Allt om bröstmjölk: hur man pumpa – när du ska börja – hur lång tid att använda

Med mödrar blir allt mer medvetna om att ta hand om sina barn på alla möjliga sätt, men utan att göra avkall på sin karriär, är ett viktigt i varje ny moderns väska en bröstpump. Detta är också mycket fördelaktigt för mödrar som lider av någon amning problem, eller helt enkelt vill även inkludera sin partner och familjemedlemmar i färd med att mata barnet. Lätt tillgängliga i många olika typer, pumpar bröst inte bara hjälpa mata barnet när mamman är inte runt men har flera andra fördelar också. Läs vidare för en översikt av denna smarta enhet.

Vad är en bröstpump?

En bröstpump är en maskin som härmar sugande verkan av en baby för att uttrycka bröstmjölk. Den består av en bröst falangen eller sköld som passar över nippeln, en pump som manövreras antingen manuellt eller genom elektricitet, och en flaska där den uttryckta mjölken samlas.

När kan du börja använda en bröstpump?

Du kan välja att börja använda en mjölk sugpump så snart barnet är fött i fall det finns medicinska problem som kommer i vägen för omvårdnad. För tidigt födda barn som har svårt att haka på, multiplar, eller barn med särskilda behov kan även kräva tidig pumpning. Men om omvårdnad fortlöper väl rekommenderade läkarna väntar från en till tre veckor innan införandet av flaskan för att undvika bröstvårtan förvirring.

Vad en bröstpump Används för?

Används för att uttrycka bröstmjölk, är en bröstpump inte bara viktigt för mödrar som vill återgå till arbetet eller ta en paus från amning, men också bidrar till att upprätthålla eller till och med öka mjölkproduktionen. Varför bröstpump används: Pumpning stimulerar produktionen av mjölk och är en effektiv lösning för mödrar upplever amning frågor. En bröstpump lindrar obehag av svullna bröst också.

Hur man använder en bröstpump?

Komma igång med din bröstpump är lika enkelt som ett, två, tre! Placera bara bröstskyddet över bröstvårtan och pumpa för att börja uttrycka. Om du använder en elektrisk eller en batteridriven pump, handlar det helt enkelt byta den, men om du använder en manuell pump, måste du pumpa manuellt.

Tips för att Pump Bröstmjölk

Här är några tips som kommer att bidra till att förbereda för att pumpa bröstmjölk:

 • Slappna av: Att hitta en lugn plats att koppla hjälper uppmuntra låt ned
 • Massage: En snabb bröst massage, lutad över att låta gravitationen göra sin del, eller en varm kompress hjälp du börjar
 • Investera i en handsfree-pumpning bh: Denna bh håller pumpen på plats så att du fri att läsa en bok, text eller arbeta på din dator. Vissa mammor även göra sina egna handsfree-bras genom att skära hål i en gammal sport-bh eller fästa gummiband till en amningsbehå
 • Starta vid den lägsta inställningen: När du använder en elektrisk pump, gör att du börjar på den lägsta inställningen och öka den gradvis som du får bekväm

När till Express Bröstmjölk för hand och hur gör man det?

Om du föredrar att amma ditt barn, och bara ibland känner ett behov av att uttrycka mjölk, pumpa bröstmjölk hand kan vara rätt alternativ för dig. Här är hur man gör det:

 • Tvätta händerna: Bebisar är känsliga, och det är viktigt att upprätthålla hygienen vid alla tillfällen
 • Massage: En mild bröst massage eller en varm handduk hjälp stimulera låt-down, vilket gör det lättare att uttrycka mjölk. Du kan även luta sig framåt för att låta gravitationen hjälp
 • Att få rätt position: med tummen och pekfingret, bildar en C om en tum bakom vårtgården
 • Express: Tryck fingrarna mot bröstet väggen och använda en mjukt böljande rörelse för att uttrycka mjölk
 • Förvaring: Samla uttryckt mjölk i en ren flaska för lagring

Hur mycket att Pump Bröstmjölk?

Hur mycket du pumpar i huvudsak beror på hur mycket ditt barn förbrukar. Det är inte alltid nödvändigt att pumpa i överskott, så att inte få onödigt orolig om du inte kan pumpa in stora mängder.

