5 Hidden Hälsofördelar kryddstark mat

Kryddstark mat är lite av ett mysterium. Som en artikel i veckorna New York Times undrade: Varför är det så att vi finna en sådan glädje i smärta? Jag menar, dessa varm sås flaskor putsade med ord som död och atom, men vi gillar dem . En teori är att det är helt enkelt för spänningen, som rider på en berg-och dalbana eller kör ett maraton. Människor, konstigt nog finna nöje i sådant som, på ytan, bör verkligen freaking skrämmande och smärtsamt. I dessa fall är det sinne vs. kropp och sinne vinner.

Den andra teorin är att kryddstark mat har hälsofördelar, och så våra kroppar ber dem. Några av de mest studerade bennies är:

Viktminskning

För en, kan den extra kick av varm sås eller hackad jalapeno gör även den blandest dietmat mer tilltalande, vilket gör att du vara mer benägna att hålla fast vid din viktminskning plan. Dessutom kan de jack upp din ämnesomsättning. Studier visar att den huvudsakliga föreningen i chili, kallas capsaicin, har en termogen effekt och kan ge upphov till att bränna bonus kalorier under 20 minuter efter chow-down.

Hjärthälsa

Studier visar att kulturer som äter spiciest mat har mycket lägre förekomst av hjärtinfarkt och stroke. Potentiella orsaker: Chilipeppar kan minska de skadliga effekterna av LDL (det onda kolesterolet) och capsaicin kan bekämpa inflammation, som har flaggats som en riskfaktor för hjärtproblem.

cancer Prevention

Enligt American Association for Cancer Research, har capsaicin förmågan att döda någon cancer och leukemiceller. En särskild krydda, gurkmeja, som finns i curry och vissa senap, kan bromsa spridningen av cancer och tillväxten av tumörer. “Den har samma effekter på kroppen som vissa cancerläkemedel gör”, säger Gregory A. Plotnikoff, MD, senior konsult för sjukvården innovation på Allina sjukhus och kliniker i Minnesota. Para det med svartpeppar för att absorbera 2000 procent mer gurkmeja. Fantastisk på rostade grönsaker eller kebab, eller i soppor.

Lägre blodtryck

Vitamin A och C stärka hjärtmuskeln väggarna, och värmen av peppar ökar blodflödet i hela kroppen. Allt detta är lika med ett starkare kardiovaskulära systemet.

Färre Blow-Your-Top Moments

Kryddstark mat öka produktionen av må-bra hormoner, såsom serotonin. Så de kan hjälpa till att lindra depression och stress.

Inte ett fan av crazy-kryddig mat? Du kan fortfarande få hälsofördelar genom att lägga till kryddor med en drägligare zing till disken. Vi älskar skivad ingefära i en kopp te, räkor överdrag i spiskummin och koriander sedan sauteed i en stekpanna, lägga röd paprika flingor att stek eller piska upp en delish kyckling curry.So, var står du? Peppar: yum eller Usch? Några tips för att smyga krydda i dina favoriträtter?