A kézi szivattyúzás a tejellátás növelése érdekében

A gyakorlati szivattyúzás egy olyan mellmasszázs technika, amely növelheti az anyatej mennyiségét, amelyet minden szivattyúzás alkalmával pumpál. Mivel a gyakorlati szivattyúzás segít a mell teljes elvezetésében minden egyes szivattyúzáskor, ez segít növelni a tejkészletet és segít abban, hogy több zsíros tejtermelést biztosítson, amely elősegíti a baba növekedését.

A gyakorlati pumpálás segít az anyáknak, akik esetleg küzdenek a mennyiséggel, több tejet termelni minden egyes pumpálási alkalomkor. Ha babája van az újszülött intenzív terápiájában, koraszülött gyermeke volt, vagy pumpálnia kell, akkor a kézpumpa pumpálásának és a mellmasszázsnak ez a kombinációs technikája a tejmennyiséget 48% -kal növeli.

A gyakorlati szivattyúzás során a szoptató személy kezével segíti a tej eltávolítását, miközben szivattyúzik, ahelyett, hogy csak a mellszívóra támaszkodna. Az emlőmasszázs és a kéz kifejezése, valamint a szivattyúzás nem csak segít maximalizálni az egyes munkamenetek során felszívandó tej mennyiségét, hanem összességében növeli a tejkészletet is.

Praktikus szivattyúzás

Ha gyakorlati szivattyúzással növeli a tejellátást, akkor mindkét mellet meg kell masszírozni szivattyúzás előtt és a szivattyúzás során. Itt van egy pumpálási rutin, amelyet használhat:

  • Kezdje a megfelelő felszereléssel. Használjon teljesen elektromos, kórházi szivattyút, dupla szivattyúkészlettel. Viseljen melltartót, amely a karimákat a helyén tartja, miközben pumpál, hogy felszabadítsa a kezét a mell masszírozásához.
  • Masszírozza a melleit pumpálás előtt. Masszírozza mindkét mellet kis körök segítségével, spirális formában (hasonlóan az önmellvizsgálathoz), különös figyelmet fordítva a mell külső szélére. Simogassa meg a melleket a külső szélektől a mellbimbók felé. Használjon könnyű érintést a kikapcsolódáshoz és a csalódás serkentéséhez.
  • Addig pumpálja mindkét mellét, amíg a tej nem kezd csillapodni, általában körülbelül 5–7 percig. Állítsa be a szívást a legmagasabb szintre, amely Önnek kényelmes.
  • Ismételje meg a masszázs folyamatát. Szivattyúzza meg az egyes melleket, miközben masszírozza. Fordítson különös figyelmet azokra a területekre, ahol csomókat érez (ezek a teljes tejcsatornák). Közepes nyomással simítsa meg a mellét a külső széltől a szivattyú felé a csatornák kiürítéséhez.
  • Addig folytassa, amíg a tejtermelése ismét csökken (általában kb. 3-5 perc). Kézzel fejezze ki a szivattyú peremeibe. Az utolsó tej (hindmilk) a leggazdagabb tej, amelyet termel.

A tejtermelés maximalizálása

Íme néhány más módszer, amellyel növelheti és maximalizálhatja tejtermelését, miközben a baba a NICU-ban van.

  • Folytassa a rendszeres pumpálást. Nyolcszor 24 órán belül ideális a tejellátás fenntartásához. Ne feledje, hogy a kereslet és a kínálat.
  • Ha a teljes adagolás helyett pumpál, akkor 15 percig pumpálja, még akkor is, ha a tej leáll. A szivattyúzás stimulálja a melleket, hogy fenntartsák a tejellátást.
  • Ha elszakad a csecsemőjétől, fontos, hogy a szülés után az első hat órán belül elkezdje kifejezni a tejet.
  • Töltsön annyi időt, amennyit csak tud bezárni a csecsemőhöz. A csecsemőnek a bőrtől a bőrig tartása nemcsak Önnek és a csecsemőnek a kötődésében segít, hanem segíti a testet a prolaktin és az oxitocin termelésében, ami hozzájárul a tejellátás növeléséhez.
  • Próbáljon zenét hallgatni. Kimutatták, hogy a zene növeli a NICU-ban kifejezett tej mennyiségét.