15 živil, ki naj bi jo porabijo za zdravo srce

“Lahko zagotovo zmanjša tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja, ki jih vsak dan jesti določene hrane,” pravi Julie Zumpano, RD, LD, Dietetik v preventivnem kardiološkem in prehrano programa v Cleveland Clinic. Obstaja veliko različnih vrst sadja in zelenjave, ki so dobre za srce.

“Poskusi, da bi jedli hrano, ki so v svoji naravni obliki, saj prihajajo iz tal,” pravi gospa Zumpano, priporočanje, kaj pokliče celotno živila prehrane. To prehrana vključuje, seveda, srce, zdrava živila, kot so ribe, polnozrnate žitarice, zelenjavo in sadje, vendar ne bojte se, da si privoščite občasno s kozarcem rdečega vina ali košček temne čokolade, gospa Zumpano pravi. Ona predlaga uporabo tega seznama kot vodilo za oblikovanje obrokov in prigrizkov z zdravo poudarkom. Lahko samo nekaj preprostih zamenjave naredi veliko razliko za vaše zdravje srca in ožilja.

15 živil, ki so dobre za srce

 1. Jejte ribe visoko omega-3, kot so losos, tuna, skuša, sled, in postrvi.
 2. Peščica zdravih orehov , kot so mandlji in orehi bo zadovoljila vašo lakoto in pomagajo vaše srce.
 3. Jagode so zagozda poln srca, zdravo fitohranil in topne vlaknine. Poskusite borovnice, jagode, brusnice ali maline v žita ali jogurt.
 4. Laneno seme vsebuje omega-3 maščobne kisline, vlaknine in fitoestrogene za spodbujanje zdravja srca. Peljite jih v zemljo ali brušenega obliki žel največje koristi.
 5. Oatmeal : strojnica hranil udobje hrane.
 6. Temni fižol , kot so ledvica ali črnega fižola, imajo veliko vlaknin, B vitaminov, mineralov in drugih dobrih stvari. Veggie čili, kdo?
 7. 4-unča kozarec rdečega vina (do dveh let za moške in eno za ženske na dan) lahko pomaga izboljšati dober (HDL) holesterola.
 8. Poskusite mariniran tofu v mešalno-fry s svežo zelenjavo za srčno-zdravo kosilo ali večerjo.
 9. Rdeče, rumene in oranžne zelenjavo , kot je korenje, sladki krompir, rdeče paprike in želod squash so pakirani s karotenoidi, vlaknin in vitaminov, da bi vaše srce.
 10. Popaj je imel prav, špinača paketi udarec! Uporabite ga v sendviče in solate namesto solate.
 11. Sadje , kot so pomaranče, melon in papaje so bogate z beta-karotena, kalij, magnezij in vlaken.
 12. Tender, sladko beluši je napolnjena z mogočnimi hranil, kot so beta karoten, folata in vlaknin, ter zagotoviti le 25 kalorij na skodelico ali 5 kalorij na veliko sulico.
 13. Paradižnik – tudi na soncu sušeni sorte v zimskih mesecih – zagotoviti likopena, vitamina C in alfa in beta karoten.
 14. Temna čokolada je dobra za vaše zdravje srca, ampak se prepričajte, da je vsaj 70 odstotkov kakava .
 15. Svež, sveže brokoli florets potopljeni v Humus so grozen srce zdrav prigrizek z nekaj velikega seznamom hranilnih snovi, vključno z vitamini C in E, kalij, folne kisline, kalcija in vlaknin.