5 unika sätt att använda äppelcidervinäger i dagliga rutin

Äppelcidervinäger, en populär kök stapelvara, är en viktminskning booster, allrengöringsmedel, och mage napp. När jag först hörde talas om det, tänkte jag samma sak som du är just nu: hur kan äppelcider vara så bra för dig och hur kan jag använda det för att gynna mig? Jag har lärt mig att det finns massor av sätt att använda äppelcidervinäger i din dagliga rutin, från att införliva den i te, drycker, salladsdressing, eller använda den som en skönhet booster. Jag går inte en dag utan det och mitt liv har förbättrats enormt sedan dess. Här är min favorit sätt att använda äppelcidervinäger, utan inbördes ordning.

Ansiktstoner

Blanda en del äppelcidervinäger och 3-4 delar vatten. Applicera på huden med en bomullstuss, låt det sitta i ca 10 minuter och skölj sedan. Enligt Dr Oz, kommer skyddande sura lagret gör din hud kännas mjukare, absorbera överflödig olja och minska fina linjer. Upprepa tre gånger om dagen för bästa resultat.

detoxifying Bath

Bad är en bra ursäkt för att inte göra något för en stund och ta hand om hela din kropp. För en avgiftande bad, tillsätt en halv en kopp äppelcidervinäger till din badvattnet tillsammans med Epsom salter och lavendel eterisk olja för lugnande resultat.

ALLRENGÖRINGSMEDEL

En hel del av rengöringsprodukter använder extremt starka kemikalier som är skadliga för vår kropp på många sätt, kortsiktigt och långsiktigt. Om du bara kan kasta ut alla dessa produkter och kunna använda en, varför skulle inte du? För att göra din egen allrengöringsmedel, har halv flaska äppelcidervinäger, halv vatten och tillsätt en eterisk olja som lavendel eller pepparmynta. Blanda i en sprayflaska.

tänder blekmedel

För svåra fläckar, gnugga äppelcidervinäger direkt på tänderna skölj sedan med vatten. För en vitare munvatten, blanda en tesked äppelcidervinäger med en kopp vatten, sedan swish runt i munnen. Gör dagligen eller två gånger om dagen för bästa resultat!

Halsont Soother

Om du ofta lider av halsont, men inte vill vända sig till medicin, använda äppelcidervinäger. En tesked cayennepeppar, kommer en tesked äppelcidervinäger, en tesked kanel och tre teskedar klöver honung i en kopp varmt vatten hjälpa lugna halsen för dagen.

Genom att införliva någon av dessa användningsområden i din dagliga rutin, kommer du att göra din kropp en stor tjänst. Äppelcidervinäger är verkligen natur gåva till oss alla och vi bör dra full nytta av det. Du kommer snart att se en skillnad i din hälsa om du använder den!