Algunes opcions per engrandir el pit

Si voleu augmentar la mida del pit de manera natural, no us mireu a la nevera. No s’ha demostrat clínicament que cap aliment o pla d’alimentació augmenti el pit. L’augment de pes, però, pot augmentar la mida dels teus pits i de la resta del teu cos. Si aquest no és el resultat que busqueu, hi ha opcions diferents de la dieta que poden ajudar els vostres pits a semblar més grans. Segueix llegint per obtenir més informació sobre què has de saber sobre les opcions de creixement de pits que funcionen. També farem una ullada a algunes opcions que no funcionen per a l’ampliació de pit.

El que has de saber sobre el pit

Hi ha informació important que hauríeu de conèixer sobre el pit.

La mida del pit és genètica

La mida dels teus pits està determinada en gran mesura per la genètica. Quan les dones pensen en la mida del pit, sovint se centren en el volum o la plenitud del pit. Altres factors, com la circumferència del pit, també juguen un paper en la mida dels teus pits. Tant el volum de la mama com l’estructura òssia són característiques físiques que es poden presentar a les famílies.

La mida del pit canvia amb el pes i l’edat

A més de l’herència, hi ha altres factors que determinen la mida del pit. Aquests inclouen el pes i l’edat:

 • La forma en què es veuen els teus pits quan ets adolescent segurament serà diferent de com es veuran més endavant a la vida. La seva mida pot augmentar o disminuir, i és probable que es produeixi una mica de flacciditat.
 • La mida de la copa i la circumferència del tors poden canviar significativament amb l’augment de pes o la pèrdua de pes. Si perds o guanyes 20 lliures o més, és probable que la talla del teu sostenidor pugi o baixi.

Les hormones i els cicles reproductius afecten la mida del pit

Les hormones i el cicle reproductiu també afecten la mida del pit:

 • El teixit mamari comença a carregar-se de greix durant la pubertat, quan els ovaris comencen a produir estrògens
 • Els teus pits poden augmentar temporalment just abans de la menstruació, quan els estrògens i la progesterona augmenten els conductes mamaris i les glàndules de llet.
 • Els pits engrandits són un dels primers signes de l’embaràs. Els estrògens, la progesterona i la prolactina treballen junts per estimular l’augment de la mama i la producció de llet. Els teus pits continuaran augmentant de mida durant l’embaràs mentre es preparen per a la lactància.
 • Durant la menopausa, una reducció dels estrògens pot fer que els teus pits perdin elasticitat i es redueixin de mida.

Opcions que podeu fer per engrandir el pit

Exercicis de desenvolupament del pit

L’exercici no farà els pits més plens. Tanmateix, els exercicis adequats poden ser molt efectius per desenvolupar els músculs pectorals sota els pits, així com els músculs de l’esquena i les espatlles. Això pot ajudar els teus pits a semblar més grans, més alts i més ferms.

Alguns exercicis per provar inclouen:

 • Premses de paret
 • Flexions
 • Extensions de premsa de pit
 • Postura de la cobra

Treballa la teva postura

No té cap inconvenient tenir una postura excel·lent. Tot i que una bona postura no farà que els teus pits siguin més grans físicament, pot millorar-ne l’aspecte fent-los semblar més divertits. Una bona postura també dóna suport a l’equilibri, la força i la flexibilitat. També ajuda a enfortir els músculs de l’estómac i de l’esquena.

Els exercicis que ajuden a millorar la postura inclouen:

 • Pose del nen
 • Exercici de planxa
 • Postura gat-vaca

Penseu en un sostenidor nou

Moltes dones porten una talla de sostenidor incorrecta. De fet, hi ha investigacions que indiquen que el 70 per cent de les dones porten sostenidors massa petits i el 10 per cent porten sostenidors massa grans. Un sostenidor massa ajustat pot aplanar els pits, fent-los semblar més petits. També pot provocar un vessament poc afavoridor pels costats i l’esquena. Un sostenidor massa gran no suporta els pits, cosa que fa que semblin caigudes.

També és perjudicial portar un sostenidor massa vell. Els sostenidors s’estiren al rentat i, després de molts rentats, és possible que ja no encaixin segons la mida de l’etiqueta. És possible que hagis de substituir el teu sostenidor habitual per un que s’ajusti correctament. Un sostenidor ben ajustat pot promoure i accentuar els teus pits, fent-los veure el millor, independentment de la seva mida. Penseu en posar-vos en forma professional la propera vegada que aneu a comprar sostenidors.

Què són els productes naturals per a la millora dels pits

Molts productes a Internet prometen augmentar la mida del pit. Aquests inclouen locions, cremes, massatges i suplements. També inclouen dispositius, com ara bombes d’ampliació. No hi ha cap evidència clínica que indiqui que cap d’aquests productes o dispositius tingui cap benefici per a la mida del pit. En el paràgraf següent, parlarem de cadascun d’ells

Suplements per augmentar el pit

A més de ser inútils per a l’ampliació de pit, els suplements també poden ser insegurs. Aneu amb compte amb els suplements que milloren els pits, ja que contenen herbes i ingredients que poden causar interaccions greus amb els medicaments que esteu prenent actualment. Tampoc tenen beneficis per a la salut provats.

Cremes per augmentar el pit

Algunes cremes per augmentar els pits poden ser beneficioses per a la pell, però no faran res per augmentar la mida del pit. No hi ha estudis que indiquin que qualsevol crema, loció o tractament tòpic pugui engrandir els pits. Algunes cremes indiquen a la seva etiqueta que tenen l’aprovació del departament de salut. Pot ser que sigui publicitat falsa, així que assegureu-vos d’investigar la crema abans de comprar-la.

Massatges per augmentar el pit

El massatge de mama és ideal per estimular el flux sanguini, donar suport a la comoditat de la lactància i detectar grumolls potencialment malignes. No obstant això, és completament inútil per aconseguir pits més grans. No hi ha dades científiques que l’ampliació dels pits sigui possible mitjançant un massatge personal o professional.

Bombes de millora de pit

Dispositius com les bombes de millora de pit utilitzen pressió i succió per tirar dels pits. Això fa que s’estirin i s’inflen, cosa que pot fer que semblin més grans, temporalment. Les bombes de millora de pits van des d’uns pocs dòlars fins a diversos milers. Alguns fins i tot es classifiquen com a dispositius mèdics. Malgrat això, no hi ha assajos clínics que indiquin que qualsevol aparell, sigui barat o molt car, faci augmentar els pits.

La conclusió

No s’ha demostrat clínicament cap pla d’alimentació o dieta que augmenti la mida del pit. Tampoc hi ha suplements, bombes o cremes que puguin fer els pits més grans. La millor manera natural de millorar l’aspecte dels teus pits és fer exercicis que enforteixin la zona del pit, l’esquena i les espatlles. Una bona postura també ajuda.