Aromaterapija in eterična olja, ki vam pomaga odvajanje od kajenja

Eterična olja: Razdelitev

Obstaja cela industrija tam posvečena vam pomaga prenehati kaditi. Od nikotinskih nadomestnih terapij (nikotin gumi, nikotin obliž, itd), da tablet in e-cigarete obstaja toliko različnih izdelkov in zdravljenja lahko izbirate. Eden od načinov, ki ste jih morda ne slišali, da vam pomaga prenehati kaditi, je s pomočjo aromaterapije in eteričnih olj.

Moram priznati, da ni bil seznanjen s to temo sam. Morda bi pomagalo, da se naučijo nekaj več o tem, kaj točno aromaterapijo in eterična olja so. Potem bomo lahko spoznali, ki lahko eterična olja vam pomaga, skupaj z prednosti in slabosti uporabe aromaterapije in eteričnih olj za pomoč pri odvajanju od kajenja.

Kaj je aromaterapija?

Aromaterapija je praksa uporabe eteričnih olj iz rastlin in rastlinskega materiala (listi, stebla, cvetovi, korenine), za pomoč pri upravljanju in izboljšanje različnih fizičnih in fizioloških bolezni. Ljudje, ki prakticirajo aromaterapijo (aromatherapists) verjamejo, da lahko eterična olja pomagajo spodbujati telo in um na načine, ki tradicionalno, z dokazi podprto medicino ne morejo.

Aromaterapija zdravljenja se uporabljajo na tri različne načine:

 • jih difuzijo v zraku okoli vas
 • jih vdihavajo neposredno iz uparjalnikov
 • Ob njih se uporablja neposredno na kožo

Sweet Smell of Pepper

Za večino ljudi, najtežji del pa prenehanje kajenja je nadzor želja in odtegnitvene simptome. Vaše telo neprestano kliče nikotina lahko povzroči:

 • glavoboli
 • vrtoglavica
 • Anksioznost
 • slabost

Najlažja stvar na svetu, bi bilo le dosegla za cigarete in da vse bolečine izginile. To je, če lahko aromaterapijo in eterična olja vam pomagajo. To so nekatere od najbolj priljubljenih in priporočenih eteričnih olj za pomoč pri prenehanju kajenja:

 • Črni poper olje (Piper nigrum), je dejal, da je eden izmed najbolj učinkovitih prenehati kaditi olja, ker ga vdihavajo stimulira dihalni sistem na način, ki posnema cigaretni dim, ki pomaga zmanjšati željo in anksioznost.
 • Angelica olje (zdravilni gozdni koren), znan tudi kot olje angelov, Angelica olja, ko inhaliranje, zmanjšuje željo in pomaga ljudem, prenehati kaditi, za več kot brez vdihavanja hlapov.

Če ste še vedno ni prepričan o učinkovitosti eteričnih olj, obstajajo študije, ki kažejo njegovo učinkovitost. Študija, objavljena v Journal of Alternative in komplementarne medicine ugotovljeno, da v testni skupini 20 udeležencev, so imeli tisti, ki inhalira kapljico poper olje njihovo željo po nikotinu zmanjša drastično, v primerjavi z udeleženci, ki so prejemali placebo.

V isti študiji, udeleženci, ki so prejemali kapljico Angelica olja inhalirati čakala veliko dlje znova dim, v primerjavi s tistimi, ki so dobili placebo. Tako, da bomo lahko iz tega, da je treba skupaj črni poper olje in Angelica olja lahko pomagajo ljudem pri zmanjševanju njihovih želja in podaljšuje njihovo abstinenco.

Nekatera eterična olja, ki vam lahko pomagajo pri odvajanju od kajenja

Smo že govorili o tem, kako črni poper olje in angelika olje lahko pomaga upravljati želja in odtegnitvene simptome, ampak tukaj je nekaj druga eterična olja, ki vam lahko pomagajo pri odvajanju od kajenja:

 • Sivke, kamilice in bergamot olj lahko zmešamo skupaj in nanese (kar pomeni neposredno na kožo), za lajšanje želja in zmanjšanje z kajenje anksioznost.
 • Citrus olja (limona, grenivka, pomaranča), so rekli, da bo povzročil pozitivne občutke, kadar se vdihavajo, ki vam lahko pomaga, ko se počutite razdražljivi ali živčni zaradi odtegnitve nikotina.
 • Ylang-Ylang olje je olje, ki se lahko uporablja, ko ste spali. Prenos nekaj kapljic na blazino ali na tkivo in postavi blizu vaši glavi lahko ublaži stres in tesnobo. Uporablja se lahko tudi čez dan, ko se želja lezenja na vas.

Zdaj bi bil pravi čas za pogovor o prednostih in slabostih uporabe eteričnih olj za pomoč pri odvajanju od kajenja. Lets govoriti o prednostih prvi:

 • Aromaterapija in eterična olja so naravni, zdravi in ​​ekološki način, ki vam pomaga olajšati vaših želja in odtegnitvene simptome.
 • So enostavni za uporabo in relativno poceni.
 • Ne prihajajo z vsemi dodanimi stranskih učinkov.
 • Prav tako se lahko uporablja skupaj z drugimi načini zdravljenja za odvajanje od kajenja.

Tukaj je slabosti:

 • Aromaterapija ni zdravilo, niti ni čudežno zdravilo.
 • To ni delo za vsakogar.
 • So še niso dokončno izkazal kot učinkovit.

Ali eterična olja res deluje?

To je vprašanje, ki ste morali sami odgovoriti. Študije, omenjeni v tem članku le pokazali, da lahko eterična olja pomagajo zmanjšati ali olajšati željo in odtegnitvene simptome, ki jih ne odpravijo. Aromaterapija in uporaba eteričnih olj so razvrščeni kot dopolnilno terapijo, tako da so pripomočki in orodja, ki delajo poleg tradicionalnih, znanstveno dokazano zdravljenja, kot NRTs ali tablete za odvajanje od kajenja. Če želite izvedeti, če aromaterapijo in eterična olja res deluje za vas, potem bi morali iti naprej in ga preizkusite.