Az ok és hogyan kell kezelni a hasi szigorítás terhesség

Terhesség egy izgalmas időszak a női élet de az biztos, hozza magával egy csomó furcsa tüneteket. Ha Ön terhes, egyes napokon, ha úgy érzik, a szűkülő érzés a gyomorban. A szigorítás érzés a gyomorban lehet zavaró, de ez gyakori. Előfordulhat, hogy a terhesség első trimeszterében is.

Ez általában a jele a vetélés az első hetekben, koraszülés, vagy normál összehúzódások. Ez szigorítás érzés fennmaradhat felé az elmúlt néhány hónapban a terhesség. Itt van a LowDown mi ez, és miért lehet tapasztalni hasi szigorítás a terhesség alatt.

Mi Hasi szigorítása a terhesség alatt?

Hasi szigorítás teljesen normális terhesség alatt. Mivel a terhesség előrehaladásával a has érezheti merev. Ahogy nap át, a kellemetlen érzés bevonhatja, mint a gyomor válik kemény, mint egy szikla. A szűk gyomorban a második trimeszterben, akkor előfordulhat kerek ínszalag fájdalom vagy éles fájdalom a has. A 3. trimeszterben, hasi szigorítás jele lehet a munkaerő.

Hasi szigorítása a terhesség korai szakaszában (a terhesség első trimeszterében)

Hasi szigorítás a terhesség korai szakaszában, vagy a terhesség első harmadában lehet, mert különböző okok miatt, hogy az alábbiakban ismertetjük.

1. Nyújtás

Az első trimeszterben a terhesség, a női méh húzódik gyorsan, hogy helyet adjon a növekvő magzatot. Ez oda vezethet, hogy éles fájdalom vagy hasi görcsök. Ebben az első trimeszterben is előfordulhatnak éles nyilalló fájdalom oldalán a has miatt a nyújtási és meghosszabbodott az izmokat.

2. Vetélés

A terhesség első trimeszterében, azt tapasztalja, hogy a szigorítás érzés a gyomorban, és azt tapasztalja, hogy a fájdalom is, akkor ez lehet a jele a vetélés. Ha a meghúzási érzés a gyomorban van, sőt, egy tünete a vetélés, akkor kísérheti más tünetek, mint a fájdalom és görcs a hát alsó, pecsételő vagy vérzés, és tompított szövet vagy folyadék a hüvelyből. Olvassa el ezeket a jeleket, főleg ha kevesebb mint 20 hetes terhes. Azonban leggyakoribb a 12. hét előtt.

3. Székrekedés / gáz

Székrekedés és a gáz gyakori probléma a terhesség alatt, és a legtöbb nő megtapasztalja. A terhesség alatt, ha van egy szigorítás érzés a has, ez azért lehet, mert a gáz vagy székrekedés. Lehet, hogy a hasi fájdalom, amely lehet nagyon lehangoló.

Hasi meghúzása a terhesség második trimeszterében

Mivel a szervezet folyamatosan nő a második trimeszterben, a szúró fájdalom mellett az oldalán a méh továbbra is, ez az úgynevezett kör ínszalag fájdalom. Ahogy a méh tágul a kör alakú szalagok mentén található az oldalán a méh szakaszon is, ami fájdalmat okozhat. Lehet, hogy tapasztalja meg még inkább, ha megpróbál lehajolni, vagy próbálja állni ülés után sokáig.

A második trimeszterében a terhesség, valószínű, hogy a gyomor érezheti szűk és kényelmetlen miatt Braxton-Hicks összehúzódások. Braxton-Hicks összehúzódások vagy gyakorlat összehúzódások lehet kezdeni már a terhesség negyedik hónapjában. Ezek az összehúzódások nem olyan fájdalmas, mint a tényleges munka, de mégis előkészíti a méh, hogy készen áll a világra. Braxton-Hicks összehúzódások nagyon gyakori, és okoz kellemetlen érzés és fájdalom. Gyakran fordul elő, ha a szex, vagy ha gyakorolni.

Hasi szigorítása a terhesség késői szakaszában (a terhesség utolsó harmadában)

A növekvő magzat és a mozgás felelős hasi szigorítás a terhesség késői szakaszában. Mivel a hasi terület osztozik a magzat és a belső szerveket, a has és a dudorok húzódik. A lerakódott zsír a bőr alatt is húzódik tovább. A gyomor probléma a terhesség utolsó trimeszterében is az oka a szigorítás a gyomorban. Azonban, ha a szigorítás továbbra is fennáll a szokásosnál hosszabb ideig, akkor lehet a jele a munkaerő.

Közös okai szorítás Gyomor terhesség alatt

Egy nő tapasztal fizikai nyugtalanság a terhesség alatt. Ez azért lehet, mert a végtelen miatt. Ha van egy szigorítás érzés a gyomorban, akkor lehet, mert a következő okok miatt.

