Årsaken og hvordan å behandle abdominal innstramming i svangerskapet

Graviditet er en spennende tid i en kvinnes liv, men at det bringer med seg mye rart symptomer. Hvis du er gravid, på noen dager, kan du føle en innstramming følelse i magen. En innstramming sensasjon i magen kan være plagsom, men det er vanlig. Du kan oppleve det fra første trimester av svangerskapet selv.

Det er vanligvis et tegn på abort i de første ukene, for tidlig fødsel, eller vanlige sammentrekninger. Denne stramme følelsen kan vare mot de siste månedene av svangerskapet. Heres Lowdown på hva det er og hvorfor kan du oppleve mage innstramming under svangerskapet.

Hva er Abdominal Stramming under svangerskapet?

Abdominal innstramming er helt normalt under svangerskapet. Ettersom svangerskapet fremskritt, kan magen føles stiv. Som dagene går, kan ubehag eskalere som magen blir hard som en stein. Med stram mage i andre trimester, kan du oppleve runde ligament smerter eller skarp smerte i magen. I tredje trimester, kan mage innstramming være et tegn på arbeidskraft.

Abdominal Stramming tidlig i svangerskapet (første trimester av svangerskapet)

Abdominal stramming under tidlig graviditet eller i første trimester kan være på grunn av forskjellige årsaker som er forklart nedenfor.

1. Stretching

I første trimester av svangerskapet, en kvinnes livmor strekker seg raskt for å gjøre plass til den voksende fosteret. Dette kan føre til skarp smerte eller magekramper. I første trimester, kan du også oppleve skarp skyting smerter på sidene av magen på grunn av strekk og forlengelse av musklene.

2. abort

I første trimester av svangerskapet, kan du oppleve en innstramming følelse i magen, og du opplever smerte, så det kan være et tegn på en spontanabort. Dersom den stramme følelsen i magen er, faktisk, et symptom på en abort, vil det være ledsaget av andre symptomer som smerte og kramper i den nedre del av ryggen, fange eller blødning, og passering av vev eller væske fra vagina. Se opp for disse skiltene, spesielt hvis du er mindre enn 20 uker gravid. Men det er mest vanlig før 12. uke.

3. Forstoppelse / Gass

Forstoppelse og gass er et vanlig problem i svangerskapet og de fleste kvinner opplever det. Under graviditet, hvis du har en innstramming sensasjon i magen, kan det være på grunn av gass eller forstoppelse. Du kan ha magesmerter som kan være svært belastende.

Abdominal Stramming i andre trimester av svangerskapet

Som kroppen fortsetter å vokse i andre trimester, vil stikkende smerte langs sidene av livmoren fortsetter også, dette kalles runde ligament smerter. Som livmor utvides, de runde leddbånd som ligger langs siden av livmoren strekningen også, noe som kan føre til smerte. Du kan oppleve det enda mer hvis du prøver å bøye seg ned eller prøve å stå etter å ha sittet for lenge.

I andre trimester av svangerskapet, er sjansen stor for at magen kan føles stram og ubehagelig på grunn av Braxton-Hicks sammentrekninger. Braxton-Hicks sammentrekninger eller praksis sammentrekninger kan starte så tidlig som den fjerde måneden av svangerskapet. Disse sammentrekningene er ikke så vondt som selve arbeids, men de forberede livmoren for å være klar for arbeidskraft og levering. Braxton-Hicks sammentrekninger er veldig vanlig og føre til ubehag og smerte. De oppstår ofte når du har sex eller når du trener.

Abdominal Stramming sent i svangerskapet (den tredje trimester av svangerskapet)

De voksende fosteret og dets bevegelser er ansvarlig for mage innstramming i slutten av svangerskapet. Siden den abdominale plass deles av fosteret og de indre organer, magen buler og strekninger. Fettet deponert under huden strekker det også videre. Mage problem i løpet av siste trimester er også årsaken bak innstramming av magen. Men hvis innstramming vedvarer lengre enn vanlig, kan det være et tegn på arbeidskraft.

Vanlige årsaker til tetthet i magen under svangerskapet

En kvinne opplever fysisk uro under svangerskapet. Det kan være på grunn av endeløse grunner. Hvis du har en innstramming følelse i magen, kan det være på grunn av følgende årsaker.

1. Enebolig Placenta

Morkaken er livet støtte for den voksende fosteret. Det er gjennom morkaken at barnet får sin mat og næringsstoffer. Imidlertid, i noen tilfeller, selv før levering, placenta kan løsne fra livmorveggen. I tider som dette, begynner livmoren å få fastere enn vanlig. Dette resulterer i sammenpresningen av magen.

