboni en grans quantitats ensucrades poden ser més propensos al risc de càries dental. La salut oral és una part essencial del nostre benestar general. La majoria de la gent, tot i l’edat, són susceptibles a desenvolupar càries. Mai és massa tard per fer-se càrrec de la situació i prendre mesures concretes per protegir i restaurar la seva salut oral i prevenir els problemes dentals.