Ce alimente ar trebui să fie consumate și evitate la pacienții cu tensiune arterială crescută

Tensiunea arterială se schimbă continuu pe măsură ce faci diferite tipuri de activitate fizică. Intervalul normal al tensiunii arteriale este între 120/80 mmHg la 139/89 mmHg, și nimic mai mult decât acest interval va scădea sub categoria tensiunii arteriale. Dacă tensiunea arterială rămâne pe partea superioară cele mai multe ori, acest lucru înseamnă că persoana care suferă de hipertensiune arterială sau hipertensiune arterială.

Hipertensiunea arteriala este o cauza a numeroase complicații de sănătate, cum ar fi accident vascular cerebral, tulburări renale, și alte condiții fatale. Prin urmare, dacă dezvolta această condiție, este vital să ia măsuri să-l țină sub control. Există unele Dos și nu că ar trebui să urmeze cu privire la dieta ta. Următorul mesaj discută despre alimentele pe care ar trebui să evite și să includă în dieta dumneavoastră pentru a controla tensiunea arterială.

Alimente de evitat în hipertensiunii arteriale

Avem nevoie de hrană pentru a ne asigura o nutritie; Cu toate acestea, uneori, anumite alimente ne pot face mai mult rău decât bine. Acest lucru se poate întâmpla în special atunci când suferă de o afecțiune care poate face ca unele produse alimentare în afara limitelor pentru tine. Hipertensiune arterială sau hipertensiune arterială este un fel similar de stat pe care le cere să monitorizeze aportul anumitor produse alimentare. Aici sunt unele alimente pentru a evita hipertensiunea arterială:

1. Carne pachet sau prelucrate

carne prelucrate sau ambalate disponibile la magazinele locale sunt complet nu-nu. Aceste carne prelucrate sunt încărcate cu cantități mari de sodiu, și mai multe cantități de sodiu sunt nocive pentru tensiunea arterială. Evitați toate tipurile de articole carne ambalate.

2. Elemente alimentare congelate

Dacă ați fost stivuirii frigiderul cu tot felul de mese gata de a mânca congelate, este timpul ca ai pus un control la acest obicei. Elementele de alimente congelate, cum ar fi pizza, preparate din carne de pui, paste etc., nu sunt numai încărcate cu conservanți dăunătoare, dar aceste elemente sunt, de asemenea, umplute cu sodiu, care este în detrimentul tensiunii arteriale.

3. produsele alimentare conservate

Ești unul dintre cei care savura conserve de mazăre, fasole sau alte astfel de bunuri conservate, din cauza constrângerilor de timp sau orice alte motive. Ei bine, aceste produse sunt bogate în sare, iar dacă doriți să vedeți tensiunea arterială în intervalul mai sănătos, atunci trebuie să pună capăt acestui obicei.

4. Alcoolul

cantități moderate de alcool pot fi considerate potrivite pentru inima ta. Cu toate acestea, consumul excesiv de alcool este teribil pentru sanatatea ta. Acest lucru se datorează faptului că o cantitate mai mare de alcool in corpul tau duce la cresterea in greutate si deshidratare. Ambele aceste condiții pot crește tensiunea arterială.

5. Bacon

Dacă aveți șuncă în fiecare zi la micul dejun sau savura acest deliciu de carne în mod regulat, să fie gata să se confrunte cu greul. Acest lucru se datorează faptului că slănina este nu numai ridicat în grăsimi, dar conține, de asemenea, cantități relativ mari de sodiu în ea. Deci, data viitoare când înfulecați o bucată de slănină, păstrați acest lucru în minte.

6. Brânză topită

Fond de a avea chifle dumneavoastră, pâine sau paste încărcate cu acest deliciu lactate. Ei bine, brânză conține, de asemenea, o cantitate mare de sare și, astfel, cel mai bine este să-l evite. Cu toate acestea, în cazul în care doriți să mănânce brânză, opta pentru cei fără sare și să monitorizeze, de asemenea, aportul.

7. Delicatese Chineză

Pot exista foarte puțini oameni din lume, care nu pot fi găsite în produsele alimentare din China. Cu toate acestea, dacă sunteți un pacient cu o problema de tensiune arterială ridicată, asigurați-vă că limita aportul de alimente din China. Chiar și atunci când comandați mâncăruri chinezești asigurați-vă că optați pentru cele aburit sau fierte, mai degrabă decât adânc prăjit sau cele calit in prea multe sosuri.

8. Băuturi cofeinizate

bauturi cofeinizate, cum ar fi cafea și ceai sunt dăunătoare, deoarece acestea provoacă o creștere rapidă a tensiunii arteriale. Excesul acestor cantități de băuturi pot declanșa glandele suprarenale care eliberează substanțe adrenalină și cantități în exces de cortizol, care, la rândul său, crește tensiunea arterială.

9. gata să mănânce supe

Pentru a reduce că chinurile foamei ciudat pe oră, una dintre cele mai simple metode este de a opta pentru supe gata să mănânce. Acestea gata să mănânce supe nu sunt doar delicioase, dar ele pot fi făcute în cel mai scurt timp. Cu toate acestea, aceste supe conțin cantități mari de sare și sodiu, care este periculos pentru tine, dacă aveți hipertensiune. Ori de câte ori cumpără aceste supe, uita-te pentru eticheta supa cu mai puțină sare și mai puțin de sodiu.

