5 redenen waarom je moet drinken Baking Soda

Baking soda lijkt een nogal low-key pantry punt. In feite zijn de meeste mensen hebben een doos met zuiveringszout in hun koelkast, vriezer, bijkeuken en misschien zelfs in hun badkamer. Echter, wanneer je recht naar beneden om het, niet iedereen weet zelfs wat zuiveringszout alleen al laat de therapeutische waarde.

Wat is Baking Soda?

Bicarbonaat is zeer eenvoudig, in feite slechts één ingrediënt, natriumbicarbonaat. Natriumbicarbonaat is een basis die reageert wanneer het in contact komt met zure stoffen zoals karnemelk, azijn of yoghurt. De reactie produceert kooldioxide, zoals blijkt uit de bellen die je ziet. Als je nog dat je op school was je waarschijnlijk gemaakt sommige valse vulkanen met behulp van azijn en zuiveringszout. Natriumbicarbonaat is een natuurlijk voorkomende stof die is gevonden in levende dingen. Haar taak is om te voorkomen dat de pH niveaus waar ze moeten zijn om het leven. Vanwege dit vermogen, kan bicarbonaat worden gebruikt als een genezende therapie voor een aantal voorwaarden.

5 redenen om te beginnen met het drinken Baking Soda

Drinken zuiveringszout opgelost in water is niet een nieuw ding en is vaak gebruikt om symptomen die gepaard gaan met dergelijke aandoeningen zoals te verlichten:

 • artritis
 • indigestie
 • maagzuur
 • infectie

Wanneer het wordt gebruikt in de juiste doses, kan zuiveringszout helpen het lichaam in evenwicht chemie triggering self-healing.

Hier zijn een aantal goede redenen waarom u zuiveringszout periodiek moeten drinken gedurende de dag. Ter verlichting mix een halve theelepel in een acht-ounce glas water. Hoewel je moet altijd contact op met uw zorgverlener over de juiste dosering voor uw conditie.

1. Baking soda is een antacidum

Bekend als antacidum natriumbicarbonaat neutraliseert zuur in de maag. Als u last heeft van zure reflux, weet u hoe vervelend en pijnlijk het kan zijn. Zuur spatten uit de maag tot in de slokdarm en kan zelfs omhoog gaan tot aan de achterkant van de keel. Drinken zuiveringszout opgelost in water helpt om het zoutzuur te neutraliseren en elimineert de pijn van maagzuur. Ook het bruisen (borrelen) die wordt uitgevoerd wanneer natriumbicarbonaat wordt gemengd met water bevordert oprispingen dat gas kan verlichten en zwellen.

2. Baking soda saldi pH en bevordert de genezing

Hoewel zuurgraad nodig is voor de vertering van voedsel, te hoog zuurgehalte in het lichaam bevordert ziekten zoals osteoporose, kanker en artritis. Al deze omstandigheden gedijen in een zure omgeving. Drinken zuiveringszout opgelost in water helpt om de pH in evenwicht te brengen en bevordert het welzijn en energie.

3. Baking soda vermindert de ontsteking

Gewrichtsontsteking veroorzaakt pijn en aandoeningen zoals jicht (indien urinezuur opbouwt in de urine, bloed en weefsels) zijn bijzonder verminderd door toevoeging van een soda tonicum.

4. Baking soda helpt gemak ongemak veroorzaakt door infectie van de urinewegen

In aanvulling op het drinken van veel water en cranberry sap, kan natriumbicarbonaat helpen een urineweginfectie te overwinnen. Dit gebeurt door verminderen van zuur in de urine. Als u gevoelig bent voor deze infecties zijn, probeer het drinken van zuiveringszout en water.

5. Prestaties en energie-booster

Als je hard oefenen, melkzuur opgebouwd in de spieren, en dit veroorzaakt pijn en vermoeidheid. Om een ​​supercharged energy drink mix maken vier kopjes water met 1/2 theelepel bakpoeder, een theelepel zeezout, twee eetlepels van rauwe honing en een eetlepel citroensap.

De voordelen van zuiveringszout en Lemon

Sommigen noemen baking soda en citroensap een wonder oplossing. Citroenen hebben zeer sterke antimicrobiële eigenschappen en zijn krachtig tegen schimmel- en bacteriële infecties. Ze zijn ook gevonden om de bloeddruk te reguleren en te helpen om stress te verminderen. Onderzoek heeft zelfs aanwijzingen gevonden dat citrusvruchten nuttig zijn in de preventie van kanker zou kunnen zijn. Natuurlijk weten we dat baking soda helpt evenwicht pH-waarden die het moeilijk maken voor de ziekte aan te slaan.

