Aromaterápiás és az illóolajok, amelyek segíthetnek Dohányzásról

Illóolajok: A bontás

Van egy egész iparág ott szentelt segít leszokni a dohányzásról. Nikotin helyettesítő terápiák (nikotinos rágógumi, a nikotin tapasz, stb), hogy pirulák és az e-cigaretta olyan sok különböző termékek és kezelések közül lehet választani. Az egyik módja lehet, hogy nem hallott, hogy segítsen leszokni a dohányzás aromaterápiás és az illóolajok.

Be kell vallanom, nem voltam tisztában ezzel a témával magam. Talán segít megtanulni egy kicsit többet, hogy pontosan mit aromaterápia és illóolajok. Majd megtudhatjuk, amely illóolajok segítségével, valamint a előnyeiről és hátrányairól aromaterápiás és illóolajok, hogy segítsen leszokni a dohányzásról.

Mi az aromaterápia?

Az aromaterápia a gyakorlat segítségével illóolajok a növények és növényi anyagból (levelek, szárak, szirmok, gyökerek), hogy segítsen kezelni és javítani a sokféle fizikai és fiziológiai betegségek. Emberek, akik gyakorolják aromaterápiával (aromaterapeuták) úgy vélik, hogy az illóolajok jótékony hatással lehet a test és a lélek oly módon, hogy a hagyományos, a bizonyítékokon alapuló orvoslás nem tud.

Az aromaterápiás kezelések alkalmazása három különböző módon:

 • Diffúz őket a levegő körülötted
 • Belélegzése őket közvetlenül a párologtatók
 • Miután ezeket közvetlenül a bőrre

Az édes illata Pepper

A legtöbb ember számára a legnehezebb része a dohányzásról való leszokás az ellenőrző utáni sóvárgás és a megvonási tünetek. A test állandóan kiált nikotin okozhat:

 • fejfájás
 • Szédülés
 • Szorongás
 • Hányinger

A legegyszerűbb dolog a világon az lenne, hogy csak elérje a cigarettát, és a fájdalom elmúlik. Ez az, ahol aromaterápiás és az illóolajok segítségével. Ezek néhány a legnépszerűbb és ajánlott illóolajok, hogy segítsen a dohányzásról való leszokás:

 • A fekete bors olaj (Piper nigrum) azt mondják, hogy az egyik leghatékonyabb leszokni a dohányzásról olajok mert belélegzése serkenti a légzőszervek olyan módon, hogy utánozza a cigarettafüst, ami segít csökkenteni a sóvárgást és a szorongás.
 • Angelica olaj (orvosi angyalgyökér) néven is ismert olaj angyalok, angyalgyökér olaj, belélegezve, csökkenti a sóvárgást, és segít a dohányzásról való leszokást hosszabb ideig inhalálás nélkül a gőz.

Ha még mindig nincs meggyőződve hatékonyságát illóolajok, vannak vizsgálatok, amelyek azt mutatják, annak hatékonyságát. A tanulmány a Journal of alternatív és kiegészítő gyógyászat találtuk, hogy egy vizsgálati csoport 20 résztvevők, akik belélegzett egy csepp fekete bors olaj volt a sóvárgást a nikotin drasztikusan csökken, összehasonlítva a résztvevők, akik placebót kaptak.

Ugyanebben a vizsgálatban résztvevők, akik kaptak egy csepp olaj angyalgyökér belélegezni várt sokáig, hogy a füst ismét azokhoz képest, akik placebót kaptak. Tehát tudjuk venni ebből, amelyek együttesen fekete bors olaj és angyalgyökér olaj segítheti az emberek csökkenti a sóvárgást és meghosszabbították az önmegtartóztatás.

Egyes illóolajok, amely segít leszokni a dohányzásról

Már beszéltünk arról, hogy a fekete bors olaj és angyalgyökér olaj segíthet kezelni utáni sóvárgás és a megvonási tünetek, de van néhány más illóolajok, amelyek segíthetnek leszokni a dohányzásról:

 • Lavender, kamilla és a bergamott olaj lehet összekeverjük és helyileg (azaz közvetlenül a bőrre), hogy megkönnyítsék az éhségérzetet és a csökkenti a dohányzással kapcsolatos szorongás.
 • Citrus olajok (citrom, grapefruit, narancs) azt mondta, hogy pozitív érzéseket okoz, ha a belélegzett, ami segíthet, amikor úgy érzi ingerlékeny vagy ideges, mert a nikotin megvonás.
 • Ilang-ilang olaj olaj, hogy lehet használni, miközben alszol. Elhelyezés néhány csepp a párnát, vagy rá egy szövet és helyezzük közel a fejét enyhíti a stressz és a szorongás. Azt is fel lehet használni a nap folyamán, amikor a sóvárgást kúsznak fel Önnek.

Most lenne egy jó ideje, hogy beszéljünk a előnyeiről és hátrányairól segítségével illóolajok, hogy segítsen leszokni a dohányzásról. Beszéljünk a profik első:

 • Aromaterápiás és illóolajok természetes, egészséges és organikus módon, hogy segítsen enyhíteni a sóvárgást és a megvonási tünetek.
 • Ezek a könnyen használható és viszonylag olcsó.
 • Ők nem jönnek a hozzáadott mellékhatásai.
 • Ezeket fel lehet használni mellett más dohányzás abbahagyását.

Itt látható a hátránya:

 • Az aromaterápia nem gyógyszer, és nem is csodaszer.
 • Ez nem működik mindenkinek.
 • Ők még nem meggyőzően bizonyított hatásos.

Ne illóolajok tényleg működik?

Ezt a kérdést meg kell válaszolni magad. A tanulmányok a cikkben említett csak azt mutatta, hogy az illóolajok segíthet csökkenteni vagy enyhíteni utáni sóvárgás és a megvonási tünetek, nem szünteti meg őket teljesen. Aromaterápiás és az illóolajok használata sorolják a kiegészítő terápia, így azok segédanyagok és eszközök, amelyek a munka mellett a hagyományos, tudományosan bizonyított kezelések, mint NRTs vagy a dohányzásról való leszokás tablettát. Ha azt szeretnénk, hogy megtudja, ha aromaterápiás és az illóolajok igazán működik az Ön számára, akkor kell menni előre, és próbáld ki.