2. Trykk på magen

Når barnet i livmoren begynner å vokse stort, legger livmoren press på magen. Det er da at buken utvides, noe som gjør den stiv. I det andre trimester, som barnet vokser fostervannet også automatisk øker som utvider buken.

3. Gass og oppblåsthet

En balansert og sunt kosthold er et must under svangerskapet. Spiser feil typer mat kan føre til gass som kan blåse magen gjør at du føler deg mer urolig og ubehagelig.

4. Babyer Movements

Babyens spark og bevegelser kan gjøre deg kilen og giggly. Du kan føle deg bra og lettet på å vite at barnet ditt gjør det bra, men med hans hver bevegelse, kan magen bli strammere fra utsiden.

5. Braxton-Hicks sammentrekninger

Braxton-Hicks sammentrekninger er lik arbeidskraft sammentrekninger, men ikke det samme. Disse sammentrekningene kan gjøre magen veldig stramt og stiv. For noen kvinner, kan Braxton-Hicks Sammentrekninger starte så tidlig som i andre trimester, og andre kan oppleve dem rett rundt levering.

6. Graviditet relaterte problemer

Stivhet i magen kan oppstå på grunn av graviditet-relaterte komplikasjoner som en abort eller ektopisk svangerskap (en tilstand i hvilken det befruktede egget implantater seg i egglederen i stedet for livmor).

7. Nearing leveringstid

Sammentrekninger og stivhet i magen under ditt estimerte leveringsdatoen kan være vanskelig. Du kan føle at du kommer inn i arbeid, men det kan være en falsk alarm også. Du må lære å skille mellom Braxton-Hicks sammentrekninger og selve arbeids. For at din tid sammentrekninger – Braxton-Hicks sammentrekninger hovedsakelig varer i ca 30 sekunder til ett minutt. Dessuten kommer de bare en eller to ganger i timen gjennom hele dagen. Med endring av stilling, stivheten i magen også går unna. Men det er ikke tilfelle under fødselen. Tiden gap mellom to påfølgende kontraksjoner under fødsel er ikke mye, og de vare i en lengre periode.

8. overspising

Mange kvinner tror at i løpet av svangerskapet, bør de følge den gamle oppfatningen av å spise for to. Men det er ikke sant. Hvis du spiser for to i løpet av svangerskapet, vil du ende opp med overspising. Dette i sin tur kan gjøre magen stram og stiv.

9. Forstoppelse

Forstoppelse er svært vanlig under svangerskapet. Det er ikke på grunn av et usunt kosthold. Det er på grunn av livmoren trykke på tarmen. Videre forsinker det tilsatt frigivelse av progesteron i kroppen ned i fordøyelseskanalen og derved en gravid kvinne kan føle forstoppet. Forstoppelse kan gjøre magen stiv og hard.

Behandling for Abdominal Innstramming i graviditet

Hvis magen din føles stram og stiv under svangerskapet, her er hva du kan gjøre.

  • Hvis det er et mildt tilfelle av mage innstramming, drikke mye vann og ferske fruktjuicer å holde deg hydrert.
  • Noen ganger, hvor du sitter eller står bestemme forekomsten av Braxton-Hicks sammentrekninger. Hvis du opplever mens du sitter eller står, prøv å endre posisjon. Prøv å sette bena opp eller liggende.
  • får ikke opp fra en stol eller seng for raskt. Ta deg tid til å gjøre det.
  • Konsultere legen din og få deg massert godt.
  • Ta en varm dusj eller et bad. Du kan også bruke varmt vann poser eller varmeputer.

Disse hjem avbøtende tiltak vil avlaste stivhet i magen. Hvis du er mindre enn 37 uker gravid og merker symptomer på preterm arbeidskraft som blødninger, økt press i bekkenet, eller kontinuerlig væskelekkasje fra skjeden, kan du kontakte legen din umiddelbart. Bortsett fra disse symptomene, bør du også snakke med legen din dersom du har hatt 4-6 sammentrekninger i en time.

Når bør du oppsøke lege?

En hard mage under svangerskapet kan være på grunn av mange grunner. Men du bør ringe legen dersom:

  • Tetthet i magen under svangerskapet blir mer intens og smertefull.
  • Du har en hard mage under graviditet og du opplever pustevansker.
  • Hvis tettheten oppstår mer enn fire ganger i en time.