Alt om morsmelk: hvordan å pumpe – når du skal begynne – hvor lenge du bruker

Med mødrene stadig mer bevisst på å ta vare på sine barn på alle mulige måter, men uten at det går på sin karriere, en viktig i hver ny mors bag er en brystpumpe. Dette er også svært gunstig for mødre som lider av noen amming problemer, eller rett og slett ønsker å også inkludere deres partner og familiemedlemmer i ferd med å mate babyen. Lett tilgjengelig i mange forskjellige typer, pumper bryst ikke bare hjelpe mate babyen når mor er ikke rundt, men har flere andre fordeler også. Les videre for en oversikt over denne smarte enheten.

Hva er en brystpumpe?

En brystpumpe er en maskin som etterligner suger handling av en baby å uttrykke morsmelk. Den består av et bryst phalange eller skjold som passer over nippelen, en pumpe som betjenes enten manuelt eller ved elektrisitet, og en flaske hvor den utdrevne melken samler.

Når kan du begynne å bruke en brystpumpe?

Du kan velge å ta i bruk en melkesugepumpe så snart barnet er født i tilfelle det er medisinske problemer som kommer i veien for sykepleie. Premature babyer som finner det vanskelig å klinke, multipler, eller barn med spesielle behov kan også kreve tidlig pumping. Men hvis sykepleier har god fremdrift, leger anbefaler å vente fra en til tre uker før innføring av flasken for å unngå brystvorten forvirring.

Hva er en brystpumpe brukt for?

Brukes for å uttrykke morsmelk, er en brystpumpe ikke bare viktig for mødre som ønsker å vende tilbake til jobb eller ta en pause fra amming, men også bidrar til å opprettholde eller øke melketilførselen. Hvorfor brystpumpe brukes: Pumping stimulerer produksjonen av melk og er en effektiv løsning for mødre opplever amming problemer. En brystpumpe lindrer ubehag forårsaket av engorged brystene også.

Hvordan bruke en brystpumpe?

Komme i gang med brystpumpe er like enkelt som en-to-tre! Plasser bryst skjold over brystvorten, og pumpe for å begynne å uttrykke. Hvis du bruker en elektrisk eller batteridrevet pumpe, bare involverer dette slår den på, men hvis du bruker en manuell pumpe, må du pumpe det manuelt.

Tips for å pumpe morsmelk

Her er noen tips som vil hjelpe i forberedelsene til å pumpe morsmelk:

 • Slapp av: Finne et rolig sted å slappe hjelper oppmuntre laktasjon
 • Massasje: En rask bryst massasje, lener seg over å la tyngdekraften gjøre sin del, eller en varm komprimere hjelp du starter
 • Invester i en hands-free pumping bra: Denne BH holder pumpen på plass slik at du kan lese en bok, tekst eller arbeid på datamaskinen. Noen mødre selv lage sin egen håndfri BH ved å kutte hull i en gammel sports-BH eller feste gummi band til en sykepleier bra
 • Start på laveste innstilling: Når du bruker en elektrisk pumpe, sørger for at du starter på den laveste innstillingen og øke den gradvis etter hvert som du blir komfortabel

Når til Express Breast Milk by Hand og hvordan gjør du det?

Hvis du foretrekker å amme babyen din, og bare av og til føler behov for å uttrykke melk, pumpe morsmelk for hånd kan være det riktige valget for deg. Her er hvordan du gjør det:

 • Vask hendene: Babyer er sensitive, og det er viktig å opprettholde hygiene til enhver tid
 • Massasje: En mild bryst massasje eller et varmt håndkle hjelp stimulere laktasjon, noe som gjør det lettere å uttrykke melk. Du kan også lene seg fremover for å la tyngdekraften hjelpe
 • Å få riktig posisjon: Bruk tommelen og pekefingeren, danner en C omtrent en tomme bak areola
 • Uttrykk: Trykk fingrene mot brystet veggen og bruke en bølgende bevegelse for å uttrykke melk
 • Lagring: samle den utdrevne melken i en ren flaske for oppbevaring

Hvor mye du skal pumpe Breast Milk?

Hvor mye du pumper hovedsakelig avhenger av hvor mye den lille forbruker. Det er ikke alltid nødvendig å pumpe i overkant, så ikke bli unødig bekymret hvis du ikke klarer å pumpe i store mengder.

