Betydelsen av utomhusaktivitet för personer med ADHD och fetma

Tidigt i säng och tidigt att stiga gör en människa frisk, rik och klok och hälsa är rikedom, är några ordspråk som lärs ut till barnen i skolan. Dessa ordspråk går ofta in genom ena örat och ut genom det andra, i de flesta barn. Inte bara barn, men många gånger, även föräldrar inte ger vikt vid att spela utomhus.

Vi ser knappast barn som leker utanför, eller hur? Borta är de dagar då barnen skulle komma tillbaka från skolan, ta ett snabbt mellanmål hemma, och sedan rusa ut för att spela. Barn födda mellan 1986-2000 älskade att leka utomhus. Medan barn födda i det senaste decenniet älskar att spela tv-spel hemma och titta på TV. Varför tror du att utelek är ett måste för ditt barn? Tja, jag är här för att påpeka fördelarna med utomhus spela.

Utelek stärker barnet inte bara fysiskt, utan också genom att göra hjärnan mer aktiva, vilket resulterar i goda studieresultat. Det ökar minneseffekt och gör att barnet känner sig fräsch. Barnet lär sig också sociala färdigheter (hur man dela saker / leksaker) och kan enkelt göra nya vänner.

Viktigast förbättrar uthållighet samt. Utelek är också en viktig aspekt för att öka grovmotorik, kognitiva färdigheter, logiskt tänkande och så vidare. Därför kan föräldrar spara mycket pengar genom att låta sina barn leka utomhus, istället för att skicka dem till olika klasser, vilket är onödigt.

Svett är fördelaktigt eftersom det eliminerar gifter ur kroppen. Ett tips är att se till att ditt barn förblir hydrerad. Disciplin automatiskt falla på plats, när barn leker utanför, genom att andas in frisk luft. Att komma in i denna rutin även ser till att barnet är trött efter att ha spelat och äter och sover tidigt.

Många föräldrar tar sina barn till ett barn psykiater eftersom deras unga en är hyperaktiva och har ADHD (Attention-deficit / hyperactivity disorder) .Det svaret är barnet har för mycket energi i kroppen. Därför, om du låta ditt barn spela utanför, all energi kommer att användas på ett konstruktivt sätt. Så låter uppmuntra utelek att förebygga fetma och främja god psykisk och fysisk hälsa, för att barnen numera att bli det mest hälsosamma versionen av sig själva, när de växer upp.