Om een ​​citroen en zuiveringszout drankje mix een eetlepel zuiveringszout te maken in een glas water en voeg het sap van een hele biologische citroen in een schone quart glazen pot. Vul de pot bijna tot aan de top met water en laat het ‘s nachts in te stellen. In de ochtend, drink een glas van het mengsel voor het eten ontbijt. Dit zal je spijsverteringskanaal te reinigen en balans van uw pH eerste ding. Drink een glas van de tonic voor het slapengaan.

Tips en waarschuwingen bij het drinken van Baking Soda

 • Baking soda is hoog in natrium, dus het is een goed idee om niet te overdrijven.
 • Als u lijdt aan een leverziekte, nier en vaatziekten, hoge bloeddruk of oedeem moet je niet drinken zuiveringszout.
 • Drink niet zuiveringszout als u zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • Als u geneesmiddelen op recept te nemen, moet u uw arts te vragen voor het drinken zuiveringszout.
 • Kinderen onder de vijf jaar moet niet drinken zuiveringszout.
 • Drink niet zuiveringszout op een volle maag.
 • Bijwerkingen van zuiveringszout consumptie toegenomen dorst en maagkrampen bevatten.

Andere manieren om gebruik Baking Soda

Naast het drinken van zuiveringszout, zijn er tal van andere manieren om dit interessante en waardevolle natuurlijke stof te gebruiken. Hier zijn slechts een paar ideeën, maar voor een uitgebreide lijst met alle prachtige manieren om baking soda te gebruiken:

zelfgemaakte tandpasta

Zelfgemaakte tandpasta kan net zo effectief als de winkel koopt maar met minder chemicaliën. Het mengen van een beetje zuiveringszout met biologische kokosolie en een paar druppels van mint essentiële olie naar een bacterie vechten tandpasta te maken.

natuurlijke deodorant

Als u op zoek bent naar een natuurlijke deodorant (en hier zijn enkele redenen waarom u zou moeten doen), baking soda is een goede optie. Meng een deel zuiveringszout met zes delen maïzena en zet een beetje onder je armen. Voeg in een aantal essentiële olie van lavendel voor een frisse geur. Een paar druppels is alles wat je nodig hebt.

gezichts peeling

Omdat baking soda is alkalisch helpt verzachten de talg en puin op het gezicht voor eenvoudiger worden verwijderd. De korrels in zuiveringszout helpen om dode huidcellen met achterlating van zachte en gehydrateerde huid te verwijderen. Met behulp van zuiveringszout op je gezicht helpt ook om bacteriën te doden en dat uitbraken kunnen veroorzaken.

Een exfoliërende mengsel te maken, het gezicht wassen met warm water en een beetje kokosolie. Meng een beetje baking soda met warm water en een paar druppels tea tree olie in een kleine kom. Het mengsel moet de consistentie van tandpasta. Wrijf het mengsel op je gezicht in cirkelvormige bewegingen, wees voorzichtig om het niet te krijgen in uw ogen. Wrijf je gezicht voor een paar minuten per spoel na met warm water. Follow-up met een dun laagje moisturizer.

Ant en kakkerlak afweermiddel

Er is niets erger dan een mier besmetting die maar niet weg. Als je moe bent van het gebruik van chemicaliën, probeer beregening een beetje zuiveringszout rond het punt van binnenkomst. In een mum van tijd, vindt u uw mieren verhuizen.

koelkast deodorant

Natuurlijk, baking soda is een geweldige ouderwetse koelkast en vriezer deodorant. Vergeet niet om ten minste een keer te veranderen uit de doos een maand voor de ultieme frisheid.

Ultimate pot en pan scrubber

Verkoolde potten zijn zo moeilijk schoon te maken. Wie wil er een belasting van chemicaliën gebruiken? Het goede nieuws is dat baking soda gemengd met een beetje water is de ideale pot schrobben mengsel. Breng en gebruik een borstel of schuursponsje om al uw potten schoon als een fluitje te krijgen.

Insectenbeet remedie

Om de jeuk en ontsteking van een insectenbeet te verminderen kunt u een pasta met behulp van zuiveringszout en water te maken. Dep een beetje aan en laat het ongeveer tien minuten. Spoel met koud water en dep ze droog. Gebruik hetzelfde mengsel van poison ivy of giftige eik.

Afvoer schoonmaker

In plaats van het reinigen van uw verstopte riolering met gevaarlijke chemicaliën, waarom niet proberen een natuurlijk alternatief met behulp van zuiveringszout. Giet een liter kokend water in de afvoer en hierbij aansluitend 1/2 kopje zuiveringszout en 1 kop witte huishoudazijn. Bedek de afvoer gat en laat het ongeveer dertig minuten. Neem het deksel eraf en lopen zeer heet water in de afvoer voor ongeveer 5 minuten. Dit is een goede maandelijkse afvoerkanaalreinigingsmachine behandeling of je een klomp of niet.