5 Beneficii pentru sanatate ascunse de alimente condimentate

Alimente picante sunt un pic de un mister. Ca un articol în săptămânile New York Times întrebat: De ce este că vom găsi o astfel de plăcere în durere? Vreau să spun, aceste sticle sos iute sunt tencuite cu cuvinte cum ar fi moartea si atomice, dar le place . O teorie este că este pur și simplu pentru fiorul, cum ar fi mersul pe roller coaster sau rularea unui maraton. Oamenii, ciudat, găsesc plăcere în lucruri care, la suprafață, ar trebui să fie într – adevăr speriat înfricoșător și dureros. În aceste cazuri, este mintea vs. corpul și mintea câștigă.

Cealaltă teorie este că alimentele condimentate au beneficii de sănătate, și așa mai departe trupurile noastre le implora. Unele dintre cele mai studiate bennies-sunt:

Pierdere în greutate

Pentru unul, lovitura suplimentară de sos fierbinte sau un ardei iute tocat se poate face chiar blandest dietă alimentară mai gustoasă, făcându-vă să fie mult mai probabil să stick cu planul de pierdere în greutate. În plus, ele pot cricul metabolismul. Studiile arată că principalul compus din ardei iuti, numit capsaicina, are un efect termogenic si poate determina organismul sa arda calorii bonus timp de 20 de minute după chow-jos.

Sanatatea inimii

Studiile arată că culturile care mananca alimente au mai picant incidenta mult mai mica de infarct miocardic si accident vascular cerebral. Motivele posibile: ardei iute poate reduce efectele daunatoare ale LDL (colesterolul rau) si capsaicina poate lupta inflamație, care a fost semnalat ca fiind un factor de risc pentru probleme cardiace.

Prevenirea cancerului

Potrivit Asociatiei Americane pentru Cancer Research, capsaicina are capacitatea de a ucide unele cancer si celulele leucemice. Un condiment special, turmeric, găsit în pudra de curry și unele iperita, pot incetini raspandirea cancerului și creșterea tumorilor. „Ea are aceleași efecte asupra organismului ca cancer de anumite medicamente fac“, spune Gregory A. Plotnikoff, MD, consultant senior pentru inovare de asistenta medicala la Allina spitale si clinici din Minnesota. Asocierea cu piper negru pentru a absorbi 2.000 la suta mai turmeric. Fantastic pe legume coapte sau kebab, sau în supe.

Tensiune de sange scazuta

Vitaminele A și C, consolidarea peretilor muschiului inimii, iar căldura de piper crește fluxul de sânge pe tot corpul. Toate acestea este egal cu un sistem cardiovascular mai puternic.

Mai puține Momente blow-ta-Top

alimente condimentate stimula producerea de hormoni-simt bine, cum ar fi serotonina. Deci, ele pot ajuta la depresie si probleme de stres.

Nu este un fan al produselor alimentare nebun-picant? Puteți obține în continuare beneficiile pentru sănătate prin adăugarea de condimente, cu o Zing mai tolerabilă pentru vasele. Ne place felii de ghimbir într-o ceașcă de ceai, creveți filmate în chimen și coriandru, apoi sote într-o tigaie, adăugând fulgi de ardei rosu pentru a se amestecă-prăji sau biciuire un curry.So pui Delish, unde stai? Ardei iute: yum sau Hopa? Orice sfaturi pentru ascuns condiment în feluri de mâncare preferate?