Aromaterapi og eteriske oljer som kan hjelpe deg Quit Smoking

Eteriske oljer: The Breakdown

Det er en hel industri der ute dedikert til å hjelpe deg å slutte å røyke. Fra nikotin erstatning terapi (nikotintyggegummi, nikotinplaster, etc.) til piller og e-sigaretter det er så mange forskjellige produkter og behandlinger for å velge mellom. En av måtene du kanskje ikke har hørt om å hjelpe deg å slutte å røyke er å bruke aromaterapi og eteriske oljer.

Jeg må tilstå jeg var ikke kjent med dette temaet selv. Det kan bidra til å lære litt mer om hva aromaterapi og eteriske oljer er. Da kan vi lære om hvilke essensielle oljer kan hjelpe deg, sammen med de fordeler og ulemper med å bruke aromaterapi og eteriske oljer for å hjelpe deg å slutte å røyke.

Hva er aromaterapi?

Aromaterapi er praksis ved bruk av eteriske oljer fra planter og plantemateriale (blader, stengler, blader, røtter) for å bidra til å styre og forbedre en rekke fysiske og fysiologiske lidelser. Folk som praktiserer aromaterapi (aromatherapists) mener at essensielle oljer kan bidra til å stimulere kropp og sinn på en måte som tradisjonelle, evidensbasert medisin ikke kan.

Aromaterapi brukes på tre forskjellige måter:

 • Å spre dem i luften rundt deg
 • Innånding av dem direkte fra vaporizers
 • Etter å ha dem brukes direkte på huden

Den søte lukten av Pepper

For folk flest, den vanskeligste delen om å slutte å røyke er å kontrollere suget og abstinenssymptomer. Kroppen stadig roper etter nikotin kan forårsake:

 • hodepine
 • Svimmelhet
 • Angst
 • Kvalme

Den enkleste ting i verden ville være å bare komme ut for en sigarett og gjøre all smerten forsvinne. Det er der aromaterapi og eteriske oljer kan hjelpe deg. Dette er noen av de mest populære og anbefalte essensielle oljer for å hjelpe til med røykeslutt:

 • Svart pepper olje (Piper nigrum) sies å være en av de mest effektive slutte å røyke oljer fordi inhalere det stimulerer luftveiene på en måte som etterligner sigarettrøyk, noe som bidrar til å redusere cravings og angst.
 • Angelica olje (kvann) også kjent som olje engler, kvann olje, ved innånding, reduserer krav og hjelper mennesker slutte å røyke for lengre tid enn uten inhalering av damp.

Hvis du fortsatt ikke er overbevist om effekten av essensielle oljer, det finnes studier som viser sin effektivitet. En undersøkelse publisert i Journal of alternativ behandling fant at innen en testgruppe med 20 deltagere, de som inhaleres en dråpe av svart pepper olje hadde sine krav til nikotin reduseres drastisk, i forhold til deltakerne som fikk en placebo.

I den samme studien deltakere som fikk en dråpe kvann olje å inhalere ventet mye lengre tid å røyke igjen, sammenlignet med de som fikk placebo. Så kan vi ta fra dette at til sammen sort pepper olje og kvann olje kan hjelpe folk i minske sine krav og forlenge deres avholdenhet.

Noen eteriske oljer som kan hjelpe deg å slutte å røyke

Vi har allerede snakket om hvordan sort pepper olje og kvann olje kan bidra til å administrere cravings og abstinenssymptomer, men her er noen andre essensielle oljer som kan hjelpe deg å slutte å røyke:

 • Lavendel, kamille og bergamot oljer kan blandes sammen og påføres topisk (som betyr direkte på huden) for å lette suget og redusere røyke-relatert angst.
 • Citrus oljer (sitron, grapefrukt, appelsin) er sagt å forårsake positive følelser når de blir inhalert, som kan hjelpe deg når du føler irritabel eller nervøs på grunn av nikotin tilbaketrekning.
 • Ylang-ylang olje er olje som kan brukes mens du sover. Å sette noen dråper på puta eller på en vev og plassert nær hodet kan lindre stress og angst. Den kan også brukes på dagtid når cravings krype opp på deg.

Nå ville være et godt tidspunkt å snakke om fordeler og ulemper med å bruke eteriske oljer for å hjelpe deg å slutte å røyke. La oss snakke om fordeler først:

 • Aromaterapi og eteriske oljer er en naturlig, sunn og økologisk måte å hjelpe deg lette din cravings og abstinenssymptomer.
 • De er enkle å bruke og relativt billig.
 • De kommer ikke med noen ekstra bivirkninger.
 • De kan brukes sammen med andre røykeslutt behandlinger.

Her er cons:

 • Aromaterapi er ikke medisin, det er heller ikke en mirakelkur.
 • Det fungerer ikke for alle.
 • De er ennå ikke bevist så effektiv.

Har eteriske oljer virkelig fungerer?

Det er et spørsmål du må svare på selv. De som er nevnt i denne artikkelen studier bare viste at essensielle oljer kan bidra til å redusere eller lindre suget og abstinenssymptomer, ikke eliminere dem helt. Aromaterapi og bruk av essensielle oljer er klassifisert som supplerende terapi, så de er hjelpemidler og verktøy som fungerer sammen med tradisjonelle, vitenskapelig bevist behandlinger, som NRTs eller røykeslutt piller. Hvis du ønsker å finne ut om aromaterapi og eteriske oljer virkelig fungerer for deg så bør du gå videre og prøve det.