5 Hidden Ползи за здравето на пикантни храни

Пикантни храни са малко на една мистерия. Като една статия в седмиците New York Times се чудеше: Защо това е, че ние се намери такова удоволствие от болка? Искам да кажа, тези горещи бутилки сос са измазани с думи като смъртта и атомен, но ние ги харесвам . Една от теориите е, че това е просто заради тръпката, като карането на влакче в увеселителен парк или тичане маратон. Хората, странно, намират удоволствие в нещата, че на повърхността, трябва да бъде наистина необикновен страшно и болезнено. В тези случаи, това е ум срещу тялото, ума и печели.

Другата теория е, че пикантни храни имат ползи за здравето, и така телата ни ги пожелавам. Някои от най-изследваните-bennies са:

Отслабване

От една страна, допълнителното удар лют сос или нарязани Халапеньо може да направи дори blandest диета храната по-вкусен, причинявайки ви да е по-вероятно да се придържате към вашия план за отслабване. В допълнение, те могат Джак вашия метаболизъм. Проучванията показват, че основното съединение в люти чушки, наречено капсаицин, има термогенен ефект и може да причини на тялото да гори калории бонус за 20 минути след мешана надолу.

Здраве за сърцето

Проучванията показват, че култури, които се хранят с пикантната храна, имат много по-ниска честота на инфаркт и инсулт. Потенциални причини: Чили Пепърс могат да намалят вредните ефекти на LDL (лошия холестерол) и капсаицин може да се бори с възпаление, което е подаден сигнал, е рисков фактор за сърдечно-съдови проблеми.

превенция на рака

Според Американската асоциация за ракови изследвания, капсаицин има способността да убива някои ракови заболявания и левкемични клетки. Един конкретен подправка, куркума, намерено в къри на прах и някои мустарди, може да забави разпространението на рак и растеж на тумори. “Той има същите ефекти върху организма, както правят някои лекарства срещу рак”, казва Грегъри А. Plotnikoff, MD, старши консултант за здравеопазване иновации в Allina болници и клиники в Минесота. Чифт го с черен пипер за усвояване на 2000% повече куркума. Фантастично на печени зеленчуци или шишчета, или в супи.

Понижаване на кръвното налягане

Витамини А и С укрепи сърцето мускулни стени и топлината на пипера увеличава притока на кръв в цялото тяло. Всичко това се равнява на по-силна сърдечно-съдовата система.

По-малко Blow-ви-Топ Моменти

Пикантни храни стимулират производството на добро настроение хормони, като серотонин. Така че те може да помогне лекота депресия и стрес.

Не е фен на луд-пикантни храни? Все още можете да получите на ползите за здравето чрез добавяне на подправки с по-поносим Zing на вашите ястия. Радваме се, когато нарязан джинджифил в чаша чай, скариди, покрита с кимион и кориандър тогава соте в тиган, добавяйки, червен пипер люспи за пържени или разбиване на delish пиле curry.So, къде стои? Люти чушки: Yum или Олеле? Някакви съвети за промъква подправка в любимите си ястия?