Az Ön diéta nem működik? Talán nem alkalmas az Ön vércsoportja

Hallottál már a vércsoport diéta? Azt hittem, már rég leleplezte, de a betegek folyton kérdeznek rá, úgyhogy gondoltam érdemes többet.

Mi a vércsoport diéta?

1996-ban Peter D’Adamo, természetgyógyász orvos, kiadott egy könyvet, melyben leírta, hogy lehet az embereket egészségesebb, hosszabb ideig élnek, és elérni az ideális súlyát az evés szerint a vércsoportja. Valaki választott fűszerek, fűszerek, és még a testmozgás kell függenie vércsoportja. Hamarosan, a könyv volt a legjobb eladó, és az emberek mindenütt arra kideríteni a vércsoport, felülvizsgáló élelmiszerbolt listák, és a változó, hogyan ettek, gyakorolni, és arra gondolt, az egészségüket.

Íme néhány javaslata szerint a „Egyél jobb az Type” étrend:

  • Azok, akik az O típusú vér kell választani a magas fehérjetartalmú ételek és egyél sok húst, zöldséget, halat és gyümölcsöt, de korlátozza bab, és a hüvelyesek. A fogyni, tenger gyümölcsei, tengeri moszat, vörös hús, brokkoli, spenót, és az olívaolaj a legjobb; búza, a kukorica és a tejtermékek, el kell kerülni.
  • Azok a típusú vér kell választani gyümölcs, zöldség, tofu, tenger gyümölcsei, pulyka, és a teljes kiőrlésű gabonák, de ne húst. A fogyás, tenger gyümölcsei, zöldségek, ananász, olívaolaj, és a szója legjobb; tejtermékek, búza, a kukorica és a bab kerülni kell.
  • Azok a B típusú vér kell felvenni egy változatos étrend, beleértve a hús, gyümölcs, tejtermékek, a tenger gyümölcsei és gabonafélék. A fogyni, B típusú egyének kell választani a zöld színű zöldségek, tojás, a máj és az édesgyökér teát, de ne csirke, kukorica, mogyoró, és a búza.
  • Akik AB típusú vér kell enni tejtermékek, tofu, bárány-, hal-, gabonafélék, gyümölcsök, és zöldségek. Fogyás, tofu, tenger gyümölcsei, zöldségek és tengeri moszat a legjobb, de a csirke, kukorica, hajdina, és a vese bab kerülni kell.

Mint említettük, az ajánlásokat a vércsoport diéta jóval túlmutat az élelmiszerek megválasztására. Például, az emberek típusú O vér tanácsos választani nagy intenzitású aerob edzés és hogy kiegészíti azok érzékeny gyomrú, míg az A típusú vért kell választani az alacsony intenzitású való bevonására, és a meditáció részeként rutin.

De működik?

Kiváló minőségű vizsgálatok a vércsoport diéta nem tették közzé a lektorált orvosi irodalomban. Még most, a keresés az orvosi szakirodalomban a szerző neve nem mutat kutatás tartozó ezt a diétát. Szakfolyóiratban megjelent 2013-ban és 2014 a vércsoport diéta érdemes megjegyezni. A 2013-as tanulmány elemezte a világ orvosi szakirodalomban, és nem találtak bizonyító vizsgálatokat élvezhetik a vércsoport diéta. A 2014-es tanulmány megállapította, hogy míg az emberek követően bármely vércsoport diéta volt némi javulás bizonyos kardiometabolikus kockázati tényezők (mint például a koleszterin vagy a vérnyomás), ezek a javítások függetlenek voltak vércsoportja.

Van-e értelme?

Az elmélet mögött ez a diéta, hogy a vércsoport szorosan kötődik, hogy képesek vagyunk megemészteni bizonyos típusú élelmiszerek, így a megfelelő étrend javítja az emésztést, segít fenntartani az ideális testsúlyt, növeli az energiaszintet, és a betegségek megelőzése, beleértve a rákot és a szív- és érrendszeri betegségek .

Type O azt mondták, hogy az eredeti ősi vércsoport a legkorábbi emberi akik vadászó-diétás, amelyek magas állati fehérje. A csoport azt mondták, hogy akkor keletkeznek, mikor az emberek elkezdtek gazdálkodni és még több vegetáriánus étrend. B csoport vércsoportok állítólag felmerülő között nomád törzsek, akik fogyasztottak a sok tejterméket. És mivel Group AB vért kellett volna alakult ki a keveredést emberek és B típusú vér, AB típusú ajánlások közötti értékű emberek és B típusú vér.

Minden ilyen elmélet nem vonták kétségbe. Például, bizonyíték van arra, hogy A típusú volt az első vércsoport fejlődni emberben, nem írja O. Ezen túlmenően, nincs bizonyított összefüggés a vércsoport és az emésztést. Tehát amellett, hogy hiányzik a bizonyíték arra, hogy a diéta működik, komoly kérdés marad, hogy miért is kell működnie az első helyen.

Szóval, mi a hátránya?

Ez egy jogos kérdés, különösen azért, mert némi javulás volt tapasztalható, akik elfogadott bizonyos vércsoport diéta (lásd a fenti linket). Evés alapján a vércsoportja megköveteli, hogy tudja, a vércsoportja, és kövesse a megszorító étrend. Személyes preferenciák lehet a probléma: a vegetáriánus típusú O vér küzdenek, hogy maradjon a kijelölt diéta, és az emberek, akik szeretik a vörös hús lehet csalódni, hogy megtanulják, hogy van-típusú vér. Ajánlott kiegészítők nem olcsó; sem az ajánlott szerves élelmiszerekben. És ha bizonyos egészségügyi feltételek, mint például a magas koleszterinszint vagy a cukorbetegség, a táplálkozási, hogy jobb bizonyítékokon alapuló ajánlások számodra, mint az határozza meg vércsoportja.

Most mi?

Támogatja a vércsoport diéta lehet mondani, hogy míg az ideális vizsgálat még nem végeztek, a bizonyítékok hiányában nem bizonyítja, hogy nem hatékony. És van még nincs bizonyíték arra, hogy ezek az étrendek káros. Tehát, az a gyanúm, hogy a kamat a vércsoport diéta nem fog eltűnni egyhamar. De van egy oka annak, hogy a könyvesboltok van sorokban könyvet diéta, minden állítva, hogy nagyon hatékony, ha nem a legjobb. Egyszerűen nem tudom, melyik diéta a legjobb az egyes ember. És még ha meg is ragadt egyetlen diéta gyakran kihívást jelent.