5 skäl till varför du ska dricka bakpulver

Bakpulver verkar vara en ganska lågmäld skafferi objekt. De flesta människor har en låda med bakpulver i deras kylskåp, frys, skafferi och kanske till och med i sitt badrum. Men när du kommer till kritan, inte alla vet ens vad bakpulver är att inte tala om dess terapeutiska värde.

Vad är bakpulver?

Bakpulver är mycket okomplicerad, i själva verket bara innehåller en ingrediens, natriumbikarbonat. Natriumbikarbonat är en bas som reagerar när den kommer i kontakt med sura substanser såsom kärnmjölk, ättika eller yoghurt. Reaktionen producerar koldioxid, vilket framgår av bubblorna du ser. Om du ihåg när du var i skolan du förmodligen gjort några falska vulkaner med ättika och bakpulver. Natriumbikarbonat är ett naturligt förekommande ämne som finns i levande varelser. Dess uppgift är att hjälpa till att hålla pH-nivåer där de behöver vara för att upprätthålla liv. På grund av denna förmåga, kan bakpulver användas som en helande terapi för ett antal villkor.

5 skäl att börja dricka Bakpulver

Dricka bakpulver upplöst i vatten är inte en ny sak och har allmänt används för att lindra symptom i samband med sådana villkor som:

 • artrit
 • dålig matsmältning
 • halsbränna
 • infektion

När konsumeras i lämpliga doser kan bakpulver hjälpa balans kroppens kemi utlösande självläkande.

Här är några goda skäl till varför du bör dricka bakpulver med jämna mellanrum under hela dagen. För lindring mix en halv tesked i en åtta-ounce glas vatten. Även om du bör alltid kontrollera med din läkare om rätt dos för ditt tillstånd.

1. Bakpulver är ett antacidum

Känt som ett antacidum, neutraliserar natriumbikarbonat syra i magen. Om du lider av sura uppstötningar, du vet precis hur irriterande och smärtsamt det kan vara. Acid stänk från magen upp i matstrupen och kan även gå så långt som baksidan av halsen. Dricka bakpulver upplöst i vatten hjälper till att neutralisera den klorvätesyra och eliminerar smärtan av halsbränna. Också, skumn (bubblande) som händer när natriumbikarbonat blandas med vatten främjar rapningar som kan lindra gas och svälla.

2. Bakpulver balanser pH och främjar läkning

Även surhet är nödvändigt för matsmältningen, för mycket syra i kroppen främjar sjukdomar som benskörhet, cancer och artrit. Alla dessa villkor frodas i en sur miljö. Dricka bakpulver upplöst i vatten hjälper till att balansera pH och främjar välbefinnandet och energi.

3. Bakpulver minskar inflammation

Ledinflammation orsakar smärta och tillstånd såsom gikt (där urinsyra byggs upp i urin, blod och vävnader) är speciellt lindras med tillägg av ett bakpulver tonic.

4. Bakpulver hjälper lätthet obehag av urinvägsinfektion

Förutom att dricka mycket vatten och tranbärsjuice kan natriumbikarbonat hjälpa dig att övervinna en urinvägsinfektion. Det gör man genom att minska syra i urinen. Om du är benägna att dessa infektioner, prova att dricka bakpulver och vatten.

5. Prestanda och energi booster

Om du tränar hårt, bygger mjölksyra i musklerna, och detta orsakar smärta och trötthet. För att göra en överladdad energi drink mix fyra koppar vatten med 1/2 tsk bakpulver, en tesked havssalt, två matskedar rå honung och en matsked citronsaft.

Fördelarna med bakpulver och citron

Vissa kallar bakpulver och citronsaft en mirakellösning. Citroner har mycket starka antimikrobiella egenskaper och är kraftfulla mot svamp- och bakterieinfektioner. De har också visat sig att reglera blodtrycket och bidra till att minska stress. Forskning har även funnit bevis för att citrusfrukter skulle kunna vara användbara för att förebygga cancer. Naturligtvis vet vi att bakpulver hjälper till att balansera pH-nivåer som gör det svårt för sjukdomen att ta tag.

