5 skrite koristi za zdravje začinjene hrane

Začinjene hrane so malo skrivnost. Kot članku v tednih spraševali New York Times: Zakaj je to, da smo našli tako užitek v bolečinah? Mislim, ti vroče steklenice omake so ometane z besedami, kot so smrt in atomska, vendar smo jih želeli . Ena od teorij je, da je samo za vznemirjenje, kot vožnja s toboganu ali teče maraton. Ljudje, nenavadno, našli zadovoljstvo v stvari, ki se na površini, mora biti res nori grozno in boleče. V teh primerih je um v primerjavi s telesa in duha zmaga.

Druga teorija je, da imajo začinjene hrane koristi za zdravje, zato jih naše telo hrepeni. Nekatere izmed najbolj proučevanih bennies so:

Izguba teže

Za eno, lahko dodatno navijači pikantni omaki ali sesekljan jalapeno bi celo blandest prehrana hrana bolj okusna, zaradi česar ste bolj verjetno, da se držijo z vašim načrtom hujšanje. Poleg tega lahko dvignete vaš metabolizem. Študije kažejo, da je glavna spojina v čilijev, imenovana kapsaicin, termogenski učinek in lahko povzroči, da telo, da gorijo bonus kalorij za 20 minut po Chow navzdol.

Zdravje srca

Študije kažejo, da imajo kulture, ki jedo na spiciest hrano z veliko manjšo incidenco srčnega infarkta in možganske kapi. Možni razlogi: Chili paprike lahko zmanjša škodljive učinke LDL (slabega holesterola) in kapsaicin lahko boj vnetje, ki je bila označena kot dejavnik tveganja za vprašanja srca.

rak Preprečevanje

Po podatkih ameriškega združenja za raziskave raka, kapsaicin ima možnost, da bi ubil nekaj raka in levkemične celice. Ena zlasti začimbe, kurkuma, ki se nahajajo v curry v prahu in nekaj gorčice, lahko upočasni širjenje raka in rast tumorjev. “To ima enake učinke na telo kot tudi določena zdravila raka,” pravi Gregory A. Plotnikoff, MD, višji svetovalec za zdravstvene inovacije na Allina bolnišnice in klinike v Minnesoti. Par je s črnim poprom, da absorbira 2.000 odstotkov več kurkuma. Fantastic na praženi zelenjavo ali kebab, ali juhe.

Zniževanje krvnega tlaka

Vitamini A in C krepitev srčne mišice sten, in toplota poper poveča pretok krvi po vsem telesu. Vse to je enak močnejši srčno-žilni sistem.

Manj Blow-najboljši-Najboljši trenutki

Začinjene hrane povečati proizvodnjo hormone dobrega počutja, kot so serotonin. Torej lahko pomaga olajšati depresijo in stres.

Ni ljubitelj noro začinjeno hrano? Še vedno lahko dobite koristi za zdravje z dodajanjem začimb z bolj sprejemljivega Fijuk do vaših jedi. Ljubimo narezan ingver v skodelico čaja, kozice prevlečene v kumine in koriandra nato dušene v ponev in dodal, rdeča paprika kosmiči za mešamo-Fry ali brisal up delish piščanca curry.So, kje stojiš? Vroče paprike: yum ali Ups? Vse nasvete za kadila začimb v vaših najljubših jedi?