Com fer un bombament pràctic per augmentar l’oferta de llet

El bombament manual és una tècnica de massatge mamari que pot augmentar la quantitat de llet materna que bombeja durant cada sessió de bombament. Com que el bombament manual us ajuda a drenar el pit més completament cada vegada que bombeu, us ajuda a augmentar el subministrament de llet i us proporciona una major quantitat de llet posterior grassa que ajudarà el vostre bebè a créixer.

El bombament pràctic ajuda a les mares que poden estar tenint problemes amb el volum a produir més llet en cada sessió de bombament. Si teniu un bebè a Cures Intensives Neonatals, heu tingut un bebè prematur o necessiteu bombejar, s’ha demostrat que aquesta tècnica de combinar l’expressió de mans i el massatge de mama augmenta el volum de llet un 48%.

Amb el bombament manual, una persona que alleta utilitza les mans per ajudar a eliminar la llet mentre bombeja en lloc de confiar només en una bomba de pit. El massatge mamari i l’expressió de les mans combinats amb el bombament no només ajudaran a maximitzar la quantitat de llet que bombereu amb cada sessió, sinó que també augmentarà el subministrament de llet en general.

Ús de bombament pràctic

Quan utilitzeu el bombament manual per augmentar el subministrament de llet, massareu els dos pits abans de bombar i durant les sessions de bombament. Aquí teniu una rutina de bombament que podeu utilitzar:

  • Comenceu amb l’equip adequat. Utilitzeu una bomba totalment elèctrica de qualitat hospitalària amb un kit de doble bombament. Porteu un sostenidor que mantingui les brides al seu lloc mentre bombeu per alliberar les mans per fer massatges als pits.
  • Feu un massatge als pits abans de fer bombes. Massatge ambdós pits mitjançant petits cercles en forma de patró en espiral (similar a un auto-examen de mama), prestant una atenció addicional als marges externs del pit. Acaricia els pits des dels marges exteriors cap als mugrons. Utilitzeu un toc lleuger per relaxar-vos i estimular la decepció.
  • Bombeu els dos pits fins que la llet comenci a disminuir, normalment uns 5 a 7 minuts. Ajusteu la succió al màxim nivell que us sigui còmode.
  • Repetiu el procés de massatge. Bombeu cada pit mentre el massatge. Presteu especial atenció a les zones on sentiu grumolls (són conductes de llet plens). Amb una pressió mitjana, acariciï el pit des del marge exterior cap a la bomba per buidar els conductes.
  • Continueu fins que es redueixi la producció de llet (normalment d’uns 3 a 5 minuts). Expresseu manualment a les brides de la bomba. L’última llet (llet posterior) és la llet més rica que produïu.

Maximitzar la producció de llet

Aquí hi ha altres maneres d’augmentar i maximitzar la producció de llet mentre el vostre nadó es troba a la UIC.

  • Continueu bombant regularment. Vuit vegades en 24 hores, ideal per mantenir el subministrament de llet. Recordeu que és oferta i demanda.
  • Si bombeu en lloc d’una alimentació completa, bombeu durant 15 minuts, fins i tot si la llet deixa de fluir. El bombament estimula els pits per mantenir el subministrament de llet.
  • Si esteu separat del vostre bebè, és important començar a expressar la vostra llet durant les primeres sis hores després del part.
  • Dediqueu tot el temps que pugueu a prop del vostre bebè. Mantenir el bebè pell a pell no només us ajudarà a relacionar-vos amb el vostre bebè, sinó que us ajudarà al cos a produir prolactina i oxitocina, cosa que contribuirà a augmentar el subministrament de llet.
  • Intenta escoltar música. S’ha demostrat que la música augmenta la quantitat de llet expressada a la UCIN.