5 skjulte sundhedsmæssige fordele af Spicy Foods

Spicy fødevarer er lidt af et mysterium. Som en artikel i ugerne New York Times spekulerede: Hvorfor er det, at vi finder en sådan glæde i smerte? Jeg mener, disse varme sauce flasker pudset med ord som død og atomare, men vi kan lide dem . En teori er, at det simpelthen er for spændingen, ligesom at køre en rutschebane eller et maratonløb. Mennesker, mærkeligt, finde glæde i ting, som, på overfladen, bør være virkelig freaking skræmmende og smertefuldt. I disse tilfælde er det sind vs krop og sind vinder.

Den anden teori er, at krydret mad har sundhedsmæssige fordele, og så vores kroppe tørster dem. Nogle af de mest undersøgte bennies er:

Vægttab

For én, kan det ekstra kick af varm sauce eller en hakket jalapeno gøre selv den blideste kost mad mere spiselig, få dig til at være mere tilbøjelige til at holde fast i dit vægttab planen. Derudover kan de jack op dit stofskifte. Undersøgelser viser, at det vigtigste stof i chili, kaldet capsaicin, har en termogen virkning og kan få kroppen til at forbrænde bonus kalorier i 20 minutter efter chow-down.

hjertesundhed

Undersøgelser viser, at kulturer, der spiser spiciest mad har meget lavere forekomst af hjerteanfald og slagtilfælde. Potentielle årsager: Chili peber kan reducere de skadelige virkninger af LDL (dårlig kolesterol) og capsaicin kan bekæmpe betændelse, der er blevet markeret som en risikofaktor for hjerte problemer.

Kræftforebyggelse

Ifølge American Association for Cancer Research, capsaicin har evnen til at dræbe nogle kræft og leukæmi celler. En særlig krydderi, gurkemeje, der findes i karry og nogle sennep, kan bremse spredningen af ​​kræft og væksten af ​​tumorer. “Det har samme virkning på kroppen som visse cancer medicin gøre,” siger Gregory A. Plotnikoff, MD, seniorkonsulent for sundhedsydelser innovation på Allina Hospitaler og klinikker i Minnesota. Par den med sort peber til at absorbere 2.000 procent mere gurkemeje. Fantastisk på ristede veggies eller kebab, eller i supper.

Lavere blodtryk

Vitamin A og C styrker hjertemusklen vægge, og varmen i peber øger blodgennemstrømningen i hele kroppen. Alt dette er lig med et stærkere hjerte-kar-system.

Færre Blow-din-Top Moments

Spicy fødevarer øge produktionen af ​​feel good-hormoner, såsom serotonin. Så de kan hjælpe med at lette depression og stress.

Ikke en fan af crazy-krydret mad? Du kan stadig få de sundhedsmæssige fordele ved at tilføje krydderier med en mere tålelig pift til dine retter. Vi elsker skiver ingefær i en kop te, rejer beklædt i spidskommen og koriander derefter sauteed i en stegepande, tilføjer rød peber flager til stir-fry eller oppiske en delish kylling curry.So, hvor står du? Hot peberfrugter: yum eller yikes? Nogen tips til snigende krydderi i dine livretter?