5 skjulte helsemessige fordeler av krydret mat

Krydret mat er litt av et mysterium. Som en artikkel i ukene New York Times lurt på: Hvorfor er det slik at vi finner en slik glede i smerte? Jeg mener, disse varme saus flasker er pusset med ord som død og atom, men vi liker dem . En teori er at det er rett og slett for spenningen, som å ri en berg og dalbane eller kjører en maraton. Mennesker, merkelig, finne glede i ting som, på overflaten, bør være veldig freaking skremmende og smertefull. I disse tilfellene er det tankene vs. kropp og sinn vinner.

Den andre teorien er at krydret mat har helsemessige fordeler, og slik at våre organer ønsker dem. Noen av de mest studerte bennies er:

Vekttap

For en, kan den ekstra kick av varm saus eller en hakket jalapeno gjøre selv den blandest diett mat mer spiselig, forårsaker du å være mer sannsynlig å feste med vekttap plan. I tillegg kan de jekke opp stoffskiftet. Studier viser at den viktigste forbindelsen i chili, heter capsaicin, har en thermogenic effekt og kan føre til at kroppen til å brenne bonus kalorier i 20 minutter etter chow-ned.

Hjertehelse

Studier viser at kulturer som spiser spiciest mat har mye lavere forekomst av hjerteinfarkt og hjerneslag. Mulige årsaker: Chili Peppers kan redusere de skadelige effektene av LDL (dårlig kolesterol) og capsaicin kan bekjempe betennelser, som har blitt flagget som en risikofaktor for hjerteproblemer.

Cancer Prevention

Ifølge American Association for Cancer Research, har capsaicin evnen til å drepe noen kreft og leukemi celler. En spesiell krydder, gurkemeie, som finnes i karripulver og noen senneper, kan forsinke spredningen av kreft og veksten av tumorer. “Den har de samme effektene på kroppen som visse kreft narkotika gjør,” sier Gregory A. Plotnikoff, MD, seniorkonsulent for helsetjenester innovasjon på Allina Sykehus og klinikker i Minnesota. Koble den med sort pepper til å absorbere 2000 prosent mer gurkemeie. Fantastic stekte grønnsaker eller kebab, eller i supper.

Lavere blodtrykk

Vitamin A og C styrke hjertemuskelen veggene, og varmen fra pepper øker blodstrømningen i hele kroppen. Alt dette tilsvarer et sterkere hjerte-karsystemet.

Færre Blow-Din-Top Moments

Krydret mat øke produksjonen av feel-good hormoner som serotonin. Så de kan bidra til å lette depresjoner og stress.

Ikke en fan av crazy-krydret mat? Du kan fortsatt få de helsemessige fordelene ved å legge krydder med en mer utholdelig zing til dine retter. Vi elsker skiver ingefær i en kopp te, reker belagt i spisskummen og koriander deretter sauteed i en stekepanne, og legger rød pepper flak til wok eller piske opp en delish kylling curry.So, hvor står du? Hot Peppers: yum eller yikes? Noen tips for å snike krydder til din favoritt retter?