5 Viktiga Oljor för ömma och värkande fötter

Efter en lång dag på fötterna, kan det vara svårt att slappna av. Svullna, ömma och värkande fötter kan vara en verklig smärta, men lyckligtvis finns det något du kan göra. Eteriska oljor kan hjälpa dig att lindra dina ömma fötter och få dig tillbaka upp och rör sig snabbt. Här är några av de bästa oljorna för ömma fötter och några olika sätt att hjälpa till att lindra smärta och tryck du upplever.

Hur man gör en lugnande eterisk olja Fotbad

En av de bästa metoderna för att minska svullnad och smärta av ömma fötter är med en fotbad. För att göra en fotbad, ta en container tillräckligt stor för att placera fötterna i och fyll den med varmt vatten. Lägg till några lugnande Epsom salter och 10-12 droppar av din favorit helande eterisk olja. Blötlägg fötterna i 20-30 minuter och slappna av. Du kommer snart att se en minskning av svullnad och känna lättnad.

Eteriska oljor för topikal Relief

Ett annat effektivt sätt att leverera helande fördelarna med eteriska oljor till dina smärtsamma fötter är genom en lokal applicering. Mix 3-4 droppar av din favorit healing olja med en matsked bärare olja och massage i fötterna. Om du är på fötterna hela dagen, är detta en stor sak att göra på morgonen för att hålla fötterna från svullnad under hela dagen. Du kan också återanvända denna blandning så ofta du vill bidra till att minska smärtan.

Essential Oil Sugar Scrub

Ett annat bra sätt att få befrielse från ömma och värkande fötter är med en eterisk olja fot socker scrub. Blanda 1/2 kopp råsocker med en halv kopp bärare olja och 10 droppar av din favorit eterisk olja. Skrubba fötterna med denna blandning i 5-10 minuter och skölj sedan av. En eterisk olja socker scrub kan bidra till att stimulera blodflödet vilket minskar svullnad, men kan också lindra smärtan av torra spruckna hud, blåsor, valkar och liktornar. Allt som kan orsaka en hel del smärta.

De fem bästa eteriska oljor att prova för värkande fötter

Här är en lista över de bästa oljor för att lindra fot smärta. Du kan använda dem individuellt eller i en blandning, beroende på de fördelar du funderar på att ta emot:

Peppermint Essential Oil : Peppermint eterisk olja hjälper till att lindra smärta på två sätt. Först ger det en lugnande kylning sensation som kan hjälpa till att få snabb lindring. För det andra, den har anti-inflammatoriska egenskaper så när de appliceras topiskt kan minska smärtan från att svälla. Det har också antimikrobiella egenskaper så det är bra för att lindra smärta från idrottsman fot och kan hjälpa till att hålla fötterna luktar färskt.

Eukalyptus eterisk olja : eukalyptus eterisk olja har också både kylning och antiinflammatoriska egenskaper, som kan lindra smärtan av trötta fötter eukalyptus lindrar även stress och spänning och är ett analgetikum så det kan hjälpa bedöva området. Det fungerar också för att bekämpa idrottsman fot och lämna dina fötter luktar färskt.

Rosemary eterisk olja : Rosemary eterisk olja är bra för inte bara muskelsmärta men ledvärk samt. Det kan bidra till att förbättra cirkulationen och minska smärta i samband med artrit. Det är särskilt kraftfull när den kombineras med den kyleffekt av pepparmynta eller eukalyptus eteriska oljor.

Rose Geranium Essential Oil : rosengeranium är bra för att behandla alla typer av hudsjukdomar. Så om dina fötter valkiga, ont eller har öppna sår, är det bra för att behandla dessa frågor och minska smärta. Det bidrar också till att främja utvecklingen av nya celler så att den kan arbeta för att hålla fötterna känns mjuk och ungdomlig.

Lavendel eterisk olja : lavendel eterisk olja är det mest lugnande eterisk olja. Det lindrar muskel- och ledvärk; Det bidrar också till att läka olika hudåkommor. Det är både en smärtstillande och antiinflammatoriska så det har kraftfulla smärtlindrande egenskaper. Lavendel har också antidepressiva egenskaper så det kan också hjälpa dig att slappna av så att du kan börja läkningsprocessen.

Med dessa eteriska oljor och olika stora applikationer, kommer du inte längre behöva leva med ömma, värkande fötter. Kom dock ihåg att inte alla eteriska oljor är desamma. När du använder eteriska oljor för terapeutiska syften som att hitta befrielse från smärtsamma fötter, är det viktigt att du använder 100% rena eteriska oljor. Vissa oljor är helt enkelt parfymoljor och inte leverera kraftfulla helande egenskaperna hos de naturliga växter.