15 matvarer som du bør spise for sunt hjerte

“Du kan definitivt redusere risikoen for å utvikle hjerte- og karsykdommer ved å spise visse matvarer hver dag,” sier Julie Zumpano, RD, LD, en kostholdsekspert i preventiv kardiologi og ernæring Program ved Cleveland Clinic. Det er et stort utvalg av frukt og grønnsaker som er bra for hjertet.

“Prøv å spise mat som er i sin naturlige form, ettersom de kommer fra bakken,” Ms Zumpano sier, anbefale det hun kaller hele mat diett. At kostholdet inneholder, selvfølgelig, hjerte-sunn mat som fisk, hele korn, grønnsaker og frukt, men ikke vær redd for å behandle deg selv av og til med et glass rødvin eller et stykke mørk sjokolade, sier Ms Zumpano. Hun foreslår å bruke denne listen som en guide for å lage måltider og snacks med et sunt fokus. Bare noen få enkle swaps kan gjøre en stor forskjell for kardiovaskulær helse.

15 matvarer som er bra for hjertet

 1. Spis fisk høy i omega-3 fettsyrer, som laks, tunfisk, makrell, sild og ørret.
 2. En håndfull av sunne nøtter som mandler eller valnøtter vil tilfredsstille din sult og hjelpe ditt hjerte.
 3. Bær er fulle av hjerte-sunn fytokjemikalier og løselig fiber. Prøv blåbær, jordbær, tyttebær eller bringebær i frokostblanding eller yoghurt.
 4. Flaxseeds inneholder omega-3 fettsyrer, fiber og fytoøstrogener å øke hjertesykdommer. Ta dem i bakken eller malt form for å høste størst nytte.
 5. Havregryn : komfort-mat næringsstoff drivkraft.
 6. Mørke bønner , så som nyre eller sorte bønner, er høy i fiber, B-vitaminer, mineraler og andre gode ting. Veggie chili, anyone?
 7. En fire-unse glass rødvin (opp til to for menn og en for kvinner per dag) kan bidra til å forbedre gode (HDL) kolesterol nivåer.
 8. Prøv marinert tofu i en wok med friske grønnsaker for et hjerte-sunn lunsj eller middag.
 9. Røde, gule og oransje grønnsaker som gulrøtter, søtpoteter, rød paprika og eikenøtt squash er fullpakket med karotenoider, fiber og vitaminer for å hjelpe hjertet ditt.
 10. Popeye hadde rett, spinat et trøkk! Bruk den i sandwicher og salater i stedet for salat.
 11. Frukter som appelsiner, cantaloupes, og papaya er rike på beta-karoten, kalium, magnesium, og fiber.
 12. Øm, søt asparges er fylt med veldige næringsstoffer som beta-karoten, folat, og fiber, og gir bare 25 kalorier per kopp eller 5 kalorier pr stor spyd.
 13. Tomater – selv soltørkede varianter i vintermånedene – gi lykopen, vitamin C og alfa- og betakaroten.
 14. Mørk sjokolade er bra for hjertet helse, men bare være sikker på at det er minst 70 prosent kakao .
 15. Skarpe, ferske brokkoli florets dyppet i hummus er en strålende hjerte-sunn snacks med en enorm liste av næringsstoffer, inklusive vitaminene C og E, kalium, folat, kalsium, og fiber.