15 fødevarer, som du bør forbruge for din sundt hjerte

“Du kan helt sikkert reducere din risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdom ved at spise visse fødevarer hver dag,” siger Julie Zumpano, RD, LD, en diætist i den forebyggende Cardiology og Ernæring Program på Cleveland Clinic. Der er et stort udvalg af frugt og grøntsager, der er godt for dit hjerte.

“Prøv at spise fødevarer, der er i deres naturlige form, som de kommer fra jorden,” Ms Zumpano siger, at anbefale, hvad hun kalder hele fødevarer kost. At kost indeholder naturligvis hjerte-sunde fødevarer såsom fisk, fuldkorn, grøntsager og frugter, men vær ikke bange for at forkæle dig selv en gang imellem med et glas rødvin eller et stykke mørk chokolade, siger Ms Zumpano. Hun foreslår at bruge denne liste som en guide til at oprette måltider og snacks med et sundt fokus. Bare et par enkle swaps kunne gøre en stor forskel for dit hjerte-kar sundhed.

15 fødevarer, der er godt for dit hjerte

 1. Spis fisk højt indhold af omega-3 fedtsyrer, såsom laks, tun, makrel, sild, og ørred.
 2. En håndfuld af sunde nødder såsom mandler eller valnødder vil tilfredsstille din sult og hjælpe dit hjerte.
 3. Bær er chock fuld af hjerte-sunde phytonæringsstoffer og opløselige fibre. Prøv blåbær, jordbær, tranebær eller hindbær i korn eller yoghurt.
 4. Flaxseeds indeholder omega-3 fedtsyrer, fibre og fytoøstrogener at øge hjerte sundhed. Tag dem i jorden eller formalet form, til at høste den største fordel.
 5. Havregryn : komfort-food næringsstof kraftcenter.
 6. Mørke bønner , såsom nyre eller sorte bønner, er høj i fiber, B-vitaminer, mineraler og andre gode ting. Veggie chili, anyone?
 7. En 4-ounce glas rødvin (op til to år for mænd og en for kvinder om dagen) kan hjælpe med at forbedre god (HDL) kolesterol.
 8. Prøv marinerede tofu i en stir-fry med friske grøntsager til en hjerte-sund frokost eller middag.
 9. Røde, gule og orange grøntsager såsom gulerødder, søde kartofler, rød peber og agern squash er fyldt med carotenoider, fibre og vitaminer til at hjælpe dit hjerte.
 10. Popeye havde ret, spinat en sværvægter! Brug det i sandwich og salater i stedet for salat.
 11. Frugter såsom appelsiner, cantaloupes, og papaya er rige på beta-caroten, kalium, magnesium og fiber.
 12. Bud, sød asparges er fyldt med vældige næringsstoffer såsom beta-caroten, folat og fibre, og kun give 25 kalorier pr kop eller 5 kalorier per stort spyd.
 13. Tomater – selv soltørrede sorter i vintermånederne – tilvejebringe lycopen, vitamin C og alfa og beta-caroten.
 14. Mørk chokolade er godt for dit hjerte sundhed, men blot være sikker på, at det er mindst 70 procent kakao .
 15. Skarpe, friske broccoli buketter dyppet i hummus er en fantastisk hjerte-sund snack med en hele listen over næringsstoffer, herunder vitamin C og E, kalium, folat, calcium og fiber.