beneficiile pentru sănătate surprinzătoare de cartofi dulci pe care ar trebui să știți

Cartofii dulci sunt legumele foarte delicioase și nutritive rădăcină. Ele sunt de culoare crem și moale, ceea ce le face ingredientul perfect pentru multe retete. Acestea sunt cele mai bune surse de multe vitamine și minerale, și sunt ambalate cu riboflavina, tiamina, niacina, și carotenoizi. Acestea conțin, de asemenea, o mulțime de beneficii medicale și de a ajuta în culturism.

De ce cartofi dulci este bun pentru sanatatea ta

Iată câteva avantaje de cartofi dulci.

1. Previne deficitul de vitamina A

Cartofii dulci sunt o sursa uimitoare de vitamina A, deoarece acestea contin cantitati mari de beta-caroten. Beta carotenul este transformat în vitamina A în ficat noastre, și fiecare moleculă de beta-caroten dă naștere la două molecule de vitamina A. Vitamina A este necesara pentru a ajuta organismul in lupta de diferite infecții și să rămână rezistente la infecții în viitor.

2. Gestionează diabet

Pe scara indicelui glicemic, cartofii dulci sunt clasificate ca mic la mare, deoarece acestea pot minimiza apariția rezistenței la insulină. Cartofii dulci au un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că eliberează zahărul în fluxul sanguin foarte lent, în comparație cu alte alimente care conțin amidon.

Această versiune constantă ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge persoanelor fizice. Astfel, cartofii dulci pot fi folosite pentru a regla nivelul de zahar din sange la persoanele cu diabet zaharat. Cartofii dulci au magneziu si fibre, care sunt importante în gestionarea și prevenirea diabetului.

3. Reduce nivelul de stres

Cartofii dulci au o cantitate mare de magneziu, care este un mineral important pentru ca organismul să funcționeze corect. Una dintre cele mai valoroase avantaje ale acestui mineral este că ajută la reducerea anxietății și a stresului. Deficienta de magneziu este legat cu un risc mai mare de stres, depresie, anxietate și. Astfel, cartofii dulci pot ajuta pentru a reface nivelurile de magneziu și de a ajuta la tratarea depresiei și a comportamentelor legate de anxietate.

4. promovează activitatea anti-inflamator

Cartofii dulci au o cantitate bună de vitamine, care au proprietăți excelente anti-inflamatorii. Mai mult decât atât, are o concentrație mare de colină. Choline este un nutrient versatil, iar unul dintre cele mai bune beneficii este ca reduce răspunsul inflamator bodys, rezultând astfel inflamație mai mică.

Cartofii dulci conțin și antocianine, care sunt importante pentru prevenirea și reducerea inflamației în celulele cancerului de colon si de reducere a proliferării celulare in anumite celule canceroase. Prin urmare, prezența de colină și antociani în cartofi dulci într-o sursă alimentară esențială pentru reducerea și prevenirea inflamației face.

5. Împiedică, Protejează, și gestionează cancerul

cartofi dulci violet-prescurtate este deosebit de eficace în lupta împotriva cancerului. Elementele din acest lucru poate inhiba dezvoltarea de cancer specifice, cum ar fi cancerul gastric, cancerul de sân, de colon și cancerul. Nivelele înalte de antociani sunt motivul pentru activitatea anti-cancer la sân și cancerul gastric. Extracte din cartof poate distruge celulele cancerului de prostata, asigurandu-se ca cancerul nu se răspândește sau să crească la orice alte părți ale prostatei.

6. Ajută la Garda Ulcer

Un ulcer apare atunci cand tesutul inflamat se desprinde de pe piele sau din membrana mucoasă, care poate fi foarte dureros. Extractul de cartof dulce este bun pentru a proteja țesuturile gastrointestinale de ulcere induse de aspirină. Astfel, cartofii dulci pot fi utilizate în gestionarea și tratamentul ulcerului peptic.

7. Minimizează riscul de boli cardiovasculare

Complicații, cum ar fi ateroscleroza apărea atunci când există oxidare în organism, ceea ce poate duce la dezvoltarea multor boli cardiovasculare. Extractele din cartofi dulci conțin niveluri ridicate de polifenoli, care va suprima oxidarea și, astfel, reduce riscurile de a dezvolta boli cardiovasculare.

De asemenea, conține fibre alimentare solubile care sunt puternic legate de o scădere a șanselor de boli cardiovasculare. De aceea, antocianine, fibre, polifenoli și activitatea ridicată de captare a radicalilor prezenți în acești cartofi sunt toate necesare pentru a lupta împotriva bolilor cardiovasculare.

8. Conține proprietăți antimicrobiene

Cartofii dulci au o anumită cantitate de activitate antimicrobiană. Extractele din aceste cartofi conțin proprietăți antimicrobiene care luptă împotriva bacteriilor responsabile cu febra tifoidă și pneumonia. Conținutul de fibre poate reduce, de asemenea, dezvoltarea de bacterii foodborne. Acesta este motivul pentru care cartofii dulci sunt folosite în prevenirea și tratarea diferitelor tipuri de infecții bacteriene și agenți patogeni.

9. Îmbunătățește părului și a pielii

Cartofii dulci sunt bogate in vitamina A, C, și E, care sunt foarte bune pentru păr și piele. Vitamina E are potențialul de a stimula creșterea părului, și densitatea la persoanele care au ridicat căderea părului. Acest lucru se datorează faptului că această vitamină are proprietăți antioxidante care pot ajuta la reducerea o cauza majora de stres oxidativ alopecie.

Vitamina C este popular pentru tratamente dermatologice și este utilizat în tratamentul hiperpigmentare și foto-îmbătrânirii. Vitamina C este necesara pentru sinteza de colagen, care este o proteină structurală importantă a pielii. De asemenea, are proprietati anti-inflamatorii, și, astfel, ajută la gestionarea probleme ale pielii, cum ar fi acneea și promovează vindecarea rănilor.

10. SIDA Digestion

Acesta conține o cantitate mare de fibre, care este cunoscut pentru îmbunătățirea digestiei și a stării de sănătate a intestinului. Consumatoare de cartofi dulci poate crește cantitatea de fibre din organism necesare pentru a avea o digestie normala. Aceasta poate ajuta, de asemenea, pentru a preveni constipatia, care este unul dintre pariurile beneficiile de cartofi dulci pentru copii.

11. Regleaza tensiunii arteriale

Din moment ce acestea sunt bogate în potasiu și magneziu, cartofii dulci sunt consumate pentru controlul tensiunii arteriale. aport mai mare de rezultate de potasiu la scăderea tensiunii arteriale și, astfel, reduce riscul de a dezvolta probleme coronariene sau accident vascular cerebral. Magneziul este un alt component alimentar care previne hipertensiunea prin reducerea tensiunii arteriale.

12. Stimulează Fertilitatea

Cantitățile mari de vitamina A face cartofi dulci unul dintre cele mai bune legume pentru femeile de vârstă fertilă, deoarece ajută la creșterea fertilității. Vitamina A joaca un rol major în îmbunătățirea performanțelor de reproducere, iar lipsa ei poate duce la infertilitate secundara la femei. Acești cartofi conțin, de asemenea, de fier, care este bun la promovarea fertilității. Prin urmare, o creștere a aportului de fier din alimente, cum ar fi cartofii dulci pot ajuta la evitarea fertilității secundare și de a reduce șansele de infertilitate la femei ovulatorii.

13. promovează o mai bună viziune

Vitamina A prezent în cartofi dulci ajută la îmbunătățirea vederii. Aceasta vitamina este importanta pentru formarea diferitelor pigmenți care sunt responsabile pentru absorbția luminii în ochi. Aceasta susține, de asemenea, structura corespunzătoare a retinei. Deficitul de vitamina A va duce la vederea slaba si poate provoca, de asemenea, orbire. Deficienta este de asemenea legat de bolile de ochi cum ar fi ulcerarea corneei, uscăciune a corneei și conjunctivei. Vitaminele A, C, și E sunt bune la promovarea viziune mai bună și prevenirea problemelor în ochi.

14. Ajută în Management Greutate

Cartofii dulci contin fibre fermentabile si solubile care ofera corpului un autosusține și mecanism natural pentru reglarea greutății. Fibrele alimentare cum ar fi pectină sunt eficiente în reducerea aportului de alimente și de a crește activitatea hormonilor bodys. Astfel, creșterea consumului de cartofi dulci va duce la prize cu fibre mai mari, ceea ce va duce la o greutate corporală mai mică. Prin urmare, cartofii dulci pentru pierderea în greutate sunt o alegere excelenta.

Memorie 15. îmbunătățește

Cartofii dulci contin antociani, care posedă proprietăți pentru a îmbunătăți memoria. este proprietăți antioxidante spori foarte mult de memorie.

Cum de a selecta și păstra cartofi dulci?

Când alegeți un cartof dulce, să ia mai întâi o privire la piele și a vedea dacă totul are aceeași culoare, fără semne de fisurare sau de degradare. Dă de cartofi un pic stoarce, iar dacă este squishy, ​​atunci acesta este un semn de putrefacție. După ce luați acasă cartofi, păstrați-le într-un loc frumos ca un coș pe cămară sau contra sus. Ar trebui să le păstrați rece și uscat și să le utilizeze în câteva săptămâni.

Sunt efecte secundare de a manca cartofi dulci?

Cei mai mulți oameni pot tolera cartofi dulci. Cu toate acestea, sumele mari de oxalati va cauza probleme la persoanele care sunt predispuse la formarea de pietre în rinichi.