Årsakene og tips for å lette nakkesmerter etter å ha sovet

Når du står opp om morgenen, du vil føle deg frisk og energisk for å kunne komme gjennom resten av dagen. Men å våkne opp med nakkesmerter kan være en reell dampener. En stiv og verkende nakke etter sove er ganske vanlig og kan gjenta en gang for mange. Men du kan prøve enkle måter å unngå det eller i det minste redusere smerten.

Grunner til at halsen Hurts etter å ha sovet

Det er ikke lett å tro at sove kan forårsake smerte av noe slag. Man forventer å våkne opp følelsen forynget, ikke sykepleier en smerte; spesielt i nakken. Det finnes en rekke grunner for hvorfor dette skjer. Her er årsakene til nakkesmerter etter å ha sovet:

1. stiv nakke

Når du sover, har en tendens til at kroppen blir stiv på grunn av lange timer med inaktivitet. Å sove i ubehagelige stillinger kan påvirke leddbånd og sener. Musklene i nakken blir lite fleksibel, særlig hvis kroppen er fortsatt stiv i nakken smerte sovestilling, med andre ord, en morsom eller vanskelig sovestilling.

2. Dårlig sovestilling er den skyldige

Den vanligste årsaken til nakkesmerter fra å sove galt er din sovestilling. Hvis du liker å sove på magen, så du må kanskje droppe det med en gang. Når du sover vender seng, er halsen slått i en ekstrem vinkel. Dette er sikker på å gi deg en ekkel smerte når du står opp.

3. puta kan ikke være din Pal

Folk bruker mye tid og energi på å velge riktig pute. Ikke en liten prestasjon. En god pute er det som holder nesen, hodet og ryggraden i en linje. Halsen og hodet bøyes forkjært hvis puten er enten for store regndråper eller for tynt. Velge en pute som hjelper deg å beholde et sunt hode og nakke posisjon er viktig.

4. Din madrass legger til Misery

Madrassen du sover på kan også legge til woes. Hvis du bruker en veldig myk madrass, så sjansene er du Arent opprettholde en sunn posisjon mens du sover. Det kan føre til at kroppen til å synke i sengen, som i sin tur ville bøye ryggraden og skuldre urolig. I alt dette, ville halsen måtte ta støyten.

5. Graviditet og Neck Woes

Hvis du er gravid, deretter en verkende kropp er ikke nytt for deg. Du kan oppleve nakkesmerter på grunn av hormonelle endringer i kroppen. Disse smertene kan slå seg ned litt. Men den tredje trimester kommer med sin del av korsryggen verke som åpenbart påvirker nakken også. Lagt til det, kjemper en gravid kvinne å finne en behagelig stilling å sove i. Det er flere dårlige nyheter for halsen.

Foruten disse, hvis du lider av leddgikt eller andre kroniske cervical smerter eller har hatt noen form for nakkeskade som whiplash, etc, så er det best å spørre legen din om råd.

Måter å lindre nakkesmerter fra Sleeping

For å avlaste deg av denne nakkesmerter, hvordan å sove må vurderes seriøst. Med det og et par andre sunne vaner som er nevnt nedenfor, kan du kysse smerte og sår hals farvel.

1. Sove på ryggen

Shavasana eller liket positur av Yoga med begge hender plassert på den siden er den beste posisjon for å unngå enhver nakkesmerter. Dette sikrer at ryggen og nakken støttes på sengen når du sover.

Når du ligger nede, bør du holde bena og hendene avslappet. Halsen må være i tråd med ryggen og mustnt falle til hver side.

2. sove på din side

Dette er en annen hensiktsmessig sovestilling. Denne posisjonen sikrer at nakke og rygg er i en sunn posisjon og at det ikke er noen unødvendig belastning på nakkesøylen, med andre ord, halsen.