 • Det ingen bestämd regel om hur ofta du ska pumpa bröstmjölk. Pump bröstmjölk beror främst på hur gammal barnet är. Under en tid, ökar gradvis mängden mjölk du kan pumpa
 • Hur mycket du vill pumpa beror också på hur dina bröst känner efter att du har pumpats.
 • Hur mycket du behöver för att pumpa kommer också att bero på hur stor din mjölk göra körtlar är. Kom ihåg att storleken på dina körtlar skiljer sig från storleken på dina bröst
 • En bra pump kan pumpa båda brösten i ungefär 20 till 30 minuter om du låter ner snabbt
 • Med kontinuerlig praktiken kommer du att kunna pumpa mer mjölk, som dina bröst blir anpassas till pumpen och ger dig kvalitetsmjölk
 • Håll en avsevärd tidsskillnad mellan två pump sessioner för att säkerställa att du får liknande mängder mjölk.
 • Det är viktigt att veta hur mycket mjölk barnet får i tidsperioden 24 timmar och inte per utfodring

Det finns ingen enskild regel om hur mycket bröstmjölk att pumpa. Så pumpa bröstmjölken på din egen bekvämlighet och enligt ditt barns behov. Ingen vet din kropp bättre än vad du gör.

Hur man lagrar Bröstmjölk?

Förvaring bröstmjölk kan vara ganska knepigt som fetthalten i mjölken kontinuerligt genomgår förändring. Det första du bör vara försiktig om dejtar din mjölk. Detta låter dig veta när du pumpade mjölken och använda den äldsta först.

 • Du kan lagra bröstmjölk i en plast eller glasbehållare som är lufttät, för att hålla det färskt för en längre tid
 • Vanligtvis kommer pumpen med en förvaringsbehållare med en mätskala så att du kan lagra mjölk enligt ditt barns konsumtion
 • Mjölken kan lagras i frysen i en viss tid beroende på temperaturen, även om det är bättre att se till att barnet förbrukar mjölk i tidigare perioder, eftersom med tiden, dess närings avtar värde

Var du vill spara bröstmjölk efter Pumping?

Pump mjölk från brösten blir en lättnad när man vet att det lagras mjölk i frysen. Du behöver inte hålla genomgår processen varje gång. Denna mjölk kan hållas färsk form två veckor till tolv månader. Dock hålla följande tips i åtanke när du lagrar det.

Hur man frysa och Tina bröstmjölk?

Tid är ett stort hinder i nedfrysning och upptining bröstmjölk. Om den tinade mjölken inte konsumeras inom 24 timmar till kyl- eller efter en timme vid rumstemperatur, kommer det att förstöra. En nackdel om tinad mjölk är att det inte kan frysas igen. Följande bör hjälpa dig att hålla mjölken fräsch och god kvalitet.

1. Frysning Bröstmjölk

 • Medan frysning, kom ihåg att hålla det i behållare enligt del lämpad för ditt barn. Om 50 ml förbrukas per intag, lagra den i enlighet därmed. Detta hjälper dig att se till att du inte slösar mjölk.
 • Får ej frysas den i behållare där du inte kan avyttra den lätt. Detta ökar inte bara besväret men också tillåter föroreningar att sippra in.

2. Upptining Bröstmjölk

 • Kom alltid ihåg att mjölken måste tinas och inte kokas. Hålla behållaren som har den mjölk i den under varmt vatten tills det når en lämplig temperatur.
 • Du kan också låta den tina i huvudfacket över natten och använda den vid rumstemperatur nästa dag.
 • Använd inte mikrovågsugnen för avfrostning eller uppvärmning eftersom det dödar de näringsämnen i mjölken. Hot spots kan också utvecklas, vilket minskar mjölkens kvalitet.

3. Hur länge kan Bröstmjölk förvaras?

 • Om du lagrar mjölken i frysen delen av ditt kylskåp kommer det håller sig fräscha i högst två veckor. Ju tidigare du kan använda denna mjölk, desto bättre är det.
 • Vissa kylskåp har ett separat utrymme som en frys. Eftersom detta öppnas mindre ofta, och vid 0⁰ F, det håller mjölken färsk tre till sex månader.
 • Frysar, jämförelsevis, hålla mjölken frisk längst. Det kan bevaras i högst tolv månader.
 • Men om du vill mjölken vara färskt och konsumeras inom en dag, föreslår Center of Disease Control and Prevention att det bästa sättet att lagra bröstmjölk är i rumstemperatur under sex till åtta timmar