A táplálkozás tények és egészségügyi előnyei barna rizs

Rizs ( Oryza sativa ) egy élelmiszer vágott és primer termesztett a világ minden tájáról. Sok különböző típusú rizs – köztük a hosszú szemű basmati, fekete rizs, fehér rizs és a ragadós (vagy nyálkás) rizs -, de az egészségügyi ellátások, nem minden egyforma. Barna rizs egészségügyi előnyei részben annak köszönhető, ahogy készítik szerint a George Mateljan Alapítvány világ legegészségesebb élelmiszereket , amely elősegíti az előnyöket az egészséges táplálkozás. Barna rizs egy teljes kiőrlésű, ami azt jelenti, hogy tartalmaz három részből a gabonaszemen: a külső, szálas töltött réteg úgynevezett a korpa, az tápanyagban gazdag mag nevezett a csíra, valamint a keményítőtartalmú középső réteg az úgynevezett az endospermium szerint a Harvard TH Chan School of Public Health(HSPH). A külső, nem ehető hajótest eltávolítjuk.

A fehér rizs, ezzel szemben egy kifinomult gabonát, ami azt jelenti, hogy a korpa és a csíra már eltávolították, így csak a endospórafestéket, HSPH mondja. (A külső hajótest is eltávolítjuk.) Ez a folyamat lehántja sok a rost és tápanyagokat. Néhány ilyen tápanyagok -beleértve a B-vitaminok és a vas – adunk vissza a „dúsított” fehér rizs, de szál nem vett vissza, állítja a American Heart Association (AHA).

tápanyag profil

Barna rizs egy rendkívül tápláló étel. Ez egy teljes kiőrlésű, hogy viszonylag alacsony a kalória (216 kalóriát tartalmaz csésze), magas a rost, gluténmentes és be lehet építeni a különböző ételeket. Az USA Rice Szövetség tudomásul veszi, hogy a barna rizs nem tartalmaz transz-zsír és koleszterin. Azt már csak nyomokban zsírt és nátriumot. Itt vannak a táplálkozási tények barna rizs szerint a US Food and Drug Administration, amely szabályozza az élelmiszer-címkézés révén tápértékjelölésről és Oktatási Törvény:

Barna rizs egészségügyi előnyei

Az egészségügyi előnyei barna rizs nagyrészt azt, hogy egy teljes kiőrlésű. Szerint HSPH, a szál a barna rizs segít a koleszterinszint csökkentésében, mozog hulladékot a tápcsatornán keresztül, elősegíti a teljességet, és segíthet megelőzni a vérrögök kialakulását. Barna rizs tekinthető alacsony „glikémiás index” élelmiszer. A glikémiás index (GI) utal, hogy milyen gyorsan és mennyi élelmiszer emel egy személy vércukorszint étkezés után, szerint HSPH . Alacsony GI ételek egy minősítés 55 vagy annál kevesebb; az átlagos GI barna rizs 55. A fehér rizs átlagos GI 64, így egy közepes GI élelmiszer. Korábbi kutatások kimutatták, összefüggés a magas GI diéta és a 2. típusú cukorbetegség.

Mi több, néhány fitokemikáliák és ásványi található teljes kiőrlésű gabona összefüggésben lehet kisebb a kockázata a rák egyes fajtái, HSPH mondja. Ennek része egy átfogó egészséges táplálkozás, teljes kiőrlésű gabona segíthet javítani a koleszterin szintet, és csökkenti a szívbetegségek kockázatát, a stroke és a 2. típusú cukorbetegség szerint az AHA.

A következő tápanyagok található teljes kiőrlésű gabona szerint az AHA:

  • B-vitaminok, amelyek részt vesznek számos biológiai funkció;
  • A folát (folsav), egy B-vitamin, amely segít a test új sejtek és megakadályozza bizonyos születési rendellenességek;
  • Vas, egy olyan ásvány, a szervezet használ, hogy oxigén szállítására a vérben;
  • Magnézium, ásványi, amely részt vesz több mint 300 biológiai funkciók;
  • A szelén, ásványi részt az immunrendszert és szabályozzák a pajzsmirigy.

Arzén barna rizst?

2012-ben, a Consumer Reports megjelentetett egy cikket, amely szerint míg az arzén természetes körülmények között jelen a különböző élelmiszerek, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy szennyezze barna rizs barna rizs, mert elnyeli a nagy vizet, miközben növekszik. Azonban a Food and Drug Administration elemzett több mint 1000 rizs mintákban, és 2014-ben kijelentette, hogy „az arzén szintje, hogy az FDA a mintákban talált meg értékelték túl kevés ahhoz, hogy azonnali vagy rövid távú káros egészségügyi hatásokat.” Az FDA azt tanácsolta fenntartása étrend, amely magában foglalja a különböző teljes kiőrlésű gabonák. Továbbá, az érintettek az arzén szintje lehet főzni a rizst hatszoros normális mennyiségű vizet, és csökkenti az ivóvíz arzén szintje körülbelül a fele, az FDA szerint.

Rice termelés

Több mint 740 millió tonna rizst állítottak elő világszerte szerint 2013 National Geographic . A legnagyobb részét, mintegy 671 millió tonna, termesztették Ázsiában. A Americas volt a második, 36 millió tonna, míg Afrika harmadik lett, 28 millió tonna.

Rice történelem

A legújabb régészeti felfedezések találtak primitív rizsdugványokat és az ősi mezőgazdasági eszközök nyúlik vissza mintegy 8000 éve Kínában szerint HSPH. Az arab kereskedők bevezetett rizs ókori Görögország és Nagy Sándor (356-323 BC) hozta Indiába. A mórok hozták rizs Spanyolországban a nyolcadik században, és a spanyol vezette be Dél-Amerikában a 17. században.

Főzés barna rizs

Barna rizs, mint minden gabona, alaposan ki kell öblíteni folyó víz alatt, és minden szennyeződéseket el kell távolítani. A szakács barna rizs, adjunk hozzá egy rész rizst, két rész forró vizet vagy húslevest. Miután a folyadék visszatért a forraljuk, kapcsolja le a hőt, fedjük le és főzzük körülbelül 45 percig. Barna rizs tart főzni, mint a fehér rizs, mert a rostos korpa réteg és tápanyagban gazdag csírát réteget eltávolították, HSPH mondja . Ezek a rétegek is, így barna rizs egy chewier, nuttier a textúrája, mint a fehér rizs.