5-те най-добри Етерични масла за здравословно храносмилане

Храносмилателната система работи усилено счупи храни, които се хранят в хранителни вещества, които вашите нужди на тялото. Той ги поглъща, и помага да конвертирате тези хранителни вещества в енергия за подкрепа на правилното функциониране на всички клетки, органи и системи в тялото си. Той е отговорен за около 80% от имунитета си!

Както вероятно вече знаете, храносмилателната система е много важна част от поддържането на цялостното ви здраве, но като се грижи добре за него могат да бъдат трудни в света забързан в който живеем. Защото вашата диета е №1 за фактор, който влияе в поддържането здравето на храносмилателната система, тя може лесно да бъде увредено от стандартния американска диета, или ЕАД.

ЕАД е точно това – SAD. Днес, повечето хора в САЩ консумират големи количества високо-преработени храни, включително рафинирани зърна (въглехидрати), пакетирани десерти и други сладки напитки и много малки количества пълнозърнести естествени храни като плодове, зеленчуци и риба. Това е така, защото на този, че много хора страдат от различни храносмилателни разстройства, вариращи от неудобства, като газ, подуване на корема и лошо храносмилане до опасни симптоми на по-сериозно стомашно разстройство, хронична раздразнителност, хемороиди и възпаление на червата.

5-те най-добри Етерични масла за храносмилане

Ако страдате от стомашно разстройство, етерични масла могат да осигурят облекчение! Започнете с тези 5 етерични масла за по-добро храносмилане:

джинджифил

Топло и пикантни, това ароматно масло се получава от коренище (корен). Самият корен е бил използван в кухни по целия свят в продължение на векове за способността му да намали симптомите на обща стомашно разстройство, включително гадене, подуване на корема и газове. Също така е известно, че стимулира храносмилането, успокоява и комфорт.

естрагон

Уникалните възможности на естрагон масло включват смазочни чревната стена в подкрепа на процеса на храносмилането. Има възможност да се насърчава храносмилането и усвояването на хранителните вещества, също така е включен в елиминирането на токсини. Също така предоставя мощни противогъбични свойства, за да запазите чревни паразити далеч.

мента

Един от най-добре признати и широко използваните етерични масла за храносмилането. Мента е чудесно ароматно, стимулиращо и освежаващо. Също така е мощен масло, който ефективно облекчава чести гадене, лошо храносмилане, и газ и стимулира храносмилателния процес.

карамфил

Успокояващо и успокояващо на цялата храносмилателната система, карамфилово масло е известно, за намаляване на възпалението в червата подплата. Това може да помогне за облекчаване на стомашно разстройство. Също така облекчава дискомфорта от отпускане на гладките мускули на храносмилателния тракт за облекчаване на спазми, гадене, газове и подуване на корема. Един уникално съединение, наречено евгенол, намерено в карамфилово масло е известно, че ефективно лечение на гъбични инфекции и кандида (чревни паразити) обрастване.

Масло от риган

Един от най-мощните етерични масла за храносмилането. Това масло съдържа силно антибактериално, противогъбично и анти-паразитни изцеление съединения, които конкурентните над най-брояч средства за поддържане на здравословно храносмилателния тракт. Може да убие патогенни чревни бактерии, които живеят в храносмилателната система, масло от риган е най-добре, когато се използва само по време на бедствие, за да получите редовно храносмилане обратно на пистата.

Как етерични масла работа, за да Успокойте храносмилателната Разстроен

Етерични масла съдържат растителни химични съставки, отговорни за мощните лечебни ползи. Тези съединения предизвикват отговор на нервната система, изпращане на сигнали към мозъка. Тези сигнали могат да включват успокояване и успокояващ чревния тракт, или стимулиране на храносмилането чрез насърчаване на парасимпатиковата активност. Всяка масло е различно, но само с няколко капки от всяко етерично масло има голямо въздействие.

Има 2 начина за използване на етерични масла в подкрепа на храносмилателната система:

  1. Ароматно. Когато се използва във вашата дифузьор, или просто вдишване от бутилката, че парите носят химически активни молекули в тялото си през носа. Те стимулират обонятелния нерв, разположен в носната кухина. Този нерв съдържа фибри, които изпращат сигнали директно към централната нервна система. Това е система, чрез която се управлява храносмилането.
  2. Локално. Кожата ви поглъща всичко, което ще ви постави в него. Когато се прилага като разтриване, лосион или масаж на активните вещества, намиращи се в етерични масла влизат в кръвния поток в подкрепа на храносмилателната система.

Храносмилателни Масаж Инструкции: Започва от пъпа, нанесете маслото и след това нежно масажирайте кожата с помощта на кръгови движения нагоре (прилага лек натиск с възглавничките на пръстите ви, кръжащи в дясно). Това може да стане и в гърба, върху черния дроб и стомаха. Не забравяйте винаги да се разрежда етерични масла в кокосово или масло от сладък бадем.

ЗАБЕЛЕЖКА: Моля, не използвайте каквито и етерични масла за стомашно разстройство или друг здравословен проблем се, без предварителна консултация с вашия лекар. И ние препоръчваме, че никога не ги използват вътрешно.

Какво трябва да имате предвид

Когато използвате продукт, който знаете, че няма да влиза тялото ви, вие трябва да бъдете сигурни, че това не е токсичен. В края на краищата, вие искате само най-високо качество, чисти съставки за себе си и семейството си. За съжаление, днес има много етерични масла фирми там, които не спазват регламентираните практики за това как техните продукти се отглеждат, извлечени и обработени.

В целебни Solutions, вашето здраве и щастие е наш основен приоритет. Ето защо всяка партида от етерични масла ще намерите тук съдържа само 100% чисти съставки. Не са пълнители, без химикали само изпитани, проверени и сертифицирани терапевтични клас етерични масла, за здрави, щастливи стомахчето!