Aromatherapie en de essentiële oliën die u kunnen helpen stoppen met roken

Etherische oliën: The Breakdown

Er is een hele industrie die er zijn gewijd aan het helpen u stoppen met roken. Van nicotine vervangende therapie (nicotine kauwgom, de nicotinepleister, etc.) om pillen en e-sigaretten zijn er zo veel verschillende producten en behandelingen om uit te kiezen. Een van de manieren waarop je kan niet van plan om u te helpen stoppen met roken hebben gehoord is het gebruik van aromatherapie en essentiële oliën.

Ik moet bekennen dat ik was niet vertrouwd met dit onderwerp mezelf. Het kan helpen om een ​​beetje meer over wat er precies aromatherapie en essentiële oliën zijn te leren. Dan kunnen we leren over welke essentiële oliën u kunnen helpen, samen met de voor- en nadelen van het gebruik van aromatherapie en essentiële oliën om u te helpen stoppen met roken.

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is de praktijk van het gebruik van essentiële oliën uit planten en plantaardig materiaal (bladeren, stengels, bloemblaadjes, wortels) te helpen bij het beheren en verbeteren van een breed scala van fysieke en fysiologische kwalen. Mensen die aromatherapie (aromatherapeuten) oefenen van mening dat de essentiële oliën kan bijdragen aan het stimuleren van het lichaam en geest op een manier die de traditionele, evidence-based medicine niet kan.

Aromatherapie behandelingen worden toegepast op drie verschillende manieren:

 • Het verspreiden van hen in de lucht om je heen
 • Het inademen van hen direct van verdampers
 • Nadat ze rechtstreeks op de huid aangebracht

De zoete geur van Pepper

Voor de meeste mensen, het moeilijkste deel over stoppen met roken is het regelen van cravings en ontwenningsverschijnselen. Je lichaam voortdurend schreeuwen om nicotine kan leiden tot:

 • hoofdpijn
 • Duizeligheid
 • Angst
 • Misselijkheid

De makkelijkste zaak van de wereld zou zijn om gewoon uit te reiken voor een sigaret en maken het pijn weg te gaan. Dit is waar aromatherapie en essentiële oliën u kunnen helpen. Dit zijn een paar van de meest populaire en aanbevolen essentiële oliën om te helpen met stoppen met roken:

 • Zwarte peper olie (Piper nigrum) wordt gezegd dat het een van de meest effectief stoppen met roken oliën omdat het inademen van het stimuleert de luchtwegen op een manier die nabootst sigarettenrook, die helpt cravings en angst te verminderen.
 • Angelica olie (grote engelwortel), ook bekend als de olie van de engelen, engelwortel olie, bij inademing, vermindert cravings en helpt mensen stoppen met roken langer dan zonder het inademen van de dampen.

Als u nog steeds niet overtuigd van de werkzaamheid van essentiële oliën, zijn er studies die de effectiviteit ervan te laten zien. Een studie gepubliceerd in het Journal of complementaire en alternatieve geneeskunde vond dat binnen een testgroep van 20 deelnemers, die een daling van zwarte peper olie ingeademd hadden hun verlangen naar nicotine drastisch verminderd, in vergelijking met de deelnemers die een placebo kregen.

In dezelfde studie, deelnemers die een druppel engelwortel olie werden gegeven aan veel langer inhaleren gewacht om weer te roken, in vergelijking met degenen die een placebo kregen. Dus, kunnen we uit dit dat moet, samen zwarte peper olie en engelwortel olie kan mensen helpen bij het verminderen van hun verlangens en het verlengen van hun onthouding.

Sommige essentiële oliën die u kunnen helpen stoppen met roken

We hebben al gesproken over hoe zwarte peper olie en engelwortel olie kan helpen bij het beheren onbedwingbare trek en ontwenningsverschijnselen, maar hier zijn enkele andere essentiële oliën die kunnen helpen bij het stoppen met roken:

 • Lavendel, kamille en bergamot olie kunnen met elkaar worden gemengd en plaatselijk aangebracht (direct betekent dat op de huid) naar het hunkeren naar gemak en verminderen roken gerelateerde angst.
 • Citrus oliën (citroen, grapefruit, sinaasappel) wordt gezegd dat ze positieve gevoelens veroorzaken wanneer ze worden ingeademd, die u kan helpen wanneer u geïrriteerd of nerveus, want van nicotine terugtrekking te voelen.
 • Ylang-Ylang olie is olie die kan worden gebruikt terwijl u slaapt. Het plaatsen van een paar druppels op je kussen of op een weefsel en geplaatst in de buurt van je hoofd kan stress en angst te verlichten. Het kan ook gebruikt worden tijdens de dag waarop uw cravings kruipen op je.

Nu zou een goed moment om te praten over de voors en tegens van het gebruik van essentiële oliën om u te helpen stoppen met roken. Laten we praten over de voors eerste:

 • Aromatherapie en etherische oliën zijn een natuurlijke, gezonde en organische manier om u te helpen uw cravings en ontwenningsverschijnselen te verlichten.
 • Ze zijn eenvoudig te gebruiken en relatief goedkoop.
 • Ze komen niet met enige toegevoegde bijwerkingen.
 • Ze kunnen gebruikt worden naast andere stoppen met roken behandelingen.

Hier is de nadelen:

 • Aromatherapie is geen medicijn, noch is het een wondermiddel.
 • Het werkt niet voor iedereen.
 • Ze zijn nog niet onomstotelijk bewezen worden zo effectief.

Heeft essentiële oliën echt werken?

Dat is een vraag die je hebt om jezelf te beantwoorden. De in dit artikel genoemde studies toonden alleen dat essentiële oliën kan helpen verminderen of te verlichten onbedwingbare trek en ontwenningsverschijnselen, hen niet geheel elimineren. Aromatherapie en het gebruik van etherische oliën worden geclassificeerd als de complementaire therapie, zodat ze hulpmiddelen en instrumenten die werken samen met de traditionele, wetenschappelijk bewezen behandelingen, zoals NBT of stoppen met roken pillen. Als u wilt weten of aromatherapie en essentiële oliën echt werken voor u dan moet je je gang gaan en probeer het.