Brez glutena Sestavine za Blood Type

Mnogi brez glutena izdelki niso dobro prebavi. Dlesni in veziva v peciva lahko povzroči krče, napenjanje, plin ali zaprtje.

Brez glutena Peka in Vaše Krvna

Mnogi brez glutena izdelki vsebujejo dlesni in veziva, ki posnemajo delovanje glutena in so le redko ustreza katero od krvnih skupin. Guar gumi, tragakant gumi, arabski in celo ksantan gumi razburila tudi prebavo škroba in ogljikovih hidratov, ko se porabi v velikih količinah redno. V bistvu vsak vezivo vključno sago, tapioka ali krompirjeve moke, ki ne ustreza vašemu krvno skupino lahko povzroči tudi krče, veter, zgaga in težak občutek v prsnem košu ali trebuhu.

Po doktor Peter D’Adamo, strokovnjak na tip krvi prehranjevanja, je to zato, ker so vezivo vsebuje moteče elemente za našo krvno skupino. Po njegovem intenzivne raziskave, lahko zavirajo absorpcijo hranilnih snovi, ali celo aglutinira kri v nekaterih primerih. So negativno vpliva na imunski sistem in motijo ​​prebavo, absorpcijo hranil in presnovo nasploh. To je skoraj tako slabo, kot jedo gluten na prvem mestu!

Prav tako se prepričajte, da zamenjave moka kruh in pecivo, ki ustrezajo vašim krvno skupino. Če ne, lahko še vedno pride do prebavnih razburi, povišane ravni histamina ali znake nestrpnosti, kot so slaba prebava, telesne mase, oslabljena odpornost in tako naprej. To je razlog, zakaj sem odprla specializirano kanal, ki vas bo vodil: svet brez glutena; za vašo krvno skupino.

Smernice za glutena peko so najbolj primerne za vse vrste krvnih: žita in stročnice

Žita in stročnice za vse krvne

Proso žito in moka, kvinoja in žito in moka, zelena in rumena split grah in njihova moka, riž (vse oblike razen divji riž), riževi otrobi, riževa moka. Vsi beli fižol: Cannellini, Paprikaš, maslo fižol.

Žita in stročnice: Limited Primernost

Amarant ne B1 (secretor). To je zelo hranljiva in lahko zmelje v moko. Ajda (soba) ne B, AB, O2 (non-secretor). Za izdelavo Hujanje testo, ajdova moka ali zdrob namakamo v vodi 2-3 dni na soncu, da spodbujajo rast kvasa. Black Eyed fižol (kravji grah) najboljše za O in A. V Južni Afriki se imenujejo swartbekkies. So odličen nadomestek za pegasti fižol v zrnju, ki se uporabljajo v mehiških in afriških jedi.

Koruzni / koruza, koruza, pokovka in posušene izdelke samo za A1 (secretor). Čeprav je koruza brez glutena, mnogi ljudje ne prenašajo, še posebej v velikih, pogosto količinah redno. To je primerna le kot osnovno živilo za A-secretors, vendar še vedno lahko GSO onesnažena. (Nenavadno storž organskega sladke koruze ali lopatico Popcorn ni kaznivo za druge vrste krvnih Niti je majceno rezino polento sem ter tja..) Adzuki (majhna rdeča) fižola in črnega fižola: ne B , AB. Fava fižol ne AB2 in O2 (ne-secretors) Nezdružljivo lektine, ki jih vsebujejo, lahko povzroči resne težave za druge krvne skupine, ki jih redno jedo.

Čičerka ali Chana moka (garbanzo fižol) samo za O1 (secretors). To pomeni, da se Humus ni primerna za katero koli drugo krvno skupino. Lahko bi Humus ali spremenjen dhal ven drugih kuhanih stročnic, zlasti iz rumenega graha moke ali razdeljenih graha. Tudi pločevinko ledvic ali Cannellini fižol naredi veliko Humus. Speckled fižol, mornarica fižol le A2 (ne-secretor) in B. Pri drugih vrstah krvi lahko motijo ​​ščitnice, imunost povzroči povečanje teže in prebavne motnje. Leča, Pinto fižol za B, O1 (secretor).

Leče ohrovt se zdi, da je primeren za vse vrste krvnih zaradi sprememb, ki potekajo. So pa bolj kot zelene zelenjave, manj s škrobom in lektine. Dhal in poppadums so narejeni iz leče. Uporaba alternativnih moko in impulzov, ki ustrezajo vašim krvno skupino. Lima fižol samo za B, O. Zlati fižol samo za A, lahko O. kalijo mung fižol v redu, vendar pa je najbolje, da preizkusite svoje tolerance.

Večina sojini izdelki: (. Ne-secretors) tofu, mleko, ne tempeh za B, O2 pa fermentirani sojini izdelki, kot so miso in sojino omako lahko koristno v nekaterih primerih. Tamarind fižol samo za B, AB. (Majhna količina okusa curry ne bi bila preveč resna za vsako krvno skupino, vendar ne 3x na dan, vsak dan). Sirek, samo za A, B2 (brez secretors). Sirek je dobra pripravljenost za zajtrk žita in peko in je brezplačen glutena. To je priljubljena afriška žit, predvsem za varjenje piva. Fermentirano sirek je manj moteče za druge vrste krvi. (Ne jejte zelene peclje in zrna ali jim za živali. Ti vsebujejo cianid in druge smrtonosne kemikalije.)

