Är det hälso att äta frukt på natten?

De flesta av oss tenderar att ha mat cravings mot natten. Detta kan vara skadligt att upprätthålla vikt, särskilt om du har en söt tand. Det är verkligen omöjligt att somna med att gnagande känsla i magen. Men om du når ut för att överblivna lasagne eller chow ned en påse chips, är du i för trubbel.

Det säkraste alternativet skulle vara en liten frukt att stävja hunger. Men det kommer inte utan en nackdel att det också. Att äta frukt innan sängen är inte så oskyldig som du tror att det skulle vara. Vi förklarar varför det kan ha negativa effekter på din hälsa och vad du behöver vara försiktig med när du plocka frukt att äta på kvällen.

Är äta frukt innan sängen en bra idé?

Frukt är en integrerad del av en hälsosam diet. De är höga i fiber och låg på kalorier. Frukter är rika på fytokemikalier som hjälper till att neutralisera fria radikaler skador på kroppen. Men ditt val av frukt innan läggdags är mycket viktigt. Det kan vara helt okej att äta en bit melon, päron, eller kiwi.

Det är dock viktigt att komma ihåg att det måste finnas ett tillräckligt gap mellan en fullständig måltid och konsumtion av frukt. Frukt är hög i fiber få ned och flyttas till tarmen snabbare än protein och fettrika livsmedel. Detta innebär att frukt bör ätas mycket innan en kraftig måltid eller något efter. En annan sak att komma ihåg om att äta frukt på natten för middag är att spetsen på socker kan frigöra energi som påverkar sömn som din kropp bör vara beredd att vila.

Fördelar med Snacking på frukt på natten

Det finns flera fördelar med att äta frukt som mellanmål på natten, som nämns nedan:

  • Regelbundna portioner av färsk frukt kan minska riskerna för stroke, njursvikt, hjärtsjukdomar, diabetes och benförlust.
  • Äta fiberrik frukt i stället för kaloritung mellanmål kommer att bidra till viktkontroll.
  • Frukter är packade med mikronäringsämnen och viktiga vitaminer som förbättrar din hälsa och din vitalitet.
  • När det gäller att äta frukt på natten, säger Ayurveda du kan ha hög fiber frukter som melon eller äpple som är bra för matsmältningssystemet och kommer inte att orsaka sömnlöshet.

Möjliga nackdelar med att ha frukter nattetid

Man bör vara medveten om små detaljer medan man äter frukt på natten:

  • Många frukter är fulla av socker och kommer att orsaka ditt blodsocker att spika direkt.
  • För mycket av frukt kan orsaka en förlust av näringsämnen eftersom du kan vara hoppa grönsaker och andra livsmedel grupper för att tillgodose dina frukt.
  • Frukter vid sänggåendet öka energinivåer och kan leda till störd sömn.

Försiktighetsåtgärder att tänka på medan äta frukt före sänggåendet

Vissa saker bör komma ihåg när man äter frukt på natten:

  • Behåll en lucka på ett par timmar mellan en måltid och en nattliga frukt.
  • Plocka frukter som är låg sockerhalt, men mycket fibrer, som ett päron.
  • Undvik att äta frukten strax innan du sover.

Vanliga frågor

Vissa vanliga frågor har besvarats nedan:

1. Har äta frukt på natten orsaka viktökning?

Det är en myt att äta frukt på natten gör dig fet. Frukt har minimal kalorier och kan inte orsaka viktökning på egen hand. Men om du mellanmål varje kväll på en kalori-rik frukt som en banan, efter att du har förbrukat hela kaloribehov för en dag, du kommer att lägga några pounds i slutet av månaden. Men detta är sant för alla livsmedel som äts efter att du har nått din maximalt erforderliga kalorier för dagen.

2. Kan ha frukter innan sängen orsaka matsmältningsproblem?

Om du har frukt direkt efter en måltid och innan sängen, kan det skapa mag obehag eftersom måltider och frukter har varierat matsmältningshastigheter och frukter kan hamna jäsa i magtarmkanalen. Om frukter äts med rätt avstånd från en måltid, bör det inte skapa några problem.

3. Vilka Frukt är bra att äta på natten?

Fiberrika frukter såsom äpplen, bananer, päron eller vindruvor kan ätas på natten.

4. Kan äta frukt på natten orsaka sömnlöshet?

Att äta mycket söta frukter omedelbart innan sova kan störa dig. Att äta frukt på natten är skadligt, eftersom socker i frukterna kommer spika din energi nivåer. Eftersom detta är en tid kroppen avveckla kan en ökning av energi orsaka sömnlöshet och håglöshet.