Aromaterapi og æteriske olier, der kan hjælpe dig Rygestop

Æteriske olier: Den Fordeling

Der er en hel industri derude dedikeret til at hjælpe dig med at ryge. Fra nicotinerstatningsterapier (nikotintyggegummi, nikotinplaster, etc.) til piller og e-cigaretter der er så mange forskellige produkter og behandlinger at vælge imellem. En af de måder, du måske ikke har hørt om at hjælpe dig med at ryge er at bruge aromaterapi og æteriske olier.

Jeg må indrømme, jeg ikke var bekendt med dette emne selv. Det kan være med til at lære lidt mere om, hvad der præcist aromaterapi og æteriske olier er. Så kan vi lære om hvilke æteriske olier kan hjælpe dig, sammen med de fordele og ulemper ved at bruge aromaterapi og æteriske olier til at hjælpe dig stoppe med at ryge.

Hvad er aromaterapi?

Aromaterapi er den praksis med at bruge æteriske olier fra planter og plantemateriale (blade, stængler, kronblade, rødder) at hjælpe med at styre og forbedre en bred vifte af fysiske og fysiologiske lidelser. Folk, der praktiserer aromaterapi (aromaterapeuterne) mener, at æteriske olier kan hjælpe med at stimulere krop og sind på måder, traditionelle, evidensbaseret medicin ikke kan.

Aromaterapi behandlinger anvendes på tre forskellige måder:

 • Sprede dem i luften omkring dig
 • Indånding af dem direkte fra vandfordampningsapparater
 • Efter at have dem anvendes direkte på huden

Den søde lugt af Pepper

For de fleste mennesker, den sværeste del om at holde op med at ryge er at styre cravings og abstinenssymptomer. Din krop konstant skriger efter nikotin kan forårsage:

 • Hovedpine
 • svimmelhed
 • Angst
 • Kvalme

Den nemmeste ting i verden ville være at bare række ud efter en cigaret og gøre hele smerten gå væk. Det er her, aromaterapi og æteriske olier kan hjælpe dig. Disse er nogle af de mest populære og anbefalede æteriske olier til at hjælpe med rygestop:

 • Sort peber olie (Piper nigrum) siges at være en af de mest effektive stoppe med at ryge olier, fordi indånde det stimulerer åndedrætssystemet på en måde, der efterligner cigaretrøg, hvilket hjælper med at reducere cravings og angst.
 • Angelica olie (kvan) også kendt som olie af engle, kvan olie, når den indåndes, reducerer cravings og hjælper folk holde op med at ryge i længere tid end uden at inhalere dampen.

Hvis du stadig ikke overbevist om effekten af ​​æteriske olier, der er undersøgelser, der viser dens effektivitet. En undersøgelse offentliggjort i Journal of alternativ og komplementær medicin fandt, at inden for en testgruppe på 20 deltagere, dem der inhaleres en dråbe sort peber olie havde deres trang til nikotin reduceres drastisk, i forhold til de deltagere, der fik placebo.

I den samme undersøgelse, at deltagere, der fik en dråbe kvan olie inhalerer ventet meget længere tid at ryge igen, i forhold til dem, der fik placebo. Så kan vi tage fra dette, at tilsammen sort peber olie og kvan olie kan hjælpe folk med at mindske deres cravings og forlænge deres afholdenhed.

Nogle æteriske olier, der kan hjælpe dig med at ryge

Vi har allerede talt om, hvordan sort peber olie og kvan olie kan hjælpe med at styre cravings og abstinenssymptomer, men her er nogle andre æteriske olier, der kan hjælpe dig med at ryge:

 • Lavendel, kamille og bergamot olier kan blandes sammen og anvendes lokalt (dvs. direkte på huden) for at lette cravings og reducere rygning-relateret angst.
 • Citrus olier (citron, grapefrugt, appelsin) siges at forårsage positive følelser, når de indåndes, som kan hjælpe dig, når du føler irritabel eller nervøs på grund af nikotin tilbagetrækning.
 • Ylang-ylang olie er olie, der kan bruges, mens du sover. Sætte et par dråber på din pude eller på et væv og placeret i nærheden af dit hoved kan afhjælpe stress og angst. Det kan også bruges i løbet af dagen, når din cravings krybe op på dig.

Nu ville være et godt tidspunkt at tale om fordele og ulemper ved at bruge æteriske olier til at hjælpe dig stoppe med at ryge. Lad os tale om fordele først:

 • Aromaterapi og æteriske olier er en naturlig, sund og økologisk måde at hjælpe dig lette din cravings og abstinenssymptomer.
 • De er nemme at bruge og relativt billige.
 • De kommer ikke med nogen tilføjede bivirkninger.
 • De kan bruges sammen med andre rygestop behandlinger.

Her er ulemperne:

 • Aromaterapi er ikke medicin, det er heller ikke en mirakelkur.
 • Det virker ikke for alle.
 • De er endnu ikke endeligt bevist som effektiv.

Må æteriske olier virkelig arbejde?

Det er et spørgsmål, du nødt til at svare dig selv. De i denne artikel undersøgelser kun viste, at æteriske olier kan hjælpe med at reducere eller lindre cravings og abstinenssymptomer, ikke fjerne dem helt. Aromaterapi og brug af æteriske olier er klassificeret som supplerende terapi, så de er hjælpemidler og værktøjer, der arbejder ved siden af ​​de traditionelle, videnskabeligt bevist behandlinger, ligesom NRT’er eller rygestop piller. Hvis du ønsker at finde ud af, om aromaterapi og æteriske olier virkelig arbejde for dig, så skal du gå videre og prøve det.