Teff (injera) samo za O, A2 (ne-secretors) Ta majhen zrn naredi dobro zamenjavo za pšenico, ki se brez glutena. V Etiopiji, palačinka fermentiranega Teff moke imenuje injera je njihovo osnovno živilo. Tapioka (manioka) manioke samo za A, B2 (brez secretor), O1 (secretor). Globa tapioka moke uprizori lep vezivo za zamenjavo gluten v večini peki receptov za te krvne skupine. Če se manioke zrasla, da je osnovno živilo. Tudi listi so kuhani in jedel kot špinačo. Sago izdelki ne za AB. Za vse druge vrste krvnih, fino sago moke uprizori lep vezivo za uporabo z drugimi peko sestavin, kot nadomestilo za dlesni, ki temelji veziva, ki niso ravno primeren za vsako krvno skupino.

Zrna in ne Stročnice za vsako krvno na glutena Diet

Vse pšenice izdelki, ječmen, esenov kruh, Ezekiel kruh, pira, rž, oves / otrobi vsebujejo gluten, glede na to, da so primerni za vaš tip krvi. Če ne prenašajo glutena, nato pa bi se izognili tudi njih. Soja izdelki, fižol, ki vključujejo zunanjo membrano so tvegane. Še posebej, sojino mleko izdelan iz celega soje. Preberite etiketo! To je zato, ker zunanja plast vsebuje močne zaviralce tripsinski ki se ne aktivira med obdelavo. To lahko povzroči delitev neomejenega celic in razmnoževanje. Če obstaja možnost za nastanek raka, to je slaba novica. Soja je estrogene, prednost razmnoževanje celic na prvem mestu. Enako velja za sojo prisotni v hrani za hišne živali.

Testo Izboljšanje Agenti primeren za vse tipe krvi

Jajca dati glutena kot koristi in izboljšanje hranilne vrednosti. (* Ni za vegane). Pecilni prašek (iz soda in citronska kislina), jabolčni pektin, pekovskem kvasu, agar. Fermentacijo ajde ali teff za nekaj dni izboljša testo, ki se uporablja za izdelavo palačink. Orange, limone in grenivke stržen. Ta edinstvena tehnika dodaja tudi več vlaknin, pektin in koristnih hranil za pecivo.

Testo Izboljšanje zastopnika: Limited ustreznosti

Krompirjeva moka za AB, B1 (secretors). Ta denarna kazen škrob dodaja prožno, rubbery teksturo peko, tako da omejijo količino do 10 ml na 250 ml riža ali moke mešanice. Uživanje velikih količin izdelkov, ki ga vsebujejo povzroči hude prebavne motnje pri nekaterih drugih vrstah krvi. (Moj mož je krvna skupina A-secretor in ga ne more prebaviti na vse! Na srečo je ni pšenice ali glutena prenašali.) Tapioka moke za A, B2, O1 (secretor). Dodaj 10-15 ml fino škroba na 250 ml riževe moke ali mešane moke. Če ne morete kupiti moko, poskusite brušenje, vendar je še vedno preveč kašaste. Lahko poskusite namakanje in kuhanje poruši do žele. Uporabi malo tega in je mešanica s tekočim delom vašega recepta, da bi dobili gladko in kremasto.

Poskusite približno 30ml žele na 250 ml moke. Sago moke ne za AB. Dodaj 10-15 ml na 250 ml riževe moke ali mešane moke. Če ne morete najti fino škrob, poskusite kuhanje in uporabo žele, pomešanega z mokrimi sestavinami. Poskusite približno 30ml žele na 250 ml moke. Kuhan sladki krompir: ne A. kuhani ali v mikrovalovni pečici in nato olupljen, lahko sladkega krompirja pire z malo riževe moke in oblikuje v patty za cvrtje in peko. Kuhan sladki krompir povečuje tudi mešanico torto, če uporabljate jajca.

Vse vrste krvi izogniti:

Gumi tragakant, karagenan, guar gumi, ksantan gumi in gumi Arabski. (Če se ni mogoče izogniti ali družbeno nerodno, malo ne sme povzročati preveč nelagodje, ampak jih ne vključujejo v svoje recepte.) Lahko se nanašajo na moje smernice na maščobe, olja, mleka in mlečnih izdelkov, ter sladkorja, za več informacij o pekarskih sestavin. Ko veš, kaj je tvoja krvna nato sestavila seznam, kaj boste uporabili od zdaj naprej. Obstaja veliko seznamov tipa krvi so na voljo na internetu, vendar se prepričajte, da vsebujejo sezname za svoj status secretor. Nekatere od starejših ne. Ne pozabite, da bi se izognili gluten vzdolž poti.