Ali je zdravje jesti sadje ponoči?

Večina od nas imajo ponavadi hrane želja smeri noč. To je lahko škodljiva za vzdrževanje teže še posebej, če imate sladek zob. To je vsekakor mogoče, da zaspi s tem gnawing občutek v vašem trebuhu. Ampak, če bi dosegla za to ostanki lazanje, ali večerjo navzdol vrečko čipsa, ste v težave.

Najvarnejši možnost bi bila majhna sadje, da bi zadušilo lakote. Ampak to ne pride brez navzdol na njo pa tudi. Uživanje sadja pred spanjem ni tako nedolžna, kot si misliš, da bi bilo. Mi razloži, zakaj bi to lahko imelo škodljive učinke na zdravje in kaj morate biti previdni, ko boste izbrali sadje jesti ponoči.

Ali uživanjem sadja pred spanjem dobra ideja?

Plodovi so sestavni del zdrave prehrane. So veliko vlaknin in nizka na kalorij. Plodovi so bogati z fitokemikalije, ki pomagajo nevtralizirati proste radikale v telesu. Toda vaša izbira sadja pred spanjem je zelo pomembno. To je lahko povsem v redu, da jedo rezino melone, hruške, ali kivi.

Bistveno je, kljub temu, da se spomnimo, da mora biti ustrezna razlika med polnim obrokom in porabe sadja. Sadje čemer veliko vlaknin se prebavi in ​​se preselil v črevesju hitreje kot beljakovin in maščob, bogatih živil. To pomeni, da je treba sadje jedli veliko pred težkim obrokom, ali pa nekoliko kasneje. Druga točka, da se spomnimo o uživanjem sadja ponoči, za večerjo je, da lahko konica sladkorja sprostijo energijo, ki vpliva na spanje, kot mora biti vaše telo pripravljeno za počitek.

Prednosti Snacking na Sadje ponoči

Obstaja več koristi uživanja sadja kot prigrizek ponoči, kot je navedeno v nadaljevanju:

  • Redni obrokov svežega sadja lahko zmanjša tveganje za kap, odpoved ledvic, bolezni srca, sladkorno bolezen in izgubo kostne mase.
  • Uživanje visoko vlaken sadja namesto kalorij težki prigrizek bo pomagalo pri hujšanju.
  • Plodovi so pakirani z mikrohranil in potrebnih vitaminov, ki izboljšujejo svoje zdravje in vitalnost.
  • Ko gre za jesti sadje ponoči, Ayurveda pravi, da lahko imajo visoke sadje vlaken, kot so melone in jabolk, ki so dobre za vaše prebavnega sistema in ne bo povzročila nespečnost.

Možni Pomanjkljivosti ob Sadje ponoči

Eden se morajo zavedati majhne podrobnosti, medtem ko jeste sadje ponoči:

  • Mnogi plodovi so polni sladkorja in bo vzrok vaš krvni sladkor takoj konico.
  • Preveč sadja lahko povzroči izgubo hranil, saj si lahko preskakovanje zelenjave in druge skupine hrane za namestitev svoje sadje.
  • Sadje na ravni energije povečanje spanjem in lahko povzroči motnje spanja.

Varnostni ukrepi je treba upoštevati med uživanjem sadja pred spanjem

Nekatere stvari je treba opozoriti, ko jedo sadje ponoči:

  • Ohraniti vrzel nekaj ur med obrokom in nočno sadja.
  • Pick sadja, ki so z nizko vsebnostjo sladkorja, ampak veliko vlaknin, kot hruške.
  • Izogibajte se takoj jedo sadje pred spanjem.

Pogosto zastavljena vprašanja

Nekateri pogosto zastavljena vprašanja je odgovorilo v nadaljevanju:

1. Ali uživanjem sadja ponoči povzroči povečanje teže?

To je mit, da jedo sadje ponoči naredi maščobe. Plodovi imajo minimalno kalorij in ne povzroči povečanje teže na svoje. Ampak, če ste prigrizek vsak večer na kalorično bogato sadje, kot so banane, ko ste zaužili celotno zahtevo kalorij za en dan, boste dodali nekaj kilogramov do konca meseca. Ampak to velja za vse hrane, ki je jedel, ko ste dosegli svoje najvišje potrebnih kalorij na dan.

2. Can ob Sadje pred spanjem povzroči prebavne težave?

Če imate sadja takoj po obroku in pred spanjem, lahko povzroči prebavne motnje, ker so obroki in sadje spreminjati cene prebavne in sadja lahko na koncu fermentacije v prebavnem traktu. Če se sadje jedli s pravim razmakom od obrokom, da ne bi smelo priti do težav.

3. Katere Plodovi so dobro jesti ponoči?

Fiber bogato sadje, kot so jabolka, banane, hruške ali grozdje lahko jedel ponoči.

4. Ali lahko jemo sadje ponoči Vzrok Nespečnost?

Jedo zelo sladko sadje, tik pred spanjem lahko moti. Uživanje sadja ponoči je škodljiva, saj bodo sladkorji v sadju spike svoj raven energije. Ker je to čas, vaše telo je navijanje navzdol, lahko dvig energije povzroči nespečnost in brezvoljnost.