alimente de substituție pentru Sănătos orez alb pe care trebuie să încercăm

orez alb este una din sursele primare de carbohidrati in dietele noastre. Este destul de comună în multe feluri de mâncare noastre preferate și face pentru o masă de umplere. Are un gust delicios cu dal sau sos, dar știm cu toții că nu este sănătos. Ne alimentare cu mai multe calorii decat avem nevoie si este lipsit de minerale esențiale, în forma sa lustruit. Prin urmare, este important să se reducă consumul său dacă sunteți pe o dieta saraca in carbohidrati. De asemenea, puteți înlocui cu unele alternative foarte bune.

Delicioase și sănătoase Alternative la Plain Orez alb

Acestea sunt substitute sanatoase si delicioase la orez simplu pe care le puteți include în dieta ta:

1. Foxtail Mei (Thinai Rice)

Foxtail mei este al doilea mei cel mai larg răspândită în lume și este abundent disponibil ca orezul. Acest mei este bogat în minerale, cum ar fi fier, proteine ​​si fibre. Coada vulpii mei este recomandat persoanelor cu diabet zaharat, deoarece ajută la controlul de zahar din sange si a nivelului de colesterol rău în timp ce creșterea colesterolului bun (HDL) în organism.

Cum sa faci Foxtail Millet

Coada vulpii mei este la fel de simplu pentru a găti ca orez și urmează exact aceeași procedură. Pentru 1 cana de millets, se adauga 2 cani de apă și să se pregătească într-o oala sub presiune pentru 2 fluiere.

2. orez negru

orez negru, de asemenea, numit de orez interzis în limba chineză este foarte vechi și nu în mod surprinzător, o varietate rară de orez, care a fost cultivat în India timp de secole. Acesta este cultivat mai ales în regiunea Nord-Est, unde merge de numele Chak Hao și părțile sudice ale țării, cum ar fi Tamil Nadu unde este numit Kavuni. orez negru este încărcat cu fibre si antioxidanti. Are proprietăți anti-inflamatorii și acționează ca un detoxifiant. De asemenea, este recomandat pentru diabetici.

Cum sa faci orez negru

Se înmoaie orezul în apă timp de aproximativ 3 ore. Adăugați o cana de orez la 2 cani de apa si presiune se fierbe timp de 3 fluiere. Fierbeti timp de 10 minute peste flacără mică.

3. Navara Rice

orez Navara este foarte venerat printre soiurile de orez roșu pentru aroma bogată și proprietăți medicinale unice. Este cultivat mai ales în părțile sudice ale Indiei și se potrivește cu oameni de toate vârstele, deoarece este util pentru cei care suferă de boli. Este valoarea de nutrienți contribuie la construirea de imunitate împotriva multor afectiuni comune. Este un aliment fantastic de înțărcare pentru sugari și foarte recomandat pentru femeile gravide.

Cum sa faci Navara Rice

Similar cu prepararea orezului negru, inmoaie orezul Navara in apa timp de 3 ore. În continuare, presiune gatiti pentru 3 fluiere si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 10 minute.

4. Quinoa

Originar din America de Sud, quinoa este un bob, care este bogat în proteine ​​și fără gluten. Acum, larg răspândită în India, quinoa este un aliment minune pentru oamenii care sunt pe diete bogate in proteine. De asemenea, este ușor de a găti și pot fi încorporate în feluri de mâncare de zi cu zi, preparate din întreaga țară. Bobul este bogat în proteine, magneziu, vitamina B2, fibre și are un indice glicemic scăzut. Deci, utilizați acest lucru în loc de orez alb și de a obține beneficii maxime din aceasta.

Cum sa faci Quinoa

Se înmoaie boabele de quinoa în apă timp de 5 minute și se clătește în mod repetat, până când apa începe să se arate clar. Se pune quinoa clătit într-o oala de orez și presiune gatiti similar cu orez cu aceleași proporții de apă la quinoa. Dacă doriți să-l gătească în mod deschis, puneți-l într-o cratiță cu un capac închis și se fierbe similar cu orez. Adăugați puțină sare pentru gust.