3. Unngå å holde hånden på pannen

Når du sover med en hånd på pannen, er scalene musklene i nakken og øvre trapesformede muskler ujevnt aktivert. Dette resulterer i forskyvning som halsen blir rotert. Husk å ikke gjøre så hvis du ønsker å unngå en stiv nakke i morgen.

4. Hands-on-Bryst plassering bør unngås

I dette tilfelle, selv om musklene på begge sider er like aktivert, er de øvre trapesformede og nakkemusklene har en tendens til å stramme opp og forårsake nummenhet. Det er sannsynlig at hvis du sover i denne stillingen, vil du våkne opp med en sår og verkende hals.

5. Velg et passende Pillow

Puten du bruker kan gjøre hele forskjellen. En pute som støtter nakken Brønnen er den beste. Det bør være slik at når du legger hodet, dessuten med hver endring i posisjon, puten også må endre form. Sørg også for at du endrer pute hvis det begynner å sags på grunn av langvarig bruk.

6. Bruk Spesifikke Puter

For de som sover på sin side, er det anbefalt å bruke en pute som er høyere under halsen enn hodet. Bruk en god nakkepute når du reiser i fly, etc for å støtte nakken og ryggen.

7. Vær oppmerksom på madrass

Snu madrassen fra tid til annen, slik at det ikke begynner å kollapse på bare ett sted. Også bytte den gamle madrassen for en ny regelmessig slik at det fortsetter å støtte ryggen og nakken i en sunn posisjon.

8. sove på magen er en forbudt

Det kan være vanskelig å plutselig endre vane å sove på magen. Men du er nødt til å gjøre en innsats for å korrigere sovestilling på grunn av nakken din.

9. For gravide

Hvis du sover på ryggen, deretter prop en pute eller to under knærne. Eller hvis du foretrekker å sove på din side, og deretter plassere puter mellom knærne.

10. Morning Strekker

Enkle strekninger eller yoga kan virkelig gjøre en forskjell. Det vil bidra til å slappe muskler og ledd i kroppen din og gjøre dem mer fleksible.

Naturen av smerten og intensiteten kan variere fra person til person, men disse er enkle måter til en fredelig søvn og en lykkelig morgen.

Morgen øvelser for å lette en stiv nakke

Med mindre det er kronisk smerte eller annen alvorlig sykdom, er det lite som trening ikke kan ta vare på. En enkel sår hals kan lindres med følgende oppgaver:

1. Hode Drops

Stå rett og sakte slippe hodet til høyre. Holde utkikk foran deg som du gjør dette. Vent i 10 teller, og deretter gjenta til venstre. Gjenta hele sekvensen tre ganger. Du kan strekke mer ved å slippe motsatt skulder på hver side.

2. Opp-ned bevegelse

Stå rett. Sakte senke hodet og ta haken til brystet. Vent i 10 punkter. Deretter vippe hodet opp. Vent i 10 punkter. Gjenta tre ganger. En litt mer intens versjon er å legge brystet ned på sengen slik at bare hodet er over kanten av sengen. Gjenta den opp-ned-bevegelse tre ganger.

3. over skulderen

Stå rett og se fremover. Sakte beveger hodet for å se over høyre skulder. Vent i 10 punkter. Gjenta på venstre side. Gjenta sekvensen tre ganger.

4. Hode, Scandic

Sitt rett med ryggen oppreist. Skyv hodet ut og hold i 10 punkter. Skyv den helt tilbake og hold. Husk å holde kroppen oppreist. Gjenta det 5 ganger.

5. Hode Heiser

Legg ned flatt på en matte. Berør din gane eller taket av munnen med tungen. Nå, mens du teller til ti, lette haken mot brystet. Neste, veldig sakte løfte hodet fra matten. Bilde bunnen av skallen din og forestill deg at hodet er bøyd mellom ørene. Dette bidrar til å strekke musklene i nakken. Hold i 10 teller og slappe av. Gjenta dette i ca to minutter. Være treg.