 • Det ingen klare regler om hvor ofte du bør pumpe morsmelk. Pumping morsmelk avhenger først og fremst av hvor gammel babyen er. Over en periode, hvor mye melk du kan pumpe øker gradvis
 • Hvor mye du ønsker å pumpe avhenger også av hvordan brystene føler etter at du har pumpet.
 • Hvor mye du trenger å pumpe vil også avhenge av hvor store melke gjør kjertler er. Husk at størrelsen på kjertlene er forskjellig fra størrelsen på brystene dine
 • En god pumpe kan pumpe begge brystene i ca 20 til 30 minutter hvis du la ned fort
 • Med kontinuerlig praksis, vil du være i stand til å pumpe mer melk, så brystene få justert til pumpen og gi deg kvalitetsmelk
 • Hold en betydelig tidsforskjell mellom to pumpe økter for å sikre at du får tilsvarende mengder melk.
 • Det er mer viktig å vite hvor mye melk barnet får i 24-timers periode og ikke per fôring

Det er ingen enkel regel om hvor mye morsmelk til å pumpe. Så, pumpe morsmelk i ditt eget tempo og i henhold til barnets behov. Ingen vet kroppen din bedre enn du gjør.

Hvordan du oppbevarer Breast Milk?

Lagring av morsmelk kan være ganske vanskelig som fettinnholdet i melken stadig i endring. Det første du bør være forsiktig med er dating din melk. Dette tillater deg å vite når du pumpet melk og bruke den eldste først.

 • Du kan lagre morsmelk i en plast eller glassbeholder som er lufttett, for å holde den frisk for en lengre periode
 • Vanligvis kommer pumpen med en lagringsbeholder med en måleskala, slik at du kan lagre melk i henhold til barnets forbruk
 • Melken kan oppbevares i fryseren for en viss varighet avhengig av temperaturen, selv om det er bedre å sørge for at barnet bruker melk i tidligere perioder, siden med tiden, dens ernæringsmessige verdi avtar

Hvor du oppbevarer morsmelk etter pumping?

Pumping melk fra brystene blir en lettelse når du vet at det er lagret melk i fryseren. Du trenger ikke å holde under prosessen hver gang. Denne melken kan holdes fersk form to uker til tolv måneder. Vær imidlertid oppmerksom på følgende tips i bakhodet når du lagrer det.

Hvordan å fryse og Tine Breast Milk?

Tid er en viktig begrensning ved frysing og tining morsmelk. Dersom den opptinte melken ikke forbrukes i løpet av 24 timer etter kjøle- eller etter 1 time ved romtemperatur, det vil ødelegge. En ulempe om tint melk er at det ikke kan bli frosset igjen. Følgende bør hjelpe deg å holde melk frisk og i god kvalitet.

1. Fryse Breast Milk

 • Mens frysing, husk å holde det i beholdere i henhold til den delen som passer for barnet ditt. Dersom 50 ml inntas pr inntak, lagre den tilsvarende. Dette hjelper deg å være sikker på at du ikke kaster bort melk.
 • Ikke fryse den i containere som du ikke kan avhende det enkelt. Dette øker ikke bare stresset, men også gir urenheter å sive inn.

2. Tining brystmelk

 • Husk alltid at melken må tines og ikke kokt. Hold beholder som har melken i den i varmt vann inntil den har nådd en passende temperatur.
 • Du kan også la den tine i hovedrommet over natten og bruke den i romtemperatur til neste dag.
 • Ikke bruk mikrobølgeovnen til tining eller oppvarming som den dreper næringsstoffer i melken. Hot spots kan også utvikle, redusere kvaliteten på melken.

3. Hvor lenge kan Breast Milk lagres?

 • Hvis du lagrer melken i fryseren delen av kjøleskapet, vil det bli frisk i maksimalt to uker. Jo før du kan bruke denne melken, jo bedre er det.
 • Noen kjøleskap har et separat rom som en fryser. Ettersom dette er åpnet sjeldnere, og på 0⁰ F, det holder melken fersk i tre til seks måneder.
 • Dypfrysere, relativt, holde melk frisk lengst. Det kan bli bevart for maksimum tolv måneder.
 • Men hvis du liker melk for å være frisk og konsumeres innen en dag, Center of Disease Control og Prevention tyder på at den beste måten å lagre morsmelk er ved romtemperatur i seks til åtte timer