5. Orezul brun

Pompare orez brun cu alb este un pas mai ușor pentru cei care caută alternative mai sănătoase pentru orezul alb. Fiind cereale integrale, orez brun păstrează toate substanțele nutritive de care se pierd atunci când este lustruit la alb. orez brun are un gust mai bogat și aproximativ de patru ori mai mare decât conținutul de fibre de orez alb, împreună cu alte minerale, cum ar fi fosfor, mangan, seleniu, niacina, tiamina si vitamina B6.

Cum sa faci Brown Rice

Orezul brun este cel mai bine gătită într-o cratiță mică, cu un capac pentru a păstra toată bunătatea ei. Se amestecă 1 cană de orez brun cu două căni de apă și se fierbe în cratiță timp de 35-45 minute, în funcție de consistența pe care le place. Lăsați-l fierbe timp de 10 minute mai mult și nu se clătește.

6. Bamboo Rice

orez bambus este un tip de orez delicios sălbatic, care este comună pentru zone din sudul Indiei. De fapt, este sămânța care vine dintr-un bambus înflorire, care se află la sfârșitul duratei sale de viață. Având în vedere că modelul de înflorire este imprevizibilă disponibilitatea boabelor nu este constantă. Toate acestea, este foarte căutat pentru proprietățile sale de creștere a fertilității. orez bambus este, de asemenea, bogat in vitamina B6 si proteine.

Cum sa faci Bamboo Rice

Se clătește 1 cana de orez bambus cu apă curată și se înmoaie în apă timp de 30 minute. gatiti presiune îmbibat de orez cu 2,5 cani de apa pentru aproximativ 6 fluiere și se fierbe la foc mic timp de 10 minute. În cazul în care există unele stânga apă, se folosesc pentru supe sau sosurile, deoarece este foarte nutritiv.

7. Orz

Orzul a fost cultivat de peste 10.000 de ani ca hrană pentru oameni și animale. Este comună este supe și tocane și formează baza unor băuturi alcoolice. Orzul este, de asemenea, recomandat pentru persoanele cu diabet zaharat, deoarece controlează nivelul de glucoză din sânge și scade colesterolul.

Cum sa faci Orz

Orz durează mai mult pentru a găti. Adăugați o ceașcă de orz la trei căni de apă într-o cratiță și se aduce la fierbere. Reducerea flacara, închideți capacul si se lasa sa se fierbe timp de 45-60 minute pana cand se inmoaie.

8. Farro

Antic bobului de grâu italian este cunoscut sub numele de Farro. este o tulpină veche de grâu dur din Asia de Vest, care este popular în Italia. Farro este larg utilizat în alte continente, cum ar fi Europa și America de Nord. Este renumit pentru fibra sa ridicat și conținutul de proteine ​​și este bogat in vitamine B si magneziu prea. Cerealele are o aromă de alune și textura Chewy și suntem siguri că vă veți bucura de mâncarea Farro. Cu toate acestea, este cel mai bine evitat de catre persoanele care sunt intoleranta la gluten.

Cum sa faci Farro

Pentru a fierbe Farro, se adauga o cana de cereale la 2 cani de apa si o aduce la fierbere într-o cratiță. Acoperă capacul, coborâți căldura, și se fierbe-l timp de 40 de minute, până când boabele au absorbit tot lichidul și sunt fragede.

9. Amaranth

Similar cu quinoa, amaranth este un bob vechi, care este ambalat cu proteine, fibre, fier, calciu si are glucide scazute. A fost o discontinue de maiașii și aztecii și este plăcut pentru aroma sa de malt și ușor gust de nucă. Acesta poate fi combinat cu alte cereale și se adaugă la supe și tocane.

Cum sa faci Amaranth

Se adaugă 3 căni de apă la o cană de amarant și aduceți-l la fiert într-o cratiță. Coborâți căldura și se fierbe timp de 20 de minute, până când se absoarbe toată apa.

10. Bulgur

O altă alternativă sănătoasă la orez alb este Bulgur, care este ușor disponibilă. Acest cereale este încărcat cu antioxidanți și toate vitaminele esențiale și minerale. Cerealele merge bine cu o gamă de mâncăruri comune. Deci, înlocuiți orezul alb cu acum Bulgar.

Cum sa faci Bulgur

Într-o cratiță, se adaugă 2 cani de apa la 1 cana de bulgur și o aduce la fierbere. Se acoperă cu un capac și se fierbe timp de 15 minute și se scurge excesul de apă.