10. Murături

Ziua dvs. la mese regulate zi devin mai interesante cu muraturi. Cu toate acestea, pacienții hipertensiunii arteriale ar trebui să păstreze murături la golf, deoarece muraturi sunt încărcate cu sare. Ați putea spăla marinate sub jet de apă pentru a scăpa de sare în plus, dacă doriți să-l savura o dată într-un timp.

Alimente să includă în dieta dumneavoastră pentru a controla tensiunea arterială crescută

În cazul în care aveți nevoie pentru a face unele compromisuri în ceea ce privește anumite produse alimentare atunci când suferă de hipertensiune arterială, există și alte alimente pe care ar trebui să includă în dieta dumneavoastră pentru a vă ajuta să vă controlați tensiunea arterială. În urma sunt unele alimente pentru pacienti tensiunii arteriale ridicate sau unele alimente pentru hipertensiune pe care le puteți include în dieta obișnuită:

1. banane

Banana este un aliment minune care ajută la gestionarea nivelurilor tensiunii arteriale în organism. Acest fruct este bogat in potasiu si a fost dovedit a regulariza hipertensiune. De asemenea, potasiu este eficient în minimizarea efectelor sodiu. Cu toate acestea, dacă suferiți de orice fel de boli de rinichi, ar trebui să fie prudenți în timp ce consumul de alimente bogate in potasiu.

2. Fructe de padure

Fructe de padure ajuta, de asemenea, în reducerea tensiunii arteriale. Acest lucru se întâmplă datorită prezenței de flavonoide, un compus natural care este benefic în prevenirea hipertensiunii arteriale și scăderea nivelului de zahăr din sânge.

3. Legume cu frunze verzi

legume cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, varza, salata verde, sfecla mangold etc sunt bogate în potasiu. Potasiul este eficient în a scăpa de excesul de sodiu din organism prin urină. Cu toate acestea, asigurați-vă că ați opta pentru legume proaspete, deoarece cele conservate au adăugat sare și un nivel ridicat de sodiu în ele.

4. Sfecla

Acest vibrant adâncime de legume de culoare roșie este o sursă bogată de oxid nitric. Acest compus ajută la scăderea tensiunii arteriale, prin dilatarea vaselor de sânge. Sfecla poate fi avut în crude, fierte, aburita sau se amestecă-prajit formă. Manipulați această rădăcină de legume cu grijă, deoarece acesta poate pata hainele și mâinile.

5. Fulgi de ovăz

Fulgii de ovaz este o opțiune ideală dacă sunteți în căutarea pentru un element de alimente care pot ajuta în gestionarea hipertensiunii arteriale dumneavoastră. Ovăz sunt scăzute în sodiu, scăzut în grăsimi și, dar acestea sunt o sursă mare de fibre, ceea ce le face o reteta ideala in combaterea problemelor tensiunii arteriale. Fulgii de ovaz poate fi avut în micul dejun.

6. Usturoiul

Daca esti diagnosticat cu hipertensiune, una dintre primele măsuri de remediere în ceea ce privește produsele alimentare dat v-ar fi usturoi. Acest miros înțepător rădăcină de legume este ridicat în oxid nitric. Și oxid nitric ajută la vasodilatație, ceea ce înseamnă că ajută la lărgirea arterelor. Usturoiul este o planta versatil si poate fi folosit în mai multe forme.

7. Rodii

Acest fruct roșu cuprinde semințe sidefiu, care sunt de asemenea benefice in lupta cu hipertensiune. Conform unuia dintre studii, sa dovedit că consuma un pahar de suc de rodii în fiecare zi, timp de până la o lună a ajutat la scăderea tensiunii arteriale. Acest fruct poate fi avut în formă de fructe, suc sau poate fi, de asemenea, adăugate în salate sau piureuri tale.

8. Dark Chocolate

Daca esti un fan ciocolata neagra, atunci această veste ar putea veni ca o surpriză plăcută, care mananca ciocolata neagra poate ajuta să se ocupe de problema tensiunii arteriale. Acest lucru a fost, de asemenea, demonstrat într-un studiu recent, care consuma ciocolata neagra in mod regulat combate hipertensiunea arterială.

9. peşte

consumul de pește, cum ar fi somon, macrou și alte astfel de pește, care sunt o sursa buna de proteine ​​slabe. Pește fiind o sursa buna de omega 3 acizi grași nu ajuta numai în reducerea trigliceridelor, dar este, de asemenea, util în reducerea inflamației. Peștii precum pastrav sunt abundente în vitamina D, care este de asemenea utilă în reducerea hipertensiunii arteriale.

10. Kiwis

Kiwi sunt încărcate cu vitamina C, o vitamina care poate contribui în mod semnificativ la îmbunătățirea nivelurilor tensiunii arteriale. Potrivit unui studiu, persoanele care au consumat aproximativ trei zile a observat o kiwis o reducere a presiunii arteriale până la sfârșitul anului de opt săptămâni. Puteți mânca fructe sau adăuga în salate de fructe, shake-uri sau piureuri.

Dacă ați fost diagnosticat cu hipertensiune arterială, este esențial să facă modificări de stil de viață și să adopte un stil de viață sănătos, care vă poate ajuta în gestionarea starea dumneavoastră mai bine. Excluderea și inclusiv anumite alimente din dieta ta poate merge un drum lung în a face cu situația dumneavoastră. Verificați cu medicul dumneavoastră de sănătate ori de câte ori doriți să faceți un stil de viață semnificativ sau de schimbarile de dieta.