5 Hidden Terveellisyys mausteinen elintarvikkeita

Mausteinen elintarvikkeet ovat hieman mysteeri. Kuten artikkelissa viikon New York Times miettinyt: Miksi löydämme tällaisia ilo kipua? Siis nämä kuuma kastike pullot rapattu sanoja kuin kuolema ja atomi, mutta pidämme heistä . Yksi teoria on, että se on yksinkertaisesti jännitystä, kuten ratsastus vuoristorata tai juossut maratonin. Ihmisillä kumma, mielihyvää asioita, pinnalla, pitäisi olla todella luonnonoikku pelottavaa ja tuskallista. Näissä tapauksissa on mieli vs. keho ja mieli voittaa.

Toinen teoria on, että mausteinen elintarvikkeet ovat terveyshyötyjä, ja niin kehomme kaipaavat heitä. Jotkut kaikkein-tutkittu bennies ovat:

Painonpudotus

Yhden, lisäpotkua kuumaa kastiketta tai hienonnettu jalapeno voi tehdä jopa suloisimmalla ruokavalio ruoka maukas, aiheuttaa voit todennäköisemmin kiinni oman laihtuminen suunnitelma. Lisäksi ne voivat tunkilla aineenvaihduntaa. Tutkimukset osoittavat, että tärkein yhdiste chili, nimeltään kapsaisiini, on thermogenic vaikutus, ja se voi aiheuttaa elimistössä polttaa bonus kaloria 20 minuutin kuluttua chow alas.

Sydämen terveys

Tutkimukset osoittavat, että kulttuurit, jotka syövät spiciest ruoka on paljon harvemmin sydänkohtauksen ja aivohalvauksen. Mahdollisia syitä: Chili Peppers voi vähentää haitallisia vaikutuksia LDL (paha kolesteroli) ja kapsaisiini voi taistella tulehdus, joka on merkitty riskitekijä sydämen asioita.

syövän ehkäisyä

Mukaan American Association for Cancer Research, kapsaisiini on kyky tappaa joitakin syövän ja leukemiasoluja. Yksi erityinen mauste, kurkuma, löytyy curry ja jotkut mustards, voi hidastaa syövän leviämistä ja kasvainten kasvua. “Se on sama vaikutuksia elimistöön tietyt syöpälääkkeitä tehdä”, sanoo Gregory A. Plotnikoff, MD, vanhempi konsultti terveydenhuollon innovoinnin Allina sairaaloiden ja klinikoiden Minnesotassa. Yhdistä se mustapippurilla imeä 2000 prosenttia enemmän kurkuma. Fantastinen paahdettu kasvikset tai kebab tai keittoihin.

Alhainen verenpaine

Vitamiineja ja C vahvistaa sydänlihasta seinät ja lämpöä pippuria lisää verenkiertoa koko kehon. Kaikki tämä on yhtä kuin vahvemman verenkiertoelimistön.

Vähemmän Blow-Your-huippuhetkiä

Mausteinen elintarvikkeet lisätä tuotantoa hyvänolon hormonit, kuten serotoniinin. Joten ne voivat auttaa helposti masennusta ja stressiä.

Ole fani hullu-mausteinen ruoka? Voit silti saada terveyshyödyt lisäämällä mausteita entistä siedettävä piristys astiat. Rakastamme viipaloitu inkivääri teetä, katkarapu päällystetty kumina ja korianteri sitten haudutettua pannulla, lisää paprika hiutaleita paista tai Myrsky nousee delish kana curry.So, missä seisotte? Kuumat paprikat: yum tai ääk? Mitään vinkkejä salainen mausteen osaksi suosikkiruokiasi?