För att göra en citron och bakpulver drink mix en matsked bakpulver i ett glas vatten och tillsätt saften av en hel organisk citron i en ren kvart glasburk. Fyll burken nästan till toppen med vatten och låt den inställd natten. På morgonen dricka ett glas av blandningen innan du äter frukost. Detta kommer att rengöra din mag-tarmkanalen och balansera din pH första. Drick ett glas tonic före sänggåendet.

Tips och varningar när man dricker Bakpulver

 • Bakpulver är hög i natrium, så det är en bra idé att inte överdriva.
 • Om du lider av leversjukdom, njursjukdom, högt blodtryck eller ödem bör du inte dricka bakpulver.
 • Dricker inte bakpulver om du är gravid eller ammar.
 • Om du tar receptbelagda läkemedel, ska du be din läkare innan du dricker bakpulver.
 • Barn under fem bör inte dricka bakpulver.
 • Drick inte bakpulver på en full mage.
 • Biverkningar av bakpulver konsumtion kan omfatta ökad törst och mage kramper.

Andra sätt att använda bakpulver

Förutom att dricka bakpulver, det finns många andra sätt att använda denna intressanta och värdefulla naturlig substans. Här är några idéer men för en fullständig lista över alla underbara sätt att använda bakpulver:

hemlagad tandkräm

Hemlagad tandkräm kan vara lika effektivt som affären men med färre kemikalier. Blandning lite bakpulver med ekologisk kokosolja och några droppar av mynta eterisk olja för att göra en bakteriebekämpande tandkräm.

naturlig deodorant

Om du letar efter en naturlig deodorant (och här är några anledningar till varför du bör), är bakpulver ett bra alternativ. Blanda en del bakpulver med sex delar majsstärkelse och sätta lite under armarna. Lägg i några lavendel eterisk olja för en fräsch doft. Några droppar är allt du behöver.

Facial peeling

Eftersom bakpulver är alkalisk det hjälper mjuka upp talg och skräp i ansiktet för att underlätta borttagning. Kornen i bakpulver hjälper till att avlägsna döda hudceller lämnar bakom mjuk och återfuktad hud. Använda bakpulver i ansiktet också hjälper till att döda bakterier samt som kan orsaka utbrott.

Att göra en peeling blandningen, tvätta ansiktet med varmt vatten och lite kokosolja. Blanda lite bakpulver med varmt vatten och ett par droppar tea tree-olja i en liten skål. Blandningen bör vara konsekvensen av tandkräm. Gnid blandningen på ansiktet i cirkulära rörelser, vara noga med att inte få det i ögonen. Gnid ditt ansikte under några minuter och skölj sedan med varmt vatten. Följ upp med en ljus lager av fuktighetskräm.

Ant och kackerlacka avvisande

Det finns inget värre än en ant angrepp som bara inte kommer att försvinna. Om du är trött på att använda kemikalier, prova stänka lite bakpulver runt införselorten. På kort tid kommer du att hitta dina myror flyttar ut.

kyl deodorizer

Naturligtvis bakpulver är en stor gammaldags kyl och frys deodorizer. Kom bara ihåg att byta ut din box minst en gång i månaden för ultimat fräschör.

Ultimate potten och pan skrubber

Förkolnade krukor är så svårt att rengöra. Vem vill använda en massa kemikalier? De goda nyheterna är att bakpulver blandat med lite vatten gör det ideala potten skrubbblandningen. Tillämpa och använda en borste eller skurdyna för att få alla dina krukor rena som en visselpipa.

Insektsbett botemedel

För att minska klåda och inflammation i ett insektsbett kan du göra en pasta med hjälp av bakpulver och vatten. Doppa en bit på och lämna det i ungefär tio minuter. Skölj med kallt vatten och klappa torrt. Använda samma blandning av giftig murgröna eller giftek.

avloppsrensnings

Hellre än att rengöra tilltäppta avlopp med farliga kemikalier, varför inte prova ett naturligt alternativ med hjälp av bakpulver. Häll en liter kokande vatten ner i avloppet och följa upp detta med halv kopp bakpulver och en kopp vitt hushållsvinäger. Täck dräneringshålet och låt den stå cirka trettio minuter. Ta bort locket och köra mycket hett vatten i avloppet i cirka 5 minuter. Detta är en bra månad drain renare behandling om du har en täppa eller inte.