1. szabadonálló Placenta

A méhlepény az élet támogatása a növekvő magzatot. Ez a placentán keresztül, hogy a baba kap az étel és a tápanyagok. Azonban, bizonyos esetekben, még mielőtt a szállítás, a méhlepény leválhat a méh falába. Olyan időkben, mint ez, a méh kezd keményebb, mint máskor. Ez azt eredményezi, a szigorítás a hasát.

2. Nyomás a has

Amikor a baba a méhben kezd nőni a nagy, a méh nyomást gyakorol a has. Ezt követően, hogy a hasa kitágul, így merev. A 2. trimeszterben, mivel a baba növekszik a magzatvíz is automatikusan növeli, amely kiterjeszti a has.

3. gázokat és puffadást

A kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás elengedhetetlen a terhesség alatt. Eszik a rossz fajta étel vezethet gáz, amely duzzad a gyomor, hogy úgy érzi, több nyugtalan és kényelmetlen.

4. Babys mozgások

A baba rúgások és mozgalmak teheti meg csiklandós és kuncogó. Lehet jól érzi magát, és megkönnyebbült tudva, hogy a baba jól van, de minden mozdulatát, a hasa kaphat szigorúbb kívülről.

5. Braxton-Hicks összehúzódások

Braxton-Hicks összehúzódások hasonló munkaerő-összehúzódások, de nem ugyanaz. Ezek az összehúzódások teheti a gyomor nagyon szoros és merev. Egyes nők, Braxton-Hicks összehúzódások kezdeni már a második trimeszterben, és mások is tapasztalják azokat valahol szállítás.

6. terhességgel összefüggő problémák

Merevség a hasa is okozott, mivel a terhességgel kapcsolatos komplikációk, mint a vetélés vagy méhen kívüli terhesség (olyan állapot, amelyben a megtermékenyített petesejt implantátumok magát a petevezetékben helyett a méh).

7. Nearing Szállítási határidő

Összehúzódásait és merevség a hasa alatt a becsült szállítási időpont lehet trükkös. Lehet érezni, hogy megy a szülés, de lehet egy téves riasztás is. Meg kell tanulni különbséget tenni a Braxton-Hicks összehúzódások és a tényleges munka. Az, hogy az idő a fájások – Braxton-Hicks összehúzódások főleg az utolsó kb 30 másodperc, 1 perc. Ráadásul jönnek csak egyszer vagy kétszer egy óra egész nap. A változás a pozíció, a merevség a hasa is elmúlik. Azonban nem ez a helyzet a vajúdás alatt. Az idő különbség a két egymást követő összehúzódások a vajúdás alatt nem sok, és az utolsó egy hosszabb ideig.

8. túlevés

Sok nő úgy gondolja, hogy a terhesség alatt, akkor követnie kell a régi fogalmát eszik két. De ez nem igaz. Ha enni két terhesség alatt, akkor a végén túlevés. Ez viszont lehet, hogy a hasa feszes és merev.

9. Székrekedés

A székrekedés nagyon gyakori a terhesség alatt. Ez nem annak köszönhető, hogy az egészségtelen táplálkozás. Ez azért van, mert a méh nyomja a beleket. Ezen túlmenően, a hozzáadott kiadás progeszteron a szervezetben lassítja a gyomor-bél traktusban, és így egy terhes nő úgy érezheti, székrekedése. Székrekedés teheti gyomor merev és kemény.

A kezelés a hasi meghúzási Terhesség

Ha a gyomor szorító érzés, és merev a terhesség alatt, itt van, amit tehetünk.

  • Ha ez egy enyhe esetben hasi szigorítás, sok vizet inni, friss gyümölcslevek, hogy tartsa magát hidratált.
  • Néha hogyan ülni vagy állni dönt az esemény Braxton-Hicks összehúzódások. Ha azt tapasztalja, ülve vagy állva, próbálja megváltoztatni a pozícióját. Próbálja fel a lábát vagy fekve.
  • nem kap ki egy szék vagy ágy túl gyorsan. Szánjon rá időt, hogy erre.
  • Forduljon orvosához, és magad masszírozni is.
  • Vegyünk egy meleg zuhany vagy fürdő. Ön is lehet használni melegvíz zsákokban vagy melegítőpárna.

Ezek az otthoni javító intézkedések enyhíti a merevséget a hasad. Ha kevesebb, mint 37 hetes terhes, és értesítést tüneteit koraszülés, mint a vérzés, fokozott nyomás a medencében, vagy a folyamatos folyadék szivárgását a hüvelyből, azonnal forduljon orvosához. Eltekintve ezek a tünetek, akkor is beszéljen orvosával, ha korábban 4-6 összehúzódásokat egy óra.

Mikor kell orvost kell hívni?

A kemény hasa a terhesség alatt lehet, mert számos okból. Azonban meg kell hívni az orvost, ha:

  • A szorító érzés a has terhesség alatt egyre intenzívebb és fájdalmas.
  • Van egy kemény has terhesség alatt, és azt tapasztalja, hogy a légzési nehézségek.
  • Ha a szorítás jelentkezik több mint négyszerese az egy óra alatt.