Az oxitocin a szerelem hormon – Vajon Tény vagy fikció?

A biokémiai az agyban termelődő oxitocin nevű lépett a népi kultúra az elmúlt években, mint a „szerelem, ölelkezés vagy kötési” hormon. Ez egy csomó közül lehet választani. Az oxitocin szerepet játszik a termelő összehúzódások a szülés és a szoptatás segíti a, de tudjuk, hogy több mint egy évszázada. Kísérletek a 1990-es években megmutatta, hogy instrumentális vezető préri pocok, híresek monogám viselkedés, hogy válasszon egy egész életen át tartó társ. Későbbi vizsgálatok kimutatták, hogy majd a kémiai hozzájárul a bizalom és a társadalmi kölcsönhatások különböző állatok, beleértve az embert is.

Miután a pocok tanulmány érdeklődés a kilenc aminosavból álló peptidet emelkedni kezdett. A TED talk közgazdász, Paul Zak nevezte „az erkölcsi molekula”, mert a linket a bizalom, az empátia és a jólét. Az Internet DIY agyi átalakítása piacon, akkor vette fel a mém. Vero Labs Daytona Beach, Florida. Értékesíti a „Connect” oxitocin spray 79 $, hogy magáról, hogy erősítse a munkahelyi kötvények és növeli a pozitív öntudat. A vállalat azt is kijön egy saját-és ő vonzza permet, amely ötvözi az oxitocin a feromonok kémiai szex attraktorai hogy segítsen egerek kapni, de amelynek szerepe kiváltó párosodási viselkedést emberekben hevesen vitatott. (A kutatók, akik tanulmányozzák az oxitocin figyelmeztetni a leendő vásárlók távol ezek a vásárlások, mondván, hogy a hosszú távú alkalmazása emberben nem vizsgálták).

Ez még nem minden marketing és placebót, de. A lényegi több kutatás azt sugallja, hogy az oxitocin és a vazopresszin nevű rokon molekula elősegíti a különböző típusú szociális viselkedést. Egy tanulmány résztvevői, hogy részt játszik a befektetési játék villás több pénzt, hogy egy befektetési bankár, miután egy szippantás. Az oxitocin szintje emelkedett a tanulmány az új szülők lettek megszokta, hogy élnek a újszülött. És vizsgálatok jelenleg folyamatban van annak értékelésére, hogy oxitocin permet segíthet eloszlatni néhány társadalmi deficitet kisgyermekek diagnosztizált autista.

Az oxitocin van egy másik oldala is, ami azt valamivel kevesebb, mint szerelmi bájital 9. sz legújabb kutatások azt mutatják, hogy képes fokozni a negatív memória egy társadalmi tapasztalat, mint a visszaemlékezés a főnök kiabál az arcod előtt munkatársaival. Ez is növeli a valószínűségét, agresszió és az erőszak mások felé, akik nem része a társadalmi csoport.

Az oxitocin kérdés nélkül hatással van a társadalmi kapcsolatokban, de hatása nagyban függhet körülményt. Az Amerikai Pszichológiai Társaság Science Watch két nagy idézetek tudósok mintegy oxitocin, hogy óva pigeonholing azt, hogy bármilyen fix szerepet irányadó társadalmi kapcsolatokat: „Az oxitocin nem a szerelem hormon”, mondja Larry Young Emory University. „Ez fordult minket a társadalom tájékoztatását és lehetővé teszi számunkra, hogy elemezze azt a nagyobb felbontású.”

És Shelley Taylor, a University of California, Los Angeles: „Ez nem jó ötlet, hogy feltérképezze pszichológiai profilját rá egy hormon, hogy nincs pszichológiai profilokat.” Ez azt jelenti, hogy lehet egy darabig, ha valaha meg tudja fokozta, hogy szeresselek érzés egy fuvallat inhalátor legjobb ragaszkodni a cabernet és a pezsgő.