15 voedingsmiddelen die je moet consumeren voor uw gezond hart

“U kunt uw risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten door het eten van bepaalde voedingsmiddelen elke dag zeker te verminderen”, zegt Julie Zumpano, RD, LD, een diëtist in de Preventieve Cardiologie and Nutrition Programma op Cleveland Clinic. Er is een grote verscheidenheid aan groenten en fruit die goed zijn voor je hart zijn.

“Probeer om voedingsmiddelen die in hun natuurlijke vorm te eten, als ze komen uit de grond”, zegt mevrouw Zumpano, het aanbevelen van wat zij noemt de hele voedsel dieet. Dat dieet bevat, natuurlijk, hart-gezonde voedingsmiddelen zoals vis, volle granen, groenten en fruit, maar wees niet bang om jezelf af en toe te behandelen met een glas rode wijn of een stuk van donkere chocolade zijn, mevrouw Zumpano zegt. Zij stelt voor het gebruik van deze lijst als leidraad voor maaltijden en snacks met een gezonde aandacht te creëren. Slechts een paar eenvoudige swaps kan een groot verschil maken voor uw cardiovasculaire gezondheid.

15 voedingsmiddelen die goed zijn voor je hart

 1. Eet vis hoog in omega-3 vetzuren, zoals zalm, tonijn, makreel, haring en forel.
 2. Een handvol gezonde noten zoals amandelen of walnoten zal voldoen aan uw honger en helpen je hart.
 3. Bessen zijn boordevol hart-gezonde plantaardige voedingsstoffen en oplosbare vezels. Probeer bosbessen, aardbeien, veenbessen of frambozen in granen of yoghurt.
 4. Lijnzaad bevat omega-3 vetzuren, vezels en fyto-oestrogenen gezondheid van het hart te stimuleren. Neem ze in de grond of gemalen vorm aan het grootste voordeel plukken.
 5. Havermout : de nutriënt powerhouse comfort food.
 6. Dark bonen , zoals bruine of zwarte bonen, zijn rijk aan vezels, B-vitaminen, mineralen en andere goede dingen. Veggie chili, anyone?
 7. Een 4-ounce glas rode wijn (maximaal twee voor mannen en een voor vrouwen per dag) kan helpen bij het verbeteren goede (HDL) cholesterol.
 8. Probeer gemarineerde tofu in een roerbak met verse groenten voor een hart-gezonde lunch of diner.
 9. Rood, geel en oranje groenten zoals wortelen, zoete aardappelen, rode pepers en eikelpompoen zijn verpakt met carotenoïden, vezels en vitamines om je hart te helpen.
 10. Popeye had gelijk, spinazie maakt een vuist! Gebruik het in sandwiches en salades in plaats van sla.
 11. Vruchten , zoals sinaasappelen, meloenen, papaja en zijn rijk aan beta-caroteen, kalium, magnesium en vezels.
 12. Mals, zoete asperge wordt gevuld met krachtige voedingsstoffen zoals beta-caroteen, foliumzuur en vezels, en alleen 25 calorieën per kop of 5 calorieën per grote speer.
 13. Tomaten – zelfs zongedroogde rassen in de wintermaanden – bieden lycopeen, vitamine C en alpha en beta-caroteen.
 14. Donkere chocolade is goed voor uw gezondheid van het hart, maar gewoon zeker van zijn dat het minstens 70 procent cacao .
 15. Crisp, verse broccoli roosjes gedipt in hummus zijn een geweldige hart-gezonde snack met maar liefst lijst van voedingsstoffen, waaronder vitamine C en E, kalium, foliumzuur, calcium en vezels.