15 elintarvikkeet, että sinun pitäisi kuluttaa oman terveen sydämen

“Voit varmasti vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin syömällä tiettyjä ruokia päivittäin”, kertoo Julie Zumpano, RD, LD, ravitsemusterapeutin Ennaltaehkäisyä Sydänsairaudet ja ravitsemusohjelma Cleveland Clinic. On olemassa suuri valikoima hedelmiä ja vihanneksia, jotka ovat hyväksi sydämelle.

“Yritä syödä elintarvikkeita, jotka ovat luonnollisessa muodossa, koska ne tulevat maasta,” Ms Zumpano sanoo suositella mitä hän kutsuu koko elintarvikkeet ruokavaliota. Että ruokavalio sisältää tietysti sydämen terveellisiä elintarvikkeita, kuten kalaa, täysjyvätuotteita, vihanneksia ja hedelmiä, mutta älä pelkää hemmotella itseäsi satunnaisesti lasi punaviiniä tai pala tummaa suklaata, Ms Zumpano sanoo. Hän ehdottaa tämän listan ohjeena luoda aterioita ja välipaloja terveellisen painopiste. Vain muutaman yksinkertaisen swap voisi tehdä suuren eron oman sydämen terveyteen.

15 elintarvikkeita, jotka ovat hyväksi sydämelle

 1. Syödä kalaa runsaasti omega-3, kuten lohi, tonnikala, makrilli, silli, ja taimen.
 2. Kourallinen terveellisiä pähkinöitä kuten manteleita tai saksanpähkinöitä tyydyttää näläntunnetta ja auttaa sydäntä.
 3. Marjat ovat täynnä sydän-terveellistä ravinteita ja liukoista kuitua. Kokeile mustikoita, mansikoita, karpaloita tai vadelmia viljan tai jogurttia.
 4. Flaxseeds sisältävät omega-3-rasvahappoja, kuituja sekä kasviestrogeenit lisätä sydämen terveyteen. Ottaa ne maahan tai jauhettuna saamaan suurin hyöty.
 5. Kaurapuuro : mukavuus-food ravinteiden voimanpesä.
 6. Tumma pavut , kuten munuaisten tai mustia papuja, ovat runsaasti kuitua, B-vitamiineja, kivennäisaineita ja muita hyviä juttuja. Kasvis chili, anyone?
 7. 4-unssi lasi punaviiniä (korkeintaan kaksi miestä ja yksi naisille per päivä) voi auttaa parantamaan hyvä (HDL) kolesterolia.
 8. Kokeile marinoituja tofu on paista tuoretta kasvikset sydämen terveellinen lounas tai päivällinen.
 9. Punainen, keltainen ja oranssi kasvikset kuten porkkanaa, bataattia, paprika ja Acorn squash ovat täynnä karotenoidit, kuitua ja vitamiineja auttaa sydämesi.
 10. Kippari oli oikeassa, pinaatti pakkauksissa booli! Käytä sitä voileipiä ja salaatteja sijaan salaatin.
 11. Hedelmät , kuten appelsiinit, cantaloupes, ja papaija on runsaasti beetakaroteenia, kalium, magnesium, ja kuitu.
 12. Tarjous, makea parsa on täynnä väkevä ravintoaineita, kuten beeta-karoteeni, folaatti, ja kuitu, ja antaa vain 25 kaloria per kuppi tai 5 kaloria per suuri keihäs.
 13. Tomaatit – jopa aurinkokuivattuja lajikkeita talvikuukausina – tarjota lykopeeni, C-vitamiinia ja alfa- ja beeta-karoteeni.
 14. Tumma suklaa on hyväksi sydämen terveyttä, mutta vain olla varma, että se on vähintään 70 prosenttia kaakaota .
 15. Raikas, tuore parsakaali florets kastettu hummus ovat loistava sydän-terveellinen välipala, jossa peräti listan ravintoaineita, kuten vitamiineja C ja E, kaliumia, folaattia, kalsiumia ja kuitua.