Aromaterapie și uleiuri esențiale care vă pot ajuta renunțe la fumat

Uleiuri esentiale: stricarea

Există o întreagă industrie acolo dedicat pentru a vă ajuta să renunțe la fumat. De la terapii de inlocuire a nicotinei (guma de nicotina, plasturele nicotina, etc) la pastile și e-țigările există atât de multe produse diferite și tratamente pentru a alege. Una dintre modalitățile prin care să nu fi auzit despre a vă ajuta să renunțe la fumat este folosind aromoterapie și uleiuri esențiale.

Trebuie să mărturisesc că nu eram familiarizat cu acest subiect mine. S-ar putea ajuta să învețe un pic mai mult despre ce anume aromoterapie și uleiuri esențiale sunt. Apoi putem învăța despre care uleiurile esențiale vă pot ajuta, împreună cu argumentele pro și contra de a folosi aromoterapie și uleiuri esențiale pentru a vă ajuta să renunțe la fumat.

Ce este aromaterapia?

Aromaterapia este practica folosirii uleiurilor esențiale din plante și a materialului vegetal (frunze, tulpini, petale, rădăcini) pentru a ajuta la gestionarea și îmbunătățirea unei game largi de boli fizice și fiziologice. Persoanele care practică aromaterapie (aromoterapeuții) cred că uleiurile esențiale pot ajuta stimula corpul și mintea în moduri care medicina tradițională, bazată pe dovezi nu pot.

Tratamente aromaterapie sunt aplicate în trei moduri diferite:

 • Diffusing-le în aer în jurul tău
 • Inhaleaza-le direct de la vaporizatoare
 • După ce le-a aplicat direct pe piele

Mirosul dulce de piper

Pentru majoritatea oamenilor, cea mai grea parte despre renunti la fumat este controlul pofte si simptome de sevraj. Corpul tău în mod constant plâng de lipsa de nicotina poate provoca:

 • Dureri de cap
 • Ameţeală
 • Anxietate
 • Greaţă

Cel mai ușor lucru din lume ar fi de a ajunge doar pentru o țigară și să facă toate durerea să dispară. Acest lucru este în cazul în care aromoterapie și uleiuri esențiale vă pot ajuta. Acestea sunt câteva dintre cele mai populare și recomandate uleiuri esențiale pentru a ajuta la renunțarea la fumat:

 • Ulei de piper negru (Piper nigrum) este declarat a fi una dintre cele mai eficiente renunțe la fumat , deoarece inhalarea uleiurilor stimulează sistemul respirator într – un mod care fumul de tigara imita, care ajută la reducerea pofte si anxietate.
 • Ulei de Angelica (Angelica archangelica) , de asemenea , cunoscut sub numele de ulei de îngeri, ulei de angelica, atunci când este inhalat, reduce pofta și ajută oamenii să renunțe la fumat pentru mai mult timp decât fără inhalarea vaporilor.

Dacă nu sunteți încă convinși de eficacitatea uleiurilor esențiale, există studii care arată eficacitatea acestuia. Un studiu publicat in Jurnalul de alternative si complementare Medicina a constatat că într-un grup de testare de 20 de participanți, cei care au inhalat o picătură de ulei de piper negru au avut pofta lor de nicotina redus drastic, in comparatie cu participantii care au primit un placebo.

În același studiu, participanții care au primit o picătură de ulei de angelica să inhaleze așteptat mult mai mult timp pentru a fuma din nou, comparativ cu cei care au primit un placebo. Deci, putem lua de aici că, luate împreună ulei de piper negru si ulei de angelica poate ajuta oamenii in vederea diminuarii pofte lor si de a prelungi abstinenta lor.

Unele uleiuri esențiale care vă pot ajuta renunțe la fumat

Am vorbit deja despre modul în negru și ulei de piper angelica poate ajuta la gestionarea pofte si simptome de sevraj, dar aici sunt alte câteva uleiuri esențiale care vă pot ajuta să renunțe la fumat:

 • Ulei de lavandă, mușețel și bergamot pot fi amestecate împreună și aplicat local (adica direct pe piele) , pentru a ușura pofte și de a reduce anxietatea legate de fumat.
 • Uleiurile de citrice (lamaie, grapefruit, portocale) , se spune de a provoca sentimente pozitive , de fiecare dată când sunt inhalate, care vă poate ajuta ori de câte ori simțiți iritabil sau nervos din cauza retragerii nicotinei.
 • Ulei de ylang-ylang este uleiul , care poate fi folosit în timp ce dormi. Punerea cateva picaturi pe perna sau pe un țesut și plasat în apropierea capului poate atenua stresul si anxietatea. Acesta poate fi , de asemenea , utilizat în timpul zilei , atunci când poftele târî pe tine.

Acum ar fi un moment bun pentru a vorbi despre argumente pro și contra de a folosi uleiuri esențiale pentru a vă ajuta să renunțe la fumat. Permite vorbesc despre argumente pro mai întâi:

 • Aromaterapie și uleiuri esențiale sunt un mod natural, sănătos și organic pentru a vă ajuta să ușura poftele și simptome de sevraj.
 • Ele sunt ușor de utilizat și relativ ieftin.
 • Ei nu vin cu efecte secundare adăugate.
 • Ele pot fi folosite împreună cu alte tratamente de renuntare la fumat.

Iată contra:

 • Aromaterapia nu este medicament, și nici nu este un leac miraculos.
 • Nu funcționează pentru toată lumea.
 • Ele sunt încă să fie dovedită în mod concludent la fel de eficace.

Nu uleiuri esențiale într-adevăr funcționează?

Aceasta este o întrebare pe care trebuie să le răspundă. Studiile menționate în acest articol a arătat doar că uleiurile esențiale pot ajuta la reducerea sau usura pofte si simptome de sevraj, nu le elimina cu totul. Aromaterapie și utilizarea de uleiuri esențiale sunt clasificate ca terapie complementară, astfel încât acestea sunt ajutoare și instrumente care funcționează pe lângă tratamentele tradiționale, dovedite științific, cum ar fi NRTurile sau pastile de renunțare la fumat. Dacă doriți să aflați dacă aromoterapie și uleiuri esențiale lucra cu adevărat pentru tine, atunci ar trebui să mergeți mai departe și încercați să-l.