Ali je nevarno, da se hitro spat po obroku

Večina od nas radi uživajo naše popoldne siesta naknadno kosilo, ali radi užitkom pozno ponoči snacking pred spanjem za ta dan. lahko pogosto sprašujejo, ali je prav, da dremež, ko jeste. Nobenega dvoma ni, da smo pogosto zaspani, potem ko je svoje obroke, vendar naj bi to pomenilo, da bi morali nadoknaditi nekaj spanja ali bi morali dejansko počakati nekaj časa, preden odrivanjem off? No, morda ne bo dobra ideja, da Zadrijemati po zaužitju obroke. Spanje takoj po zaužitju hrane, ne more biti dobro za vaše telo.

Zakaj smo Ponavadi zaspanosti po obroku

Takoj, ko boste končali jesti svoj obrok, vaši možgani signalizira organe za začetek prebavljanju hrane. Kroženje krvi postane bolj koncentrirano okoli prebavnega sistema. Premik v intenzivnosti prekrvitve vpliva na možgane preveč. Ta kri odvzem v možgane lahko počutite utrujeni ali zaspani.

Kako spanje takoj po zaužitju vplivajo na vaše zdravje?

Vaše telo je idealno potrebna za prebavo hrane, ki jo porabijo za pridobivanje energije, in to lahko stori, če sediš v pokončnem položaju. Vendar, ko nap po jedi, ki jih ne omogočajo vaše telo za opravljanje te funkcije, kar je pripeljalo do nekaj od naslednjega:

1. To lahko vodi k povečanju telesne mase

Takoj spanje po prehranjevanje lahko povzroči povečanje teže. To je zato, ker vaše telo potrebuje, da gorijo kalorij, ki jih porabijo od obroku, ampak, ko spiš, kar pomeni, da bo vaše telo shranjevanje teh kalorij. Prevelika količina kalorij v telesu privede do telesne mase. Skratka, spanje po prehranjevanja naredi maščobe.

2. To lahko povzroči Acid Povratni

Kisli refluks je stanje, ko se vsebina želodca potiska nazaj v požiralnik. Kisli refluks povzroči pekoč občutek v prsnem košu votlini. To se zgodi, ko prej spat, ko jeste hrano.

3. To lahko povzroči prebavne Issues

Če spite takoj po jedo kosilo ali post-večerjo, vaša hrana ne dobijo pravilno prebavi. Neprebavljena hrana lahko povzroči prebavne težave, kot so plin, zgaga, kislost, vetrovi, napenjanje, itd

4. To lahko vodi do kapi

Takoj spanje objavili ob obroku lahko poveča vaše možnosti za kapi. To je zato, ker lahko neprebavljena hrana povzroči neravnovesja na raven krvnega sladkorja in krvnega tlaka, in v skrajnih primerih lahko pride do kapi preveč.

Kako dolgo morate počakati, da go to sleep, potem ko je hrane?

Priporočljivo je, da bi morali pustiti svoje telo prebaviti hrano, ki jo jedli, preden si udaril na gumb za dremež. Čeprav lahko različni živilski izdelki traja različno količino časa, da se prebavi, da je dobro počakati vsaj 2 do 4 ure na nap, ko ste imeli svoje obroke.

Bedtime Prigrizki, da so zdrave za vas

Čeprav to ni dobra ideja, da Munch na vse prav pred svojim spanjem, včasih lahko nenadne lakote stavke, in bomo morda želeli pojesti. Predlagamo, da nekaj poješ zdravo in hranljivo, namesto piling na neuporabnih kalorij. Tukaj je nekaj zdravih priporočila, ki jih lahko uporabite, da bi omejili, da je treba pozno ponoči Snacking:

  • Kozarec toplega mleka z medom, je zdrava izbira, in boste spali preveč dobro.
  • Skodelica nemastnega jogurta je enostavno na vaš trebuh, kot dobro.
  • Cela-pšenični keks z nekaj arašidovo maslo je idealno, da naj da renčati želodec za počitek.
  • Skodelica celega žitnega zrnja z mlekom z nizko vsebnostjo maščob.

Če gladovno stavkajočih na liho uro, to je le nekaj prigrizki, ki jih lahko pogoltnejo navzdol celo brez razmišljanja dvakrat. Izogibajte mastno, ocvrte ali kalorij, gosta živila, saj ne more biti le težko na vašem prebavnem sistemu, vendar pa lahko povzroči težave s spanjem preveč.

Ali Eating Too Late vpliva na vaš spanec?

Hrana in spanja so zelo kompleksen, vendar zanimivo razmerje. Nekatera živila lahko povzročijo intenzivno spanec in da spiš kot dojenček. Potem so tu še živila, kot so čokolada, energijske pijače, soda, itd, ki nas lahko vodijo buden, če se porabi pred odrivanjem off. Torej, res moramo biti previdni, kaj jemo blizu spanjem, saj lahko neposredno vplivajo na naš spanec. Tudi, če porabijo svoj obrok tik pred spanjem, je dobra možnost, da lahko trpijo zaradi borbe kislosti ali zgaga, kar bo vplivalo, kako dobro spiš.

Obstajajo ljudje, ki morda ne čutijo prizadeti sploh kaj porabijo blizu spanjem, vendar to nikakor ne pomeni, da bi morali jesti karkoli hočejo, ker je njihov spanec ni pridobivanje moten. No, ne gre za vprašanje spanja, vendar gre za hrano, ki je ne dobiš prebavljiva. Zato, spanje po vsakem obroku ali ležečem položaju, ko jedo sploh ni priporočljivo.

Pomembno je, da si pustil veliko vrzel med vaš čas obrokov in nap časa. Zdrava in hranljiva obrok pred spanjem, izogibanje nezdravo hrano in se odločili za prave poznih nočnih prigrizkov nekaj dobrih stvari, ki jih lahko storite za dober spanec in dobro zdravje. Vendar, če imate kakršne koli zgaga, refluks kisline ali katere koli povezane s spanja težave, vam predlagamo, da vidite svojega zdravnika in se pregledati takoj, da izključuje vsakršno zdravstveno stanje.