Câteva opțiuni pentru a vă mări sânul

Dacă doriți să creșteți în mod natural dimensiunea sânilor, nu vă uitați la frigider. Nu s-a demonstrat clinic niciun fel de alimente sau planuri alimentare care măresc sânul. Cu toate acestea, creșterea în greutate poate crește dimensiunea sânilor și a restului corpului. Dacă acesta nu este rezultatul pe care îl căutați, există alte opțiuni decât dieta care vă pot ajuta sânii să pară mai mari. Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre ce ar trebui să știți despre sâni, opțiunile de creștere a sânilor care funcționează. De asemenea, vom arunca o privire asupra unor opțiuni care nu funcționează pentru mărirea sânilor.

Ce ar trebui să știi despre sân

Există câteva informații importante pe care ar trebui să le cunoașteți despre sân.

Mărimea sânilor este genetică

Mărimea sânilor tăi este determinată în mare măsură de genetică. Când femeile se gândesc la mărimea sânilor, ele se concentrează adesea pe volumul sau plenitudinea sânilor. Alți factori, cum ar fi circumferința pieptului, joacă, de asemenea, un rol în cât de mari apar sânii tăi. Atât volumul sânilor, cât și structura osoasă sunt caracteristici fizice care pot apărea în familii.

Mărimea sânilor se modifică odată cu greutatea și vârsta

Pe lângă ereditate, alți factori intervin în determinarea mărimii sânilor. Acestea includ greutatea și vârsta:

 • Felul în care arată sânii tăi când ești adolescent este sigur să fie diferit de felul în care vor arăta mai târziu în viață. Dimensiunea lor poate crește sau scădea și este probabil să apară o oarecare slăbire.
 • Mărimea cupei și circumferința trunchiului se pot schimba semnificativ odată cu creșterea în greutate sau scăderea în greutate. Dacă slăbești sau câștigi 20 de lire sau mai mult, este posibil ca mărimea sutienului să crească sau să scadă.

Hormonii și ciclurile reproductive afectează dimensiunea sânilor

Hormonii și ciclul reproductiv afectează, de asemenea, dimensiunea sânilor:

 • Țesutul mamar începe să se umple de grăsime în timpul pubertății, când ovarele încep să producă estrogen
 • Sânii tăi pot crește temporar chiar înainte de menstruație, când estrogenul și progesteronul măresc canalele mamare și glandele de lapte.
 • Sanii mariti sunt unul dintre primele semne ale sarcinii. Estrogenul, progesteronul și prolactina lucrează împreună pentru a stimula creșterea sânilor și producția de lapte. Sânii tăi vor continua să crească în dimensiune pe tot parcursul sarcinii, pe măsură ce se pregătesc pentru alăptare.
 • În timpul menopauzei, o reducere a estrogenului poate face ca sânii tăi să-și piardă elasticitatea și să se micșoreze în dimensiune.

Opțiuni pe care le puteți face pentru a mări sânul

Exerciții de dezvoltare a pieptului

Exercițiile fizice nu vor face sânii mai plini. Cu toate acestea, exercițiile potrivite pot fi foarte eficiente pentru dezvoltarea mușchilor pectorali de sub sâni, precum și a mușchilor spatelui și umerilor. Acest lucru vă poate ajuta sânii să pară mai mari, mai înalți și mai fermi.

Unele exerciții de încercat includ:

 • Prese de perete
 • Flotări
 • Extensii de presa pentru piept
 • Poza Cobra

Lucrează la postura ta

Nu există niciun dezavantaj în a avea o postură excelentă. În timp ce o postură bună nu vă va mări din punct de vedere fizic sânii, le poate îmbunătăți aspectul făcându-i să pară mai plini de viață. O postură bună susține, de asemenea, echilibrul, forța și flexibilitatea. De asemenea, ajută la întărirea mușchilor stomacului și spatelui.

Exercițiile care ajută la îmbunătățirea posturii includ:

 • Poziția copilului
 • Exercițiu cu scândură
 • Poza pisica-vacă

Luați în considerare un sutien nou

Multe femei poartă o mărime greșită de sutien. De fapt, există cercetări care arată că 70% dintre femei poartă sutiene prea mici, iar 10% poartă sutiene prea mari. Un sutien prea strâmt poate aplatiza sânii, făcându-i să pară mai mici. De asemenea, poate provoca vărsări nemăgulitoare pe părțile laterale și pe spate. Un sutien prea mare nu va susține sânii, făcându-i să pară lăsați.

De asemenea, este dăunător să porți un sutien prea vechi. Sutienele se întind la spălare, iar după multe spălări, este posibil să nu se mai potrivească conform mărimii de pe etichetă. Sutienul dvs. obișnuit poate fi necesar să fie înlocuit cu unul care să se potrivească corect. Un sutien bine potrivit poate promova și accentua sânii tăi, făcându-i să arate cel mai bine, indiferent de mărimea lor. Luați în considerare să vă montați profesional data viitoare când mergeți la cumpărături de sutien.

Care sunt produsele naturale pentru mărirea sânilor

Multe produse de pe internet promit să mărească dimensiunea sânilor. Acestea includ loțiuni, creme, masaje și suplimente. Acestea includ și dispozitive, cum ar fi pompele de mărire. Nu există dovezi clinice care să indice că oricare dintre aceste produse sau dispozitive are vreun beneficiu pentru dimensiunea sânilor. În paragraful următor, vom discuta pe fiecare dintre ele

Suplimente pentru mărirea sânilor

Pe lângă faptul că sunt inutile pentru mărirea sânilor, suplimentele pot fi, de asemenea, nesigure. Fiți atenți la suplimentele pentru creșterea sânilor, deoarece acestea conțin ierburi și ingrediente care ar putea provoca interacțiuni grave cu medicamentele pe care le luați în prezent. De asemenea, nu au beneficii dovedite pentru sănătate.

Creme pentru mărirea sânilor

Unele creme pentru mărirea sânilor pot fi benefice pentru piele, dar nu vor face nimic pentru a crește dimensiunea sânilor. Nu există studii care să indice că orice cremă, loțiune sau tratament topic poate mări sânii. Unele creme indică pe etichetă că au aprobare de la departamentul de sănătate. Aceasta poate fi o reclamă falsă, așa că asigurați-vă că cercetați crema înainte de a o cumpăra.

Masaje de marire a sanilor

Masajul mamar este excelent pentru stimularea fluxului sanguin, susținerea confortului lactației și detectarea nodulilor potențial malign. Cu toate acestea, este complet inutil pentru a obține sâni mai mari. Nu există date științifice că mărirea sânilor este posibilă prin masaj personal sau profesional.

Pompe pentru marirea sanilor

Dispozitive precum pompele pentru mărirea sânilor folosesc presiune și aspirație pentru a trage sânii. Acest lucru le face să se întindă și să se umfle, ceea ce le poate face să pară mai mari, temporar. Pompele pentru mărirea sânilor variază de la doar câțiva dolari la câteva mii. Unele sunt chiar clasificate drept dispozitive medicale. În ciuda acestui fapt, nu există studii clinice care să indice că orice dispozitiv, indiferent dacă este ieftin sau foarte scump, va mări sânii.

Concluzia

Nici un plan alimentar sau alimentar nu a fost dovedit clinic că mărește dimensiunea sânilor. De asemenea, nu există suplimente, pompe sau creme care pot face sânii mai mari. Cel mai bun mod natural de a vă îmbunătăți aspectul sânilor este să faceți exerciții care întăresc zona pieptului, spatelui și umerilor. O postură bună ajută, de asemenea.