Är det farligt att sova snabbt efter att ha ätit

De flesta av oss älskar att njuta av vår eftermiddag siesta post lunch eller vi älskar att njuta sena snacking före pensioneringen för dagen. Du kan ofta undrar om det är okej att snooza när du äter. Det råder ingen tvekan om att vi ofta känner sömnig efter att ha våra måltider, men betyder det att vi ska fånga upp lite sömn eller ska vi faktiskt vänta en tid innan slumra? Tja, kan det inte vara en god idé att slumra efter att ha ätit dina måltider. Sova omedelbart efter att ha ätit mat kanske inte är bra för din kropp.

Varför vi känner Vanligtvis Sleepy Efter att ha ätit

Så fort du är klar att äta din måltid, signalerar hjärnan organ för att börja smälta maten. Blodcirkulationen blir mer koncentrerad runt matsmältningssystemet. Skiftet i intensiteten av blodtillförsel påverkar hjärnan också. Detta blod förlust till hjärnan kan göra dig dåsig eller sömnig.

Hur fungerar Sova Omedelbart efter att ha ätit påverka din hälsa?

Din kropp är idealiskt krävs för att smälta maten du äter för att få energi, och det kan göra det om du sitter i en upprätt position. Men när du tupplur efter att ha ätit, är du inte tillåter din kropp att utföra denna funktion, vilket leder till en del av följande:

1. det kan leda till viktökning

Omedelbart sova efter att ha ätit kan orsaka viktökning. Detta beror på att kroppen behöver för att bränna kalorier som du konsumeras från en måltid, men i stället, du sover, vilket innebär att din kropp kommer att lagra dessa kalorier. Ett överskott mängd kalorier i kroppen leda till viktökning. Kort sagt, sova efter att ha ätit gör dig fet.

2. Det kan orsaka Acid Reflux

Sura uppstötningar är ett tillstånd när innehållet i magen skjuts tillbaka in i matstrupen. Sura uppstötningar orsakar en brännande känsla i brösthålan. Detta händer när du sover snart efter att ha ätit maten.

3. Det kan orsaka matsmältnings Issues

Om du sover rätt efter att ha ätit lunch eller efter middagen, inte maten inte får smälta ordentligt. Osmält mat kan orsaka matsmältnings frågor som gas, halsbränna, syra, gasbildning, uppblåsthet, etc.

4. Det kan leda till stroke

Sova omedelbart efter en måltid kan öka dina chanser att drabbas av en stroke. Detta beror på att osmält mat kan orsaka en obalans i blodsockernivåer och blodtryck, och i extrema fall kan det leda till stroke också.

Hur länge ska du vänta att somna efter att ha mat?

Det rekommenderas att du ska låta kroppen smälta maten du åt innan du trycker på snooze-knappen. Även olika livsmedel kan ta olika lång tid att få smälta, är det bra att vänta minst två till fyra timmar att sova efter att du har haft dina måltider.

Bedtime Snacks som är hälsosamma för dig

Även om det inte är en bra idé att mumsa på något rätt innan läggdags, ibland kan plötsliga svält samvetskval strejk, och vi kanske vill äta något. Vi föreslår att du äter något hälsosamt och näringsrik, i stället för att stapla på onödiga kalorier. Här är några hälsosamma rekommendationer som du kan använda för att stävja att sen natt snacking behov:

  • Ett glas varm mjölk med honung är ett hälsosamt alternativ, och du kommer att sova gott också.
  • En kopp fettsnål yoghurt är lätt på magen också.
  • En hel-vete cracker med lite jordnötssmör är idealisk för att sätta det morrande mage för att vila.
  • En kopp hela korn av spannmål med lättmjölk.

Om hungerstrejkande på en udda timme, dessa är några mellanmål som du kan sluka ner utan att ens tänka två gånger. Undvik fet, stekt eller kaloririka livsmedel eftersom de inte bara kan vara svårt på matsmältningssystemet, men de kan orsaka problem med att sova också.

Har äta för sent påverka din sömn?

Mat och sömn har en mycket komplex, men ändå intressant relation. Vissa livsmedel kan framkalla intensiv sömn och gör du sover som en baby. Sedan finns det livsmedel som choklad, energidrycker, läsk, etc. som kan hålla oss wide awake om de konsumeras innan slumra. Därför har vi verkligen måste vara försiktig med vad vi äter nära sänggåendet, eftersom det kan direkt påverka vår sömn. Dessutom, om du förbrukar din måltid precis innan sova, det finns en god möjlighet att du kan drabbas av en släng av surhet eller halsbränna, vilket kommer att påverka hur väl du sover.

Det finns människor som inte kan känna påverkas alls av vad de konsumerar nära läggdags, men det betyder absolut inte att de ska äta vad de vill eftersom deras sömn inte får störas. Tja, är frågan inte av sömn, men det handlar om livsmedel som inte är att få ned. Därför sova efter varje måltid eller liggande efter att ha ätit är inte alls rekommenderas.

Det är viktigt att du lämnar ett stort gap mellan din måltid tid och tupplur tid. Att äta en hälsosam och näringsrik måltid innan läggdags, undvika ohälsosamma livsmedel och väljer rätt sent på kvällen snacks är några av de goda saker du kan göra för god sömn och god hälsa. Men om du upplever några halsbränna, sura uppstötningar eller sömnrelaterade problem, föreslår vi att du ser din läkare och få undersöks direkt för att utesluta några medicinska besvär.