5 Hidden gezondheidsvoordelen van Spicy Foods

Kruidig voedsel zijn een beetje een mysterie. Als een artikel in de weken New York Times vroeg zich af: Hoe komt het dat we vinden zo’n plezier in pijn? Ik bedoel, deze hete saus flessen worden beplakt met woorden als dood en atomaire, maar we willen dat ze . Een theorie is dat het is gewoon voor de kick, als het berijden van een achtbaan of lopen van een marathon. Mensen, vreemd genoeg, vinden plezier in de dingen die op het oppervlak, moet echt freaking eng en pijnlijk. In deze gevallen is het mind vs. lichaam en geest wint.

De andere theorie is dat kruidig ​​voedsel hebben voordelen voor de gezondheid, en zo onze lichamen hunkeren hen. Enkele van de meest bestudeerde bennies zijn:

Gewichtsverlies

Voor één, kan de extra kick van hete saus of een gehakte jalapeno zelfs de saaiste Mexicaanse dieet voedsel beter verteerbaar te maken, waardoor je meer kans aan de stok met uw plan van het gewichtsverlies zijn. Daarnaast kunnen ze jack-up van uw stofwisseling. Studies tonen aan dat de belangrijkste verbinding in pepers, genaamd capsaïcine, heeft een effect op de thermogenese en kan ervoor zorgen dat het lichaam bonus calorieën te verbranden gedurende 20 minuten na de chow-down.

Hart gezondheid

Studies tonen aan dat culturen die de meest pikante voedsel te eten hebben de veel lagere incidentie van een hartaanval en beroerte. Mogelijke redenen: Chili peppers kan de schadelijke effecten van LDL (slecht cholesterol) en capsaïcine te verminderen kan ontsteking, die is gemarkeerd als een risicofactor voor hart-problemen te bestrijden.

kankerpreventie

Volgens de American Association for Cancer Research, capsaicin heeft de mogelijkheid om een ​​aantal van kanker en leukemische cellen te doden. Een bijzonder kruiden, kurkuma, gevonden in kerriepoeder en sommige mosterd, kan de verspreiding van kanker en de groei van tumoren te vertragen. “Het heeft dezelfde effecten op het lichaam als bepaalde geneesmiddelen tegen kanker,” zegt Gregory A. Plotnikoff, MD, senior consultant voor zorginnovatie bij Allina Ziekenhuizen en klinieken in Minnesota. Combineer hem met zwarte peper naar 2,000 procent meer kurkuma absorberen. Fantastic op geroosterde groenten of kebabs, of in soepen.

Lage bloeddruk

Vitamine A en C versterken van de hartspier muren, en de hitte van de peper verhoogt de bloedstroom door je hele lichaam. Dit alles is gelijk aan een sterkere cardiovasculaire systeem.

Minder Blow-Your-Top Moments

Kruidig ​​voedsel te stimuleren de productie van de feel-good hormonen, zoals serotonine. Dus ze kunnen helpen verlichten depressie en stress.

Geen fan van crazy-pittig eten? U kunt nog steeds de voordelen voor de gezondheid door het toevoegen van kruiden met een meer draaglijk zing aan uw gerechten. We houden van gesneden gember in een kopje thee, garnalen bedekt met komijn en koriander vervolgens gebakken in een koekenpan, het toevoegen van rode peper vlokken roerbakken of te zwepen een heerlijk kip curry.So, waar sta je? Hete pepers uit: yum of yikes? Eventuele tips voor sluipen spice in uw favoriete gerechten?