5 κρυφά οφέλη υγείας των πικάντικων τροφών

Πικάντικα τρόφιμα είναι ένα κομμάτι από ένα μυστήριο. Ως ένα άρθρο κατά τις εβδομάδες New York Times αναρωτηθεί: Γιατί είναι αυτό που βρίσκουμε τέτοια ευχαρίστηση στον πόνο; Θέλω να πω, αυτά τα μπουκάλια καυτή σάλτσα μεθυσμένος με λέξεις όπως ο θάνατος και η ατομική, αλλά μας αρέσουν . Μια θεωρία είναι ότι είναι απλά για τη συγκίνηση, σαν καβάλα σ ‘ένα τρενάκι του λούνα παρκ ή το τρέξιμο ενός μαραθωνίου. Οι άνθρωποι, παραδόξως, να βρουν ευχαρίστηση σε πράγματα που, στην επιφάνεια, πρέπει να είναι πραγματικά φρικάρει τρομακτικό και οδυνηρό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι το μυαλό σε σχέση με το σώμα και το μυαλό κερδίζει.

Η άλλη θεωρία είναι ότι τα πικάντικα τρόφιμα έχουν οφέλη για την υγεία, και έτσι το σώμα μας να ποθούν. Μερικές από τις πιο μελετημένες bennies είναι:

Απώλεια βάρους

Για το ένα, το επιπλέον χαμένη ευκαιρία για την καυτή σάλτσα ή ψιλοκομμένο jalapeno μπορεί να κάνει ακόμη και το blandest φαγητό δίαιτα πιο εύγευστη, με αποτέλεσμα να είναι πιο πιθανό να κολλήσει με το σχέδιο απώλειας βάρους σας. Επιπλέον, μπορούν να παίζεις μέχρι το μεταβολισμό σας. Οι μελέτες δείχνουν ότι η κύρια ένωση στο τσίλι, που ονομάζεται καψαϊκίνη, έχει θερμογόνο αποτέλεσμα και μπορεί να προκαλέσει το σώμα να κάψει θερμίδες μπόνους για 20 λεπτά μετά chow-κάτω.

Υγεία της καρδιάς

Οι μελέτες δείχνουν ότι οι καλλιέργειες που τρώνε το φαγητό spiciest έχουν την πολύ χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου. Πιθανές αιτίες: Chili πιπεριές μπορούν να μειώσουν τις βλαβερές συνέπειες της LDL (κακή χοληστερόλη) και η καψαϊκίνη μπορεί να καταπολεμήσει την φλεγμονή, η οποία έχει επισημανθεί ως παράγοντας κινδύνου για προβλήματα καρδιάς.

την πρόληψη του καρκίνου

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση για την Έρευνα του Καρκίνου, καψαϊκίνη έχει τη δυνατότητα να σκοτώσει κάποια καρκίνου και των λευχαιμικών κυττάρων. Ένα συγκεκριμένο μπαχαρικό, κουρκούμη, βρέθηκαν σε σκόνη κάρυ και ορισμένες μουστάρδες, μπορεί να επιβραδύνει την εξάπλωση του καρκίνου και την ανάπτυξη των όγκων. «Έχει τα ίδια αποτελέσματα στο σώμα όπως κάνουν ορισμένα φάρμακα κατά του καρκίνου», λέει ο Gregory A. ΡΙοίηϊκοτΐ, MD, ανώτερος σύμβουλος για την καινοτομία υγειονομικής περίθαλψης σε Allina Νοσοκομεία και Κλινικές σε Μινεσότα. Ζεύγος με μαύρο πιπέρι για να απορροφήσει 2,000 τοις εκατό περισσότερο κουρκούμη. Fantastic για ψητό λαχανικά ή κεμπάπ, ή σε σούπες.

Χαμηλή πίεση αίματος

Βιταμίνες Α και C ενίσχυση του καρδιακού μυός τοίχους, και η θερμότητα της πιπεριάς αυξάνει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα σας. Όλα αυτά ισούται με ένα ισχυρότερο καρδιαγγειακό σύστημα.

Λιγότεροι Στιγμές Blow-σας-Top

Πικάντικα τρόφιμα αυξήσει την παραγωγή της αισθάνονται καλά ορμόνες, όπως η σεροτονίνη. Έτσι, μπορεί να συμβάλει στη μείωση της κατάθλιψης και του άγχους.

Δεν είναι οπαδός της τρελό-πικάντικα τρόφιμα; Μπορείτε ακόμα να πάρετε τα οφέλη για την υγεία με την προσθήκη μπαχαρικών με μια πιο ανεκτή zing στα πιάτα σας. Αγαπάμε φέτες τζίντζερ σε ένα φλιτζάνι τσάι, γαρίδες επικαλυμμένα με κύμινο και κόλιανδρο, στη συνέχεια, σοταρισμένα σε ένα τηγάνι, προσθέτοντας κόκκινο πιπέρι για να ανακατεύετε-τηγανίζουμε ή μαστίγωμα μέχρι ένα delish curry.So κοτόπουλο, πού να σταθεί; Καυτερές πιπεριές: yum ή yikes; Κάθε συμβουλές για επιβουλής μπαχαρικό στο αγαπημένο